Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice vyřídila druhého postupujícího z krumlovského přeboru

 
úterý, 4. září 2018, 11:34

: V minulém kole spartakovci zvítězili na půdě nováčka v Horní Plané. Tentokráte přivítali dalšího exúčastníka přeboru ČK na vlastním hřišti. Do Kaplice zavítalo k derby zápasu Dolní Dvořiště. Do základní sestavy domácích se po jednozápasové odmlce vrátilo duo Gondek, Urazil. V hostující sestavě stojí za zmínku fakt, že ve třetím soutěžním utkání se mezi tři tyče postavil třetí brankář. Po Růžičkovi a Josefíkovi byl strážcem svatyně Jindřich Posel.

Jako první zahrozili hned v první minutě hosté, ale po Hoškově přihrávce Krenauer branku minul. Nedlouho poté se skóre měnilo a vedení se ujal domácí favorit. Na levé straně hřiště zakombinoval Gondek s Františkem Markem, druhý jmenovaný poslal do šestnáctky přesný centr a Jakub Lesňák měl dostatek prostoru, aby hlavou zamířil přesně pod břevno – 1:0.

V jedenácté minutě už měli spartakovci dvoubrankový náskok. Daniel poslal lehký centr za obranu, Jakub Lesňák byl u míče dříve než bránící protihráči, pronikl do vápna, obešel brankáře a pohodlně skóroval – 2:0. Kaplický útočník nedlouho poté mohl zkompletovat hattrick. Po Urazilově centru z levé strany se ve vápně Lesňák uvolnil, našel si prostor ke střele, ale míč vyslaný z jeho kopačky po zemi minul pravou tyč.

S dvoubrankovým náskokem v zádech se Kapličtí nehrnuli do zbrklého útočení. Míč drželi častěji na svých kopačkách, ale větší gólové příležitosti v těchto chvílích zápasu neměli.  Ve 27. minutě to byli naopak hosté, kdo byl blízko gólu. Rohový kop z pravé strany zahrával Štifter, k hlavičce se dostal Patrik Hošek, ale gólovou radost mu zhatil výborným zákrokem brankář Schneider. Hostující útočník už už zvedal ruce nad hlavu na oslavu gólu.

Po půlhodině hry pokoušel štěstěnu z přímého kopu střílející Štifter, ale branka Spartaku mu byla malá. Na druhé straně hlavičkoval po Gondekově centru Urazil nad bránu Dolního Dvořiště. Ve 39. minutě zatáhl balon přes polovinu hřiště Kubík a dokázal se uvolnit. Zpětnou přihrávkou našel za vápnem nabíhajícího Štiftera, ten se v dobré pozici do míče řádně opřel, pálil však jen nad břevno kaplické svatyně.

Zbývající minuty prvního poločasu se pak odehráli v režii spartakovců. Po Pulcově rohovém kopu hlavičkoval kapitán Gondek, koníčkem míč klepnul o břevno. O chvíli později kaplický kapitán našel v gólové pozici osamoceného Františka Marka, ten však zívající bránu Dolního Dvořiště trestuhodně přestřelil. V samotném závěru prvního dějství pak po dalším centru Pulce hlavičkoval nad bránu Lesňák.

O poločasové přestávce sáhlo trenérské duo hostů Štefan Hošek Pavel Pecha k dvojnásobnému střídání, když Lukáše Plosze a Jana Macanoviče nahradili na place Michael Tesař a Miloslav Marek. Důležitý moment zápasu přišel v 62. minutě. To se domácím podařilo přidat třetí gól, který definitivně zlomil odpor srdnatě bojujícího nováčka. Na hranici velkého vápna se ke střele dostal Gondek, jeho ránu Jindřich Posel vyrazil jen před sebe a Marek Urazil pohotově dorazil míč do sítě – 3:0.

I v dalších minutách pak byli o poznání aktivnější a nebezpečnější domácí fotbalisté. Po Urazilově přihrávce střílel po zemi Martin Pulec, Jindřich Posel míč lapil. Za další tři minuty po pěkné kombinaci a finální přihrávce od Divokého byl sám před brankářem Martin Pulec, technický pokus zastavilo břevno.

Hosté se do vážnějších situací ve druhém poločase nedostali. A když už přišel před bránu prudký přízemní centr, nikdo z nabíhajících na něj nedosáhl a k zakončení se tedy ani nedostal. V 79. minutě Pulec před vápnem přiťukl míč Urazilovi, ten z dobré pozice pálil jen do ochranné sítě nad brankou soupeře.

Definitivní podobu výsledku dali spartakovci minutu před koncem. Gondek před vápnem nabil pravačku Martinu Pulcovi a utaženou ránu Jindřich Posel pouze vyrazil před sebe. Míče se zmocnil střídající Petr Janura, zachoval klidnou hlavu a bez problémů pečetil výhru Kaplice – 4:0.

Před krásnou diváckou návštěvou kaplický favorit naplnil předzápasové prognózy. Z porovnání dvou okresních nováčků vyšli lépe Dolnodvořišští, kteří byli rozhodně houževnatějším soupeřem než před týdnem Hornoplánští.      

FK Spartak Kaplice – FK Dolní Dvořiště 4:0 (2:0)

Branky: 4. a 11. Lesňák, 62. Urazil, 89. Janura. Rozhodčí: Brom – Šťastný, J. Marek.ŽK: 2:3 (Kebl, Štrbačka – Kubík, Zeman, L. Plosz). Diváků: 230.

Kaplice: Schneider – Štrbačka (63. Kuchař), Kebl, Čutka, Gondek, Daniel (81. Aibl), Divoký, M. Pulec, F. Marek (75. Vaniš), Urazil (81. Janura), Lesňák.

D. Dvořiště: Jin. Posel – O. Kouba, Zeman, Kubík, J. Macanovič (46. M. Marek), L. Plosz (46. Tesař), Šrefl (82. Jan Posel), Štifter, Benda (62. L. Doucha), Krenauer, P. Hošek (75. Kotlár).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec