Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves zvrátila derby s roudenským béčkem a užívala si postupové oslavy

 
úterý, 19. června 2018, 23:08

Fotbalisté Nové Vsi se rozloučili s 1. B třídou na domácím trávníku vítězstvím nad rezervou TJ Malše Roudné. Výhra novoveského mistra se ale nerodila vůbec lehce, protože hosté přijeli s velmi mladým, za to šikovným kádrem, který v prvním poločase dělal domácím velké problémy.

Malšané výborně kombinovali, hráli rychle, byli důrazní v osobních soubojích a i proto domácí k ničemu nepouštěli, a naopak byli velmi nebezpeční. Dokonce se mohli radovat jako první, když zahrávali rohový kop, na zadní tyči se zjevil úplně sám stoper Kössl, ale i trochu smolně nedokázal dopravit balón do sítě. Pak se o střelecké pokusy snažili také domácí, ale žádný z nich se neujal.

Skóre se změnilo až ve 40. minutě. Domácí obránci nedokázali na penaltě odkopnout míč do bezpečí, toho se zmocnil dorostenec Lukáš Wohlgemuth a velmi zkušeně poslal hosty do vedení - 0:1. První poločas tak i skončil a nutno podotknout, že hosté byli lepší a šli do kabin s jednobrankovým náskokem zaslouženě.

Druhé dějství bylo z domácího pohledu o něčem jiném. Hned ze začátku se do soupeře zakousli a začali ho přehrávat. Jejich snaha vyvrcholila hned tři minuty po přestávce. Velmi agilní Češka našel u lajny Procházku, ten křížným balónem vyslal do úniku Neumanna, který chtěl spíše centrovat, balón se ale stočil do branky, kde se ho marně hostující gólman snažil vyškrábnout. Asistent rozhodčího ale viděl, že míč už čáru přešel, a bylo vyrovnáno – 1:1.

Domácí byli v této fázi lepším týmem a jejich snaha se jim vyplatila o deset minut později. Holý průnikovou přihrávkou našel Procházku, ten si ještě zasekl jednoho z hostujících obránců a levou nohou poslal domácí do vedení – 2:1. Od této chvíle bylo na hřišti jen jedno mužstvo, hosté přestali hrát a domácí si začali vytvářet spoustu šancí, ale žádnou z nich nedokázali využít. Až přišla 66. minuta, Procházka zahrával rohový kop, našel přesně hlavu Janečka, který koníčkem nedal Konečnému žádnou šanci – 3:1.

Zápas se hrál před velmi slušnou diváckou kulisou a musel se přítomným líbit. Do konce utkání se už nic nestalo, a tak mohli postupové oslavy z domácího pohledu začít.

Slovo zastupujícího trenéra N. Vsi Radomila Procházky: „Musím pochválit celé mužstvo, které dokázalo zápas z nepříznivého stavu otočit. Je vidět, že když chce, tak má velkou sílu. Hostům děkuji za vynikající a velmi slušný zápas. Na postupové oslavy se moc těšíme, myslím si, že se dnes lidé v obci moc nevyspali.“


TJ Nová Ves – TJ Malše Roudné B 3:1 (0:1)

Branky: 48. Neumann, 58. Procházka, 66. Janeček – 40. Wohlgemuth. Rozhodčí: Křížek – Hladík, Beneš (N). ŽK: 2:0 (Neumann, Ed. Janeček). Diváků: 125.

N. Ves: Bartizal – Novák, Vávra, Boháč, Srbený (46. Češka), Holý, Neumann (68. Janovský), V. Brožka, Janeček (85. Jiránek), Procházka.                             

Roudné B: Konečný – Kössl, B. Vogl, Berounský, M. Lerch, Wohlgemuth (82. Vopelka), Trejbal, Goretki, Svoboda (76. Tomášek), Budín, Tibitanzl (58. Stieranka).

 
 
Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama