Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Semický nováček má první bod. N. Včelnice, Sokol S. Ústí, Lažiště a Kovářov počtvrté vítězně

 
neděle, 9. září 2018, 20:43

AKTUALIZOVÁNO - Další pokračování oblastních tříd nabídlo několik pozoruhodných výsledků. Exkrajské Dačice se vytáhly ve Veselí, kde po půl hodině prohrávaly 0:3, ale obdivuhodným obratem vezly domů tři body. Pozadu nezůstala ani N. Včelnice po přestřelce v Ševětíně. Semice uhrály historicky první bod v A třídě ve Vimperku. V B třídě se zaskvěli čtyřmi góly mladovožický Tomáš Kukla s Hradištěm a Jakub Marek z D. Vody proti K. Řečici.

Lažiště je stoprocentní, zvládlo i derby

V 1. A třídě, sk. A, utkání nováčků, domácí Nové Vsi se Lhenicemi, skončilo bezbrankovou remízou. Bavorovice v domácím prostředí jen remizovaly s Planou u ČB po vyrovnaném průběhu hry. Domácí sice vedli, avšak Plánští srovnávali skóre dvacet minut před koncem Ondřejem Hotovým. Lídr tabulky Junior Strakovice remizoval na hřišti českobudějovické "Lokotky". Ta vyrovnávala až sedm minut před koncem střetnutí Stanislavem Nechutou. Další plichta se zrodila ve Vimperku. Hostující nováček ze Semic tam urval první bod v soutěži, když se vše podstatné odehrálo již v první půli zápasu. Větřní podlehlo doma Trhovým Svinům, po poločasovém vedení o dvě branky si hosté náskok udrželi i ve druhé části hry a odvezli si z hřiště posledního mužstva tabulky zasloužené vítězství. Českobudějovická Slavia využila domácího prostředí a porazila Vodňany. Tříbrankový náskok domácích korigoval čtyři minuty před koncem hrací doby kapitán hostů Luboš Kunc z penalty. Lažiště porazilo o gól Prachatice a jako jediné bez ztráty bodu vede svoji skupinu. Prachatice jsou zatím bez bodového zisku předposlední díky lepšímu skóre před Větřním.

Dačický obrat z 0:3 na 4:3!

Ve skupině B potvrdila svou suverenitu v soutěži Nová Včelnice. Porazila venku divokým výsledkem Ševětín, když po vyrovnané první půli nasázela domácím ještě čtyři góly. Střelecky se zaskvěl opět Stanislav Pacholík (monentálně nejlepší střelec této skupiny s průměrem dva góly na zápas). Čtyři Dvory v domácím prostředí ztratily bod za remízu s Chýnovem, když hosté srovnávali skóre třináct minut před koncem Davidem Králem. Centropen Dačice překvapivě přivezl všechny body z Veselí nad Lužnicí. Hosté totiž dokonale otočili výsledek utkání, po tříbrankovém manku na konci poločasu snížili, aby třemi trefami ve druhé půli stav změnili ve svůj prospěch. Značně jim k tomu pomohly i dva proměněné pokutové kopy Pavlem Dedičem, které stanovily konečný stav 3:4. Meteor Tábor svou dokonalou taktiku z posledního utkání v Bernarticích tentokrát okořenil i třemi trefami a porazil zatím výsledkově se trápící Planou nad Lužnicí. Ta získala od počátku soutěže pouze jeden bod a je v tabulce předposlední. Za ní je bez bodového zisku rezerva Milevska, která v utkání dvou posledních celků prohrála v Týně nad Vltavou. Sokol Sezimovo Ústí potvrdil dobrou herní pohodu a porazil Bernartice, když vítězství pečetil osm minut před koncem střídajícím Petrem Niklem. Utkání přihlíželo 150 spokojených diváků. Druhý poločas byli Bernartičtí sice více na míči, avšak gól nezaznamenali. Nováček Lišov se domácí výhrou nad Nemanicemi vyšvihl už na třetí místo tabulky.

Kaplice smetla Sedlec

V 1. B třídě, skupině A, pokračuje Kaplice ve své kanonádě (průměr pět gólů na zápas). Zvítězila vysoko na hřišti v Sedlci, když hlavním strůjcem úspěchu byl se třemi góly kanonýr Jakub Lesňák a o skóre vede tabulku před Dřítní. Ta totiž prohrála v Kamenném Újezdě. Dobře hrající Boršov nad Vltavou porazil doma výrazně Hrdějovice, když výsledek pečetila zkušená opora Jan Gruber z penalty. Dobře hraje na jaře také Velešín, který snadno přehrál na venkovním trávníku Zlatou Korunu, když bylo o utkání rozhodnuto již v první půli. Netolice si na domácím trávníku poradily s rezervou Roudného, po čtyřech gólech v prvním poločasu přidaly na začátku druhého další trefu. Hosté pak již v devadesáté minutě pouze korigovali skóre. Nováček z Horní Plané se zatím ne a ne chytit. Prohrál totiž vysokým rozdílem doma s Frymburkem a drží nelichotivé poslední místo bez bodového zisku. Divokou plichtu a osm gólů viděli diváci v Dolním Dvořišti. Domácí se rozešli smírně s Loučovicemi, když poločas vyhrály o jeden gól. Po herně vyrovnané druhé půli zaznamenal důležitý gól v poslední minutě hostující Jakub Toth a zajistil tento výsledek.

Neporažené Sousedovice do čela

Ve skupině B zvítězila Westra Sousedovice o gól nad Volyní, kterou nově trénuje Libor Žák. Vítězný gól zaznamenal až pět minut před koncem Filip Duba. Za hosty skóroval novic Josef Kuneš. Sousedovice se tímto počinem katapultovaly na první místo tabulky. Čkyně porazila doma vysoko nováčka z Dražejova a udržuje si třetí příčku tabulky. Cehnice doma zvítězily o gól nad prachatickou rezervu. Hosté dohrávali zápas bez dvou vyloučených hráčů. Na výsledku tato přesilovka již nic nezměnila. Vacov překvapivě ztratil dva body v souboji s osecku rezervou, když Štěpán Šůs vyrovnával stav utkání tři minuty před koncem hrací doby. Bělčice podlehly třígólovým rozdílem doma stále se lepšící Sedlici. Po gólu do šatny obdržely ještě dva ve druhé půli, aniž by jediný zaznamenali. Chelčice nasázely za první půli čtyři góly a vcelku v pohodě porazily Stachy. V tabulce uzavírají lepší polovinu. Strunkovice překvapivě prohrály ve Vlachově Březí, když jediný gól zaznamenal na začátku druhé půle exlažišťský Pavel Brzobohatý.

Souboj druhého s prvním 0:5

Ve skupině C tým Mladé Vožice přidělil bůra Hradišti. To má z posledních dvou venkovních zápasů velmi negativní bilance (0:11). Doma naopak 8:1. Tak markantní herní a gólový efekt v domácích a venkovních zápasech toto mužstvo vykazuje. Sepekov podlehl doma rozjetým Větrovům. Vítěz tohoto zápasu se zatím vyšvihl do čela své skupiny a poražený Sepekov se stále nemůže chytit a je aktuálně předposlední. Božetice příjemně překvapily vítězstvím v Chotovinách, kde se jen těžko vyhrává. Rozhodující gól zaznamenal šikovný osmnáctiletý Matěj Volf a posunul tak Božetice na vynikající třetí místo. Dolní Bukovsko porazilo nejtěsnějším rozdílem Boston Kluky gólem kapitána Petra Zahradníka v 85. minutě hry. Vedoucí Kovářov pokračuje ve vítězné spanilé cestě a vysokou výhrou v derby v Chyškách potvrdil výbornou formu a herní pohodu. Dvěma trefami k tomu přispěl kanonýr Luboš Holub ml.. Mirovice vyhrály v Miroticích s Královou Lhotou. O góly hostů se podělili Jakub Převrátil a Tomáš Vondrák. Putim doma nezvládla utkání s Řepčí-Opařany a odevzdala jim všechny body.

Rozjetá Lomnice

Mužstvo Tatranu Lomnice nad Lužnicí pod velením kouče Michala Rybáka vyhrálo v Nové Bystřici a vede tabulku skupiny D. Jiskra se díky anulování výsledků odstoupivšího Klikova ze soutěže dostala na poslední místo tabulky. Ledenice prohrou doma s Třeběticemi a též díky anulaci výsledku obsazují 12. místo s jedním získaným bodem. Třebětice se díky tomuto vítězství dostaly na páté místo tabulky této skupiny. Třeboňská rezerva remizovala bez branek se Studenou. Ta jako nováček drží krásné třetí místo. České Velenice podlehly překvapivě v domácím prostředí Olešnicí. Dobrá Voda konečně zaznamenala první vítězné utkání a Kardašova Řečice to odnesla sedmi góly, když čtyři zaznamenal Jakub Marek. Suchdol nad Lužnicí vyhrál nad Slavonicemi díky hattricku Lukáše Štěpánka a posunul se již na druhou příčku.


VÝSLEDKY 5. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – SK Planá 1:1 (0:0)
Branky: 53. Pancíř – 71. O. Hotový.
Rozhodčí: Formánek – Tauber, Petr Šťastný. DFA: Řezáč. ŽK: 4:2 (Tomáš Kučera, Uličný, Jiří Hanousek, Štěpánek – Carda, Lašák). Diváků: 200.

TJ Nová Ves – SK Lhenice 0:0
Rozhodčí: Náprava – Valeš, Cigáň. ŽK: 4:4 (Kohout, Holý, Janeček, Srbený – Sura, Balica, Málek, Tůma).

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – FK Junior Strakonice 2:2 (1:1)
Branky: 5. Květoun, 83. Nechuta – 22. a 72. Zušťák.
Rozhodčí: Panský – Ondřej, Ct. Novotný. DFA: Jiří Urban. ŽK: 3:2 (Weinreb, Ayeb, Bláha – Martin Šrámek, Zušťák).

TJ Šumavan Vimperk – FC AL-KO Semice 2:2 (2:2)
Branky: 12. V. Blahout, 40. Pospíchal – 37. Nousek, 44. J. Holub.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kříž st., Ernst. ŽK: 2:4 (Podskalský, Císař – Veleman, Antony, Nousek, Poskočil). Diváků: 100.

SK Větřní – TJ Spartak Trhové Sviny 2:4 (0:2)
Branky: 68. Gutheis, 72. Weinhard – 48. a 76. Šemro, 7. Valut, 33. Lavička.
Rozhodčí: Cigáň – Valeš, Boček. ŽK: 2:3 (Dušek, Gutheis– Šemro, Borek, Frant. Pavel).

SK Slavia České Budějovice – FK Vodňany 3:1 (1:0)
Branky: 30. a 64. Vranovský, 60. Mravec – 86. (pen) Kunc.
Rozhodčí: Ondřej – Panský, Průchová. ŽK: 1:4 (Vranovský – Kunc, Šlehofer, Pat. Hrachovec, Šteier). Diváků: 160.

FK Lažiště – FK Tatran Prachatice 3:2 (2:2)
Branky: 18. Sedláček, 29. Bednár, 61. Pěsta – 39. Juroš, 44. (pen.) K. Ryšánek.
Rozhodčí: Průchová – Leiš, Talíř. DFA: Eibl. ŽK: 2:2 (Makoš, Sedláček – Kováč, Tesař). Diváků: 155.


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – FC Chýnov 1:1 (1:0)
Branky: 15. Dom. Sobolík – 77. David Král.
Rozhodčí: Brych – Lepič, Roman Mráz. ŽK: 2:4 (Váňa, Havelec – Vá. Hruška, Doubrava, Petrů, Slav. Mareš).

FK Meteor Tábor – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:1 (1:1)
Branky: 14. (pen.) Kollárik, 74. Švejda, 79. Janošík – 40. Šmídmajer.
Rozhodčí: Písek – Izugrafov, Mir. Pečenka. ŽK: 2:4 (Jakub Pípal, Kolář – Handrejch, Anděl, Šmídmajer, Pospíchal).

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Centropen Dačice 3:4 (3:1)
Branky: 15. Ježek, 18. Mikeska, 31. Bursík – 44. a 54. Matěj Votava, 62. a 72. (obě z pen.) Dedič.
Rozhodčí: Izugrafov – Kollmann, Bezpalec. ŽK: 2:3 (Fichtner, Hejl – Chyška, Křivánek, T. Cettl).

FK Olympie Týn nad Vltavou – FC ZVVZ Milevsko B 2:0 (1:0)
Branky: 29. Vařil, 70. Milan Tomka.
Rozhodčí: Roman Mráz – Ťupa, Brych. ŽK: 1:1 (Boček – Kálal). Diváků: 175.

SK Ševětín – TJ Nová Včelnice 4:7 (3:3)
Branky: 28. a 37. Radim Novotný, 43. Petr Novotný, 75. Vokurka – 10. a 79. Pacholík, 73. a 76. Průša, 39. Blažek, 44. Didek, 59. Mir. Šachl (vlastní).
Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Hnilička. ŽK: 0:2 (Lub. Šlapanský, Pivko).

TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Sokol Bernartice 2:0 (1:0)
Branky: 12. Jakub Škarda, 81. Nikl.
Rozhodčí: Nedvěd – Kollmann, Bumba. DFA: Štuk. ŽK: 2:1 (Mrúz, Pavel Sazma – Václav Homola). Diváků: 150.

SK Lišov – SK Nemanice 4:1 (2:1)
Branky: 6. Strnad (vlastní), 8. Aleš Červenka, 80. Werner, 87. Vávra –16. O. Jelínek.
Rozhodčí: Jevčák – Toucha, Petričák. ŽK: 2:2 (D. Mlýnek, L. Mlýnek – Mir. Novotný, Jind. Lukáš). ČK: 0:1 (44. Holý). Diváků: 100.


VÝSLEDKY 5. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Sedlec – FK Spartak Kaplice 1:5 (1:4)
Branky: 10. (pen.) Chromý – 19. a 22. a 73. Lesňák, 4. Urazil, 36. Gondek.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Zevl. ŽK: 1:1 (Samohejl – Štrbačka).

FK Dolní Dvořiště – Vltavan Loučovice 4:4 (3:2)
Branky: 30. a 45. Krenauer, 31. Hošek, 50. Plosz – 3. a 17. Jakub Matulík, 61. Beran, 90. Toth.
Rozhodčí: Novák – Klimeš, Holub. ŽK: 1:2 (Kouba – Jakub Matulík, Beran). Diváků: 100.

TJ Smrčina Horní Planá – FC Šumava Frymburk 1:4 (0:1)
Branky: 55. Trančík – 10. Komžák (vlastní), 56. Budík, 61. Roman Mertl, 70. Vágner.
Rozhodčí: Landík – Pravda, Marek. DFA: Chlaň. ŽK: 1:2 (Mir. Truhlář – Flöring, Šisler). Diváků: 100.

1.FC Netolice – TJ Malše Roudné B 5:2 (4:1)
Branky: 27. a 47. Fux, 22. Varyš, 29. Pivoňka, 39. Urban – 35. Šolc, 90. Budín.
Rozhodčí: Picka – Kovařík, Muzika. ŽK: 1:1 (Meindl – Lochman). ČK: 1:0 (62. Meindl).

SK Zlatá Koruna – FC Velešín 1:6 (0:3)
Branky: 56. Rychtář – 4. a 53. Šálek, 22. a 40. Grznárik, 58. Špát, 84. Vlačuha.
Rozhodčí: Pravda – Landík, Šudoma. ŽK: 1:1 (Steinocher st. – Špát).

FK Boršov nad Vltavou – TJ Slavoj Hrdějovice 4:1 (2:1)
Branky: 30. a 88. Pokorný, 5. Řežáb, 78. (pen.) Gruber – 23. Miklík.
Rozhodčí: Klimeš – Novák, Špelina. ŽK: 4:2 (Kofroň, Soukup, Havlíček, Šefčík – Jan Turek, Ridvan). Diváků: 100.

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Dříteň 2:0 (1:0)
Branky: 19. Mir. Koudelka (vlastní), 78. Martin Sládek.
Rozhodčí: Krejník – Kabele, Granec. DFA: Janíček. ŽK: 3:1 (Soukup, Průdek, Filip – Smékal). ČK: 0:1 (84. Pavel Švejda).


SKUPINA B

Sokol Cehnice – FK Tatran Prachatice B 2:1 (1:1)
Branky: 27. Petr Hovorka, 46. Krejsa – 17. Jan Lukeš.
Rozhodčí: Hošek – Vejčík, Maroušek. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 2:5 (Krejsa, Bízek – Šandera 2. Lachkovič, Lukeš, Kotrch). ČK: 0:2 (65. Šabršula, 75. Šandera).

SK Vacov – TJ Osek B 1:1 (0:0)
Branky: 70. Ant. Bujok – 87. Šůs.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Heinzl. ŽK: 1:2 (Ant. Bujok – Kafka, Sládek).

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Sedlice 0:3 (0:1)
Branky: 44. Houzar, 46. Vaněk, 63. Zíka.
Rozhodčí: Trkovský – Čarek, Rynda. ŽK: 2:3 (Tintěra, Ladislav Mach – Rakovan, Houzar, Vaněk). Diváků: 100.

SK Čkyně – TJ Dražejov 6:1 (3:1)
Branky: 53. a 67. Gerold, 43. Vojta, 32. (pen.) Václav Turek, 35. Provod, 74. Děd st. – 4. Plavec.
Rozhodčí: Šíma – Talíř, Trněný. ŽK: 2:1 (Děd st., Klose – Hulač). Diváků: 110.

FC Westra Sousedovice – SK Slavoj Volyně 2:1 (1:1)
Branky: 18. (pen.) a 85. Duba – 39. Kuneš.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Pašek. DFA: Vrzal. ŽK: 0:2 (Myslivec, Malina). Diváků: 100.

FK Chelčice – Sokol Stachy 4:0 (4:0)
Branky: 8. Benedikt, 32. Chalupský, 35. Marek Lang, 36. Šácha.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Petr Šťastný, Šindelář. ŽK: 1:3 (Benedikt – Pešl, Foltýn, Dvořák).

FC Vlachovo Březí – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 1:0 (0:0)
Branka: 47. Brzobohatý.
Rozhodčí: Pánek – Mir. Pečenka, Sýkora. ŽK: 4:3 (Martínek, Majer, Ond. Novák, Brzobohatý – Roman Žurek ml., Dvořák, Škopek). Diváků: 150.


SKUPINA C

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Hradiště 5:0 (1:0)
Branky: 47., 62., 68. a 85. Tomáš Kukla, 73. Teplo.
Rozhodčí: Devera – Blažek, Pinc. ŽK: 0:1 (Kaška).

TJ Sokol Sepekov – SK KAVAS Větrovy 0:3 (0:1)
Branky: 2. Petr Klejna, 80. Falada, 87. Voborský.
Rozhodčí: Syrovátka – Studený, Šika. ŽK: 1:0 (Baloun). Diváků: 120.

TJ Sokol Chotoviny – TJ Božetice 0:1 (0:0)
Branky: 74. Matěj Volf.
Rozhodčí: Ovčáček – Zabilka, Jůza. ŽK: 3:2 (Slabý, Plecitý, Bondarev – Dušek, Tollinger). Diváků: 100.

TJ Dolní Bukovsko – 1.FC Boston Kluky 1:0 (0:0)
Branky: 85. Zahradník.
Rozhodčí: Křížovský – Makovička st., Feitl. ŽK: 0:3 (Josef Košatka, Voj. Košatka, Svoboda). Diváků: 120.

FC Chyšky – TJ ZD Kovářov 0:5 (0:1)
Branky: 44. a 82. Luboš Holub ml., 60. (pen.) Svojše, 75. Jan Růzha, 80. Jakub Suchan.
Rozhodčí: Ryneš – Brom, Smola. DFA: Pípal. ŽK: 2:3 (Brož, Vačlena – Jan Růzha, Svojše, Jakub Suchan). Diváků: 200.

TJ Králova Lhota – SK Mirovice 2:4 (1:2)
Branky: 45. a 75. Voj. Maštalíř – 15. a 64. Jakub Převrátil, 42. a 90. Vondrák.
Rozhodčí: Marek Mráz – Bartůněk, Záhorský. ŽK: 2:7 (Uhlík, Voj. Maštalíř – Mrlina, Vodňanský, Kazák, Jakub Převrátil, Jelínek, Huleš, Peterka). Hráno v Miroticích.

TJ Sokol Putim – FK Řepeč-Opařany 1:2 (0:1)
Branky: 76. Milan Nousek – 6. Miloslav Pražma, 66. Kravar.
Rozhodčí: Hučík – Studený, Třeštík. ŽK: 1:3 (Holan – Petr Koktan, Fencl, Jan Štecher).


SKUPINA D

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:4 (1:1)
Branky: 41. Mol – 11. Melichar, 47. Prášek, 75. Čáp, 83. Šnorek.
Rozhodčí: Vican ml. – Svoboda, Koudelka. DFA: Bicek. ŽK: 2:2 (Steklý, Kapias – Marsa, Němec).

TJ Slavoj Ledenice – FK Sokol Třebětice 0:2 (0:0)
Branky: 67. Dolák, 74. (pen.) Voj. Habr.
Rozhodčí: Bartůněk – Bumba, Čech (N). ŽK: 3:1 (Havelka, Fošum, Kadlec – Bohumír Novák).

TJ Jiskra Třeboň B – FK Studená 0:0
Rozhodčí: Kovařík – Zabilka, Devera. ŽK: 1:4 (Průcha – Šimánek, Doležal, Adamec, Pelej).

TJ Lokomotiva České Velenice – TJ Sokol Olešnice 0:2 (0:0)
Branky: 61. Hanzal, 72. Lenk.
Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Kříž st. ŽK: 1:3 (Zemánek – Koktavý, Horelica, Lechner).

SSK Dobrá Voda – FK Kardašova Řečice 1922  7:1 (4:0)
Branky: 14., 31., 76. a 81. Jakub Marek, 7. Ct. Novotný, 38. (pen.) Ladislav Klimeš, 75. (pen.) Peterek – 90+1. Roubík.
Rozhodčí: Humr – Landík, Pileček. DFA: Vrzal. ŽK: 0:3 (Mazánek, Madar, Janeček).

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Sokol Slavonice 3:0 (1:0)
Branky: 34., 67. a 78. Lukáš Štěpánek.
Rozhodčí: Ambrožová – Vejčík, Ernst. ŽK: 3:1 (Špale, Lukáš Štěpánek, Jakub Záruba – Balík).


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle (5x), Daniel Pekař (1x)