Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Složení I. tříd 2018/19: Lhenice dodatečně postupují, Dobrá Voda vzdala A třídu

 
čtvrtek, 21. června 2018, 22:25

Sotva sezona skončila, už se pracuje na plné obrátky na další. Na změnu účastníků došlo nejen v krajském přeboru, ale také v oblastních třídách, když konečné tabulky až tak nesouhlasí se startovní listinou do ročníku 2017/18. Dvě skupiny A třídy obmění osm mužstev. Tři z KP a pět nováčků. Tím pátým je nejlepší tým z B třídy na druhém místě, jímž jsou Lhenice (56 bodů), které nahradí do B třídy přihlášenou Dobrou Vodu. Na listině účastníků B třídy už nenajdeme Malšice a o patro níž sestoupivší J. Hradec B.

Čtyři nováčci budou vystupovat ve skupině A I. A třídy. Lažiště, Semice, Nová Ves a Lhenice. „Peckáři“ nahradili Dobrou Vodu, která pro nedostatek hráčů přihlásila jen B třídu a zrušila rezervu v okresním přeboru (do něj dodatečně postoupily ve III. třídě druhé Žabovřesky). Za skupiny B přešly místo Týna T. Sviny.

V „béčku“ se ocitl trojlístek sestupujících z krajského přeboru Sokol S. Ústí, N. Včelnice a Dačice. Jediným nováčkem je loňský suverén v B třídě Lišov. V obou skupinách tak došlo na pět změn.

B třída přivítala devět mužstev z okresních přeborů, což je za poslední roky rekordní počet. K šesti okresním šampionům (Mladé, Dražejov, H. Planá, Záblatí – bude hrát jako Prachatice B, Č. Velenice, Větrovy), postup odmítly pouze Milenovice z Písecka, které nahradila Králova Lhota, přibyly další dva celky z druhých míst.

Studená prohrála postupovou bitvu s Č. Velenicemi vzájemným střetnutím v posledním kole, ale dlouho nesmutnila, neboť divizní J. Hradec nepřihlásil do B třídy svou rezervu a doplnila volné místo za svůj okres. Na krajský fotbal se bude po letech jezdit až na hranice s Rakouskem. Malšice se nepřihlásily do B třídy, a když nikdo neprojevil zájem, dostalo se až na D. Dvořiště z českokrumlovského okresu.

Do krajského kola Českého poháru se přihlásila osmička mužstev. Finalista N. Včelnice, Větrovy, ML. Vožice, Studená, Hrdějovice, Slavia ČB, Dražejov a Mirovice. Chybí letošní vítěz Vodňany.





Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 
Reklama