Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves zásluhou tří gólů Zbyňka Holého porazila Suchdol

 
středa, 13. června 2018, 08:16

V neděli odpoledne přivítal Suchdol nad Lužnicí na svém hřišti do A třídy postupující Novou Ves. Při nástupu na hrací plochu doprovodili hráče obou týmů za ruce nejmenší suchdolské naděje, což bylo krásné zpestření. Hosté minulé kolo doma prohráli, a i proto chtěli zaváhání odčinit.

Jenže než se rozkoukali, už prohrávali. Ve 4. minutě byli bez důrazu v osobním souboji, balón se dostal k domácímu Jakubu Zárubovi a ten dokázal Bartizala prostřelit - 1:0. Jenže ve 14. minutě bylo srovnáno. Janeček nakopl balón za domácí obranu, kde se ho zmocnil Procházka, který centrem našel Zbyňka Holého a ten vyrovnal - 1:1.

V prvních třiadvaceti minutách padlo neskutečných pět branek, takže se pro diváky hrál velmi zajímavý zápas s akcemi na obou stranách. Ve 20. minutě hostující Neumann přihrál Jiránkovi, ten ještě našel ve vápně Václava Brožku, který nedal Rácikovi šanci - 1:2. Jen o minutu později bylo opět srovnáno. Pavel Špale krásně přihrál mezi obránce Tomáši Kamišovi, který  obloučkem vrátil domácím remízový stav - 2:2. O pouhé tři minuty šli opět do vedení hosté. Novák vybojoval rohový kop, ke kterému se postavil Procházka, jenž našel na penaltě Eduarda Janečka a ten poslal opět hosty do vedení - 2:3.

Pak se hra konečně uklidnila, obě mužstva začala více kombinovat a tak se utkání plné zvratů odehrávalo spíše uprostřed. Šancí ubývalo, až přišla 35. minuta a hosté se utrhli na dva góly. Pech průnikovou přihrávkou vyzval Procházku, ten ještě na chvilku akci pozdržel a poté vyslal samotného na branku Holého, který si i podruhé věděl rady 2:4. Pak už se poločas plný branek dohrál.

Druhé dějství začalo opět rychlou brankou. V 50. minutě si na roli útočníka, kterou minulosti hrál, vzpomněl stoper Boháč, ve velké rychlosti přešel střed pole, mohl ještě jít sám, ale krásnou nahrávkou uvolnil Holého a ten tváří v tvář Rácikovi zkompletoval hattrick 2:5.

Obě mužstva hrála výborný fotbal, který se musel přítomným líbit. Do konce zápasu se už hrálo spíše jen uprostřed hřiště a tak se utkání v klidu dohrálo. Hosté by tuto výhru rádi věnovali svému trenéru Pekárkovi, jenž se zotavuje po nelehké operaci. Všichni mu přejeme brzké uzdravení.


Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Nová Ves 2:5 (2:4)

Branky: 4. J. Záruba, 21. Kamiš - 14., 35. a 50. Holý, 20. V. Brožka, 23. Janeček. Rozhodčí: Průchová - Hnilička, Ernst. ŽK: 0:1. Diváků: 109.

N. Ves: Bartizal – Novák, Vávra, Boháč, Pech, Beneš (9. V. Brožka), Holý, Neumann ml., Janeček, Jiránek (67. Neumann st.), Procházka.                             

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková