Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice vyhrála v Loučovicích a skončila druhá

 
úterý, 19. června 2018, 09:59

V sobotu dopoledne se se sezónou rozloučily ve vzájemném duelu Loučovice s Kaplicí. Hosté přijeli k utkání s jasným cílem, uhájit druhou příčku tabulky před dotírajícími pronásledovateli. Loučovický trenér Sulzer se oproti minulému zápasu musel obejít bez služeb zkušeného Somolíka. Hostující lodivod už mohl do utkání nasadit Marka Urazila, ale zraněné duo Kebl Micák bylo připravené jen na lavičce.

Bezbrankový stav nevydržel ani minutu. Hned v úvodu se totiž z vedoucí branky radovali hosté za velké podpory brankáře Hüttnera. Divoký kolmicí oslovil na pravé straně rozběhnutého Daniela, přihrávku po zemi se snažil gólman zachytit, ale míč mu propadl, a pohotový Petr Janura zblízka dorážel do opuštěné brány – 0:1.

Domácí zahrozili v minutě šesté, kdy Zbořil hledal ve vápně Dudlu, bránící Čutka takříkajíc vytloukl balón o Dudlu a odražený míč letící do branky pohodlně kryl brankář Kuchař. V desáté minutě Divoký oslovil opět Daniela, ale vybíhající Hüttner byl u míče o chloupek dříve. Vzápětí po přihrávce od Divokého pálil tvrdě pod břevno Štrbačka, Hüttner balón vyboxoval na rohový kop.

Když se neprosadili hosté, skórovali domácí. Zbořil vybídl svou přihrávkou na pravé straně rozběhnutého Vojtěcha Matulíka, kterým přesným křížným centrem našel na druhé straně volného Jana Fejtka, a jeho křížná přízemní střela zapadla ke vzdálenější tyči – 1:1.

Inkasovaný gól hosty nabudil a v dalším průběhu prvního poločasu byli rozhodně nebezpečnějším týmem. Po čtvrthodině hry Gondek nastartoval Marka, ten se z levé strany dostal až před brankáře, pálil však nad branku. Hned v následující minutě si hosté vedení přece jenom vzali zpět na svou stranu. Gondek našel za obranou Marka Urazila, který přehodil vyběhnutého Hüttnera, a Kapličtí znovu vedli – 2:1.

Hosté pak mohli svůj náskok několikrát navýšit. V polovině prvního dějství napřáhl zpoza vápna ke střele Štrbačka, tvrdá rána skončila jen na tyči. Ve 27. minutě pak stejný hráč přihrál balon do šance Janurovi, Hüttnera však překonat nedokázal.

Poté si domácí gólman poradil i s tvrdou ranou Divokého, když ji dokázal vyboxovat. Pár minut před poločasem Pál krásně uvolnil Urazila, který z levé strany pelášil sám na bránu, Hüttnera ovšem překonat nedokázal.

I když na vrub gólmana Loučovic padá první gól, především díky jeho zákrokům, ztráceli domácí po prvním poločase pouze jeden gól. Domácí se sice dostávali do občasných útočných výpadů, často se však zastavovali o obránce Spartaku, v čemž především vynikal mladý Čutka.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nepobral, k zaznamenání akcí mnoho nebylo. Hosté vědomi si svého náskoku se nikam nehnali a domácím v útočné fázi chyběla větší kvalita. Jediné, co po změně stran přibývalo, byly žluté karty.

Zhruba v polovině druhého dějství měli domácí výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. K balonu se postavil Jan Fejtek, ale střela skončila na kaplické zdi. V 76. minutě pak padlo definitivní rozhodnutí. Gondek narýsoval kolmici, domácí se zlobili, že nebyl odmáván ofsajd Urazilovi, jenomže míče se zmocnil rozběhnutý Daniel. Z levé strany se dostal do vápna, přihrál míč volnému Jiřímu Divokému, ten zacílil přesně a bylo rozhodnuto – 1:3.

Ve zbývajících minutách už diváci viděli jen několik střídání na obou stranách. Konečný výsledek Kaplickým přiřknul konečné druhé místo. Škoda tristního vstupu do soutěže, kdy po sedmi odehraných zápasech měli na svém kontě pouho pouhé tři body.

Vltavan Loučovice – FK Spartak Kaplice 1:3 (1:2)

Branky: 12. Fejtek – 1. Janura, 16. Urazil, 76. Divoký. Rozhodčí: Ovčáček – Průchová, Kemény. ŽK: 4:4 (Žák, Zbořil, J. Matulík, Koutský – Janura, M. Malický, Urazil, Kuchař). Diváků: 150.

Loučovice: Hüttner (88. Večerník) – Sojka, Koutský, J. Matulík (58. Hošek), Šíma, V. Matulík (72. T. Dostál), Žák, Dudla, Fejtek, Zbořil (81. Papaj), Tóth.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Čutka, M. Malický, Gondek, Marek, Divoký, Pál (61. Aibl), Daniel, Janura (86. Micák), Urazil (84. Kebl).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec