Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj Ledenice skončil v I. B třídě těsně pod bednou. V klubu panuje spokojenost

 
úterý, 26. června 2018, 07:24

Fotbalová sezona 2017/2018 je u konce a s tím souvisí i tradiční bilancování a hodnocení. Nejinak tomu je i v ledenickém Slavoji, který hrál I. B třídu, skupinu A. B-tým nastupoval ve III. třídě a byla to pro něj po osmi letech derniéra.

A-tým odehrál 26 zápasů s bilancí 14 výher, dvou remíz a 10 proher. Po podzimní části a pod trenérem Pavlem Vajgelem byl Slavoj ve druhé polovině tabulky na 8. místě. Během zimní přestávky došlo k výměně trenérů a mužstvo převzal Stanislav Jindra.

„Jarní část byla pro nás úspěšná. A to jak vzhledem ke konečnému postavení v tabulce, tak i k předváděné hře,“ uvedl trenér Jindra, který tým dotáhl se 44 body na 4. místo. Stejně bodů mělo i třetí Roudné B. „Více nám vyhovovaly zápasy s týmy z vyšších pater tabulky, kde to bylo více o fotbalovosti. Jaro jsme sice začali domácí porážkou od Kaplice, ale potom jsme udělali šňůru pěti výher a tím se mužstvo uklidnilo a předvádělo pohledný fotbal.“

V celkovém součtu panuje v Ledenicích spokojenost, což potvrzuje i předseda klubu Zdeněk Vitoušek: „Podzim nebyl z naší strany úplně ideální. Klub doznal změn ve vedení, když skončil trenér i manželé Krofikovi. Hráčský kádr také nedostal patřičný impuls ohledně posílení a v součtu se to přeměnilo v průměrný zisk 20 bodů. Na jaře už kluci podávali solidní výkony a v součtu jsme s celkovým umístěním spokojeni. V létě se pokusíme přivést nové hráče a s chutí se pustíme do přípravy na novou sezonu.“

Ročník 2018/2019 bude v pořadí jedenáctou sezonou Ledenic v krajských soutěžích a klub by rád opakoval postavení z posledních let, když vždy atakoval horní část tabulky. „Během přípravy na sezonu, která startuje již 18. srpna, se zaměříme hlavně na obranné činnosti celého mužstva. Bude čtyřtýdenní a začne 19. července,“ dodal dále trenér Jindra.

Kádr Slavoje je před začátkem nového ročníku zatím s několika otazníky. Do zahájení přípravy si vzali čas na rozmyšlenou zkušení Michal Bez a Miroslav Kadlec, kteří během sezony avizovali, že se budou v létě rozhodovat, zda ještě načnou další hráčskou sezonu. Alespoň do zimy naopak v týmu jistě zůstává další matador Jan Pavlík.

„Pochopitelně chci, aby oba ještě aspoň jednu sezonu vydrželi. Jsou to velmi kvalitní hráči, za které momentálně nemáme náhradu. V zimě jsme začali s omlazováním kádru, kdy přišel devatenáctiletý Patrik Svoboda, ale mužstvo bych rád posílil i v létě. Konkrétně jednoho obránce a záložníka,“ řekl dále kouč. „Konečným umístěním v tabulce jsme doufám potěšili domácí diváky a budeme se snažit i v té další sezóně předvádět pohledný fotbal k naší i jejich spokojenosti.“

Mezi vyhlédnutými posilami byl i jeden brankář, u kterého ale vznikl problém ve vysoké ceně. Vedení Slavoje se pokusilo získat i produktivního útočníka Jakuba Čermáka, který naopak nabídku Ledenic odmítl a bude pokračovat v Borovanech.

Slavoj odehrál sezonu se skóre 64:60 a nejlepším střelcem byl Jan Fencl s 12 góly. Pouze o jeden gól méně dali Michal Bez a Matěj Volf, který se kvůli dvěma červeným kartám zařadil s chvalšinským Petrem Cábem mezi nejtrestanější hráče soutěže. Nejvíce žlutých karet nasbíral Bez (8).

Soutěž vyhrála Nová Ves, která postupuje do I. A třídy. Druhá skončila Kaplice.

B-tým zakončil soutěž na 10. místě a přihlášku pro nový ročník nepodal

Podobně jako se A-tým Slavoje nepřihlásil v nové sezoně do jihočeského poháru, nepřihlásil se ani B-tým do III. třídy. Důvodů je hned několik. Malý počet hráčů pro oba dospělé týmy i velké pracovní vytížení většiny kluků… tým hrál ve III. a IV. třídě osm let.

V sezoně střídal B-tým kvalitní zápasy s těmi nepovedenými a výsledkem bylo konečné 10. místo se skóre 60:63 (7 výher, 5 remíz a 12 proher). Nejlepšími střelci týmu byli pendlové z áčka Matěj Volf (12 gólů) a Jan Fencl (11). Z tradičních hráčů béčka dal nejvíce branek Jiří Homer (6). V sezoně dostal červenou kartu z béčka pouze Petr Králík.

Komplexní informace, novinky a zajímavosti o ledenickém fotbale (muži i mládež) jsou postupně aktualizovány na nových stránkách klubu.

Během podzimní části bude klub slavit 85 let od první zmínky kopané v Ledenicích. V rámci tohoto výročí připravuje klub pro vybraný domácí zápas speciální den.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman