Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hvězdy se sjely podesáté do Strunkovic

 
pondělí, 25. června 2018, 22:00

Sobotní fotbalová exhibice ve Strunkovicích nad Blanicí, která byla v pořadí již desátá, se přes docela nepříznivé počasí zařadila mezi nejzdařilejší.

Úderem čtrnácté hodiny pořadatelé z místního fotbalového klubu otevřeli dětské atrakce a s napětím čekali na příjezd hostů. V 15 hodin započal první exhibiční zápas. Proti domácímu týmu nastoupili hokejisté Motoru ČB a diváci zjistili, že kluci to umí nejen na ledě. Zápas nakonec skončil 4:4, když hosté pod vedením Stanislava Bednaříka a Edy Turka dotáhli stav 1:4 na konečnou remízu. Branky stříleli na domácí straně Tomáš Škopek 2, Jiří Němeček st. a Ivan Šimčík, na hostující straně Ondřej Šulek 2, Stanislav Dosek a Zdeněk Doležal.

Následovalo vystoupení vimperských mažoretek a tribuny místního stadionu se začaly zaplňovat v očekávání, kdo všechno nastoupí za All Stars tým, který sestavoval Jan Berger. Před 17. hodinou potom vycházela obě mužstva za zvuku Smetanovy Libuše na hrací plochu a hráči byli jednotlivě představeni. Sklízeli bouřlivé ovace a výborný moderátor Žemlička připomínal jejich úspěchy v kariéře.

Dorazil i Řepka s Kristelovou

I v letošním roce přijela silná sestava. Ladislav Vízek, Horst Siegl, David Lafata, Tomáš Řepka, Karol Dobiaš s Antonínem Panenkou v civilu, brankář Jan Klíma, hokejista Jaroslav Bednář, muž roku 2017 M. Hložek (syn známého zpěváka), fotograf Jakub Ludvík, moderátor Petr Suchoň, rozhodčí Pavlín Jirků dosáhli velkých úspěchů. Herec Pavel Nový se zhostil druhého mikrofonu a po celý zápas bavil tribuny svými „hláškami“. Čestný výkop provedla sympatická Kateřina Kristelová. Ještě před tím zazpíval velmi emotivně státní hymnu Vratislav Kříž.

A pak už se 582 diváků bavilo fotbalem. Zápas skončil výhrou Bergerova výběru 7:6, když domácí „Jeleni“ dotahovali z hrozivého skóre 3:7, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Branky za Blaník +35 stříleli Roman Žurek st. 2x, Michal Valenta, Jiří Kureš a dva góly přidal i František Gaier, hlavní strůjce a sponzor Blaníku, který v brzké době oslaví kulaté šedesátiny. Za All Stars tým skórovali Lafata 2, Vízek, Siegl starší a mladší, Bednář, Ludvík.

Po zápase následovalo přímo na ploše focení a autogramiáda a po pohoštění pozvaných hostů se pořadatelé přesunuli na blízký parket, kde byla celá akce zakončena vynikajícím koncertem skupiny Rolling Stones revival Prague. Škoda jen, že nepřišlo více lidí, které zřejmě odradilo chladné počasí…

 
 
Napsal(a) Jan Škrle | Foto Jan Škrle