Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlaté Koruně patřil v Kaplici druhý poločas

 
úterý, 21. srpna 2018, 10:17

V prvním mistrovském utkání nového soutěžního ročníku přivítali Kapličtí v okresním derby Zlatou Korunu. Hrálo se pěkně připraveném hřišti před velice slušnou diváckou návštěvou.

První zahrozili domácí ve třetí minutě. Trestný kop ze strany zahrával Pulec, hlavička Lesňáka postrádala větší razanci, Schwarz kryl bez větších problémů. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Rychtář, ani Schneider se překvapit nenechal. Hosté se snažili o pozorné bránění a spoléhali se na rychlé kontry. K jednomu z nich se dostali ve čtrnácté minutě, a to po rohovém kopu domácích. Až do zakončení se dostal Fuciman, ale mířil jen do připravené Schneiderovy náruče.

Vzápětí zahrozili i Kapličtí. Po průniku Divokého mířil nepřesně Lesňák. V sedmnácté minutě si na přesný pas Ohnsorga naběhl Steinocher, dostal se až před brankáře, ale Schneider povedeným zákrokem šanci soupeře zneškodnil. Ve 26. minutě byl poprvé překonán hostující gólman, skóre se ke smůle spartakovců ale neměnilo. Rohový kop zahrával Divoký, na přední tyč si naběhl Lesňák. Zakončoval z první, trefil však jen břevno hostující svatyně.

O dvě minuty už se ovšem domácí radovali. Čutka přesným pasem oslovil nabíhajícího Divokého, který zprava vnikl do vápna, prudkou přihrávkou našel před brankou Jakuba Lesňáka a bylo to 1:0.

Hned v následující minutě Kebl vyslal do úprku Lesňáka. Ten hledal prudkým přízemním centrem před brankou Urazila, který ale ve skluzu ve vyložené příležitosti na míč nedosáhl. Pak se pokoušel o vyrovnání novic v hostujícím dresu Lukáš Rapčan, střelu po zemi Schneider kryl.

V třiatřicáté minutě už to bylo o dva. Lesňák na polovině hřiště udržel balon a přesnou přihrávkou našel za obranou Marka Urazila. Ten se ocitl sám před brankářem a střelou po zemi k tyči navýšil vedení Spartaku – 2:0.

Krátce před odchodem do kabin se hostům podařilo snížit, a to přestože výhodu rohového kopu měli domácí. Jenomže hosté si centr uzmuli pro sebe, následoval rychlý kontr. Dominik Fuciman kličkou obešel vybíhajícího brankáře, dostal se však do úhlu, ale i z něj dokázal přízemní střelou dostat míč do sítě – 2:1. Přesto do kabin odcházeli o gól spokojenější Kapličtí.

Kaplice nechytila začátek druhé půle

V úvodu druhého dějství si Kapličtí prohráli celý zápas. Jako by zůstali v šatnách déle než hosté. Po čtyřech minutách hry bylo srovnáno. Ohnsorg vybojoval ve vápně míč, předložil jej Milanu Homerovi, který zblízka pohodlně skóroval – 2:2.

V 52. minutě už hosté vedli. Před vápnem se do balonu opřel Milan Homer a dělovkou o břevno poslal míč do levého horního rohu – 2:3. Parádní gól a jak sám střelec uvedl, asi životní.

Vyrovnat mohl po zpětném Danielově přiťuknutí Štrbačka, tvrdou ránu Schwarz s notnou dávkou dokázal ve svých rukavicích zkrotit. Kaplický gólman Schneider si následně poradil s tvrdou střelou Ohnsorga. V 62. minutě domácí zadáci faulovali před vápnem a hosté dokázali své vedení navýšit. K přímému kopu se postavil Vladimír Rychtář a jeho tvrdá rána prošla trestuhodně kaplickou zdí – 2:4.

O chvíli později se mohli Kapličtí dotáhnout, jenomže to by museli proměňovat vyložené šance. Po centru Marka z levé strany hlavičkoval Lesňák, Schwarz reflexivně zakročil a dorážející Urazil napálil míč z několika metrů vysoko nad bránu. Nedlouho poté Pulec ve vápně přiťukl míč Urazilovi, do jeho gólové střely skočil jeden z bránících soupeřů.

Po několika desítkách vteřin se ocitl sám před gólmanem Lesňák, mířil však jen do brankáře Schwarze. Snížení se dočkali spartakovci až třináct minut před koncem. Lesňák byl před vápnem zastaven jen za cenu faulu. K provedení přímého kopu se postavil Martin Pulec a po přesné střele zapadl míč přesně za tyč – 3:4.

Kapličtí se tlačili před hostující svatyni, centry létaly zleva zprava, ale obrana soupeře odolávala. V 83. minutě centroval Pulec, hlavička Lesňáka minula pravou tyč. O chvíli později pak střídající Micák našel před brankou osamoceného Štrbačku, ten však znovu trefil jen nohy brankáře Schwarze. Těsné vedení hosté s vypětím všech sil uhájili. Kapličtí mohou žehrat na špatnou produktivitu. Vlastním přičiněním udělali z hostujícího gólmana Schwarze hvězdu utkání.

FK Spartak Kaplice – SK Zlatá Koruna 3:4 (2:1)

Branky: 28. Lesňák, 33. Urazil, 77. M. Pulec – 49. a 52. Homer, 43. Fuciman, 62. Rychtář. Rozhodčí: Ct. Novotný – Ondra, Šudoma. ŽK: 0:3 (Steinocher, Houska, Liška). Diváků: 175.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek (46. Kuchař) - Marek, Divoký, M. Pulec, Daniel (82. Micák) - Urazil, Lesňák.

Zl. Koruna: Schwarz – Štěpánek, Houska, Zayml, Liška (82. Tybitancl) - Rychtář, Rapčan, Ohnsorg, Steinocher - Homer (85. J. Král), Fuciman.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec