Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jak pomáhat fotbalem: Strunkovičtí vybrali na dobrou věc

 
úterý, 18. září 2018, 23:14

Před sobotním střetnutím I. B třídy zakončili fotbalisté Blaníku Strunkovice svou velkou letní exhibici, a to předáním šeku v hodnotě 15 000 korun pro Kristýnku na nákup zdravotních pomůcek. Za účasti rodičů i samotné Kristýnky předali šek předseda Blaníku Miroslav Mottl, místopředseda Petr Kortus a kapitán týmu Ladislav Klein.

Moderátor Vladimír Klíma připomněl, jak se vybraná částka pro Kristýnku dávala dohromady. Nejprve při červnové exhibici vybralo 7 000 korun, z toho například věnoval moderátor TV Nova Petr Suchoň dva tisíce. Dalších 8 000 korun se podařilo získat vydražením podepsaného dresu Karla Poborského v Praze. Dobrá akce se podařila!

„Chtěl bych poděkovat organizacím Československý lev, jejíž výběr ve Strunkovicích hraje letní exhibici, a Pražské klubové fotbalové lize. Jmenovitě pak Honzovi Bergerovi, Karlu Poborskému, Leonovi Petrů a Michalu Košťálovi. Samozřejmě všem lidem, kteří přispěli. V červnu 2019 v rámci 11. sportovního odpoledne ve Strunkovicích zkusíme pomoci znovu,“ sdělil strunkovický činovník Petr Kortus.

V samotném zápase Blaník vs. Bělčice 5:1 viděli diváci výborný fotbal a odcházeli ze stadionu spokojeni. Strunkovičtí vyhráli jasně 5:1 (3:0), mezi střelce se dvakrát zapsal Jan Žurek, po jednom gólu dali Pravda, Škopek a z penalty Němeček st., za hosty vsítil čestný úspěch Ježek.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle