Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestupy v soutěžích KFS. Situace je stále otevřená

 
pátek, 15. června 2018, 22:52

Neskutečně zamotaná situace v samém závěru fotbalové divize A nedává spát řadě klubů. Rozhoduje totiž o počtu sestupujících z krajských soutěží a vliv má tím pádem i na některé okresy. S napětím budeme sledovat průběh divizních zápasů Č. Krumlova a Roudného.

V současné situaci, kdy z divize A po dvou sezonách sestupuje Jankov, to pro krajský přebor znamená, že spadnou poslední dvě mužstva – Dačice a po ročním účinkování N. Včelnice.

„Pokud by z divize sestoupila dvě jihočeská mužstva, opustí krajský přebor tři týmy, A třídu pět a B třídu osm,“ pravil šéf STK Jč.KFS Vladimír Eibl. Zatím platí sestupová varianta 2 z KP, 4 z I. A a 7 z I. B třídy.

V zápasech, v nichž ještě o něco jde, nařídila STK shodné termíny. V krajském přeboru se strachují o udržení Sokol S. Ústí a Dražice, loňští účastníci I. A třídy. Sokol (30 bodů) hostí poslední Dačice, jejich sok Dražice (31) potřebuje vyhrát v Olešníku.

Ze skupiny A I. A třídy padá s velkým předstihem tandem Velešín – Sedlec. Dvanáctý Vacov (24 bodů) bude bojovat na dálku s ohroženou trojicí ze skupiny B. Pokud si z Plané u Č. Budějovic odveze tři body, nebo se v divizi udrží Roudné i Č. Krumlov, je zachráněn a neohrozí sestupem svou rezervu v B třídě, která také usiluje do posledního kola o setrvání v soutěži.

Skupina B A třídy, kde skončil poslední Hradec B, je zamotanější. Předposlední Hrdějovice (23 bodů) jedou vyhrát do Bernartic, přímý souboj se odehraje v Čekanicích mezi Meteorem Tábor (24) a Dobrou Vodou (25). Ta z posledních šesti zápasů uhrála jen tři body a zadělala si na velké problémy. V sobotu jí stačí k jistotě uhrát remízu, protože má lepší vzájemné zápasy s Hrdějovicemi (4:2, 1:1). Podzimní střetnutí skončilo výhrou Dobrovodských s Meteorem 1:0. Důležité je, že všechny zmiňované zápasy se hrají až od 17 hodin, kdy už všichni budou vědět, jak to v divizi dopadlo…

Čtyři ohrožení v I. B třídě

V B třídě je o většině sestupujících rozhodnuto. Dopředu se musely smířit s pádem na okresní úroveň Zdíkov, Chvalšiny, Podolí II, Jistebnice, Kestřany a Ratibořské Hory. Ve skupině B zápasí o černého Petra předposlední Vlachovo Březí (19 bodů) s béčkem Vacova (22). Oba mají těžký los. „Kozlíci“ hostí postupující Lažiště, Vacov B zase druhé Lhenice. Vlachovo Březí má před sebou těžký úkol. Připravit jarnímu suverénovi první porážku v odvetách a čekat, jestli vyjdou Vacovští naprázdno, aby se na úkor lepšího skóre zachránilo (vz. záp. 4:1, 0:3).

Ve skupině A jsou karty rozdané. Když se Krumlov udrží, Nová Ves-Brloh si může oddychnout a ani k tomu nemusí bodovat, protože 23 bodů je nejvíc na předposledních místech ze čtyř skupin. Jenže domácí zápas s Boršovem hraje již od 13:30 hod., takže nechávat vše na bývalém novoveském hráči a současném kouči Slavoje Č. Krumlov Václavu Dominovi by nebylo moudré. Všechno jistí tři body. Třináctá Zlatá Koruna (21 bodů) potřebuje zdolat Suchdol a držet palce slavojákům. Lepší bilance s N. Vsí nepomůže (0:3, 7:0).

Sobotní dopoledne dá také odpověď na to, kdo bude druhým nováčkem nadcházejícího ročníku krajského přeboru a vítězem skupiny A I. A třídy. Trumfy drží v rukou Bavorovice (49 bodů), kterým stačí v Suchém Vrbném s Lokomotivou získat bod, neboť mají lepší vzájemnou bilanci s druhou Blatnou (3:2, 0:0), která nastoupí ve Vimperku.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák