Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště vyprovodily Cehnice bůrem a atakují stogólovou metu!

 
úterý, 12. června 2018, 10:29

V posledním domácím utkání v I. B třidě hostily Lažiště Cehnice. Domácí se chtěli rozloučit před vlastními fanoušky vítězstvím, ale ani hosté nechtěli prohrát. Na jaře se jim zatím moc nedaří a chtěli si trochu napravit reputaci.

Utkání mělo výkop v netradičních 10:15 a na začátku to vypadalo, jako by jeho aktéři ještě spali. Hrálo se opravdu opatrně bez většího zápalu. Až v 10. minutě se zrodila první šance. Sedláček zprava přetáhl centr do šestnáctky, kde byli osamoceni Linhart s Hrbkem, ale prvně jmenovaný netrefil ideálně a zamířil mimo hostující branku. V téže minutě mohlo udeřit na druhé straně. Odražený balon se dostal k volnému Turkovi, který ho poslal z první na Vašurovu branku a pěknou technickou střelou trefil jeho levou tyč. Tento moment byl pro domácí budíčkem a začali se více tlačit k Novákově svatyni.

Ve 12. minutě poslal Bednár centr na Sedláčka, ten sklepl patou na Hrbka, ale ten osamocen na malém vápně skákající míč nezpracoval, a tak nestihl ani pořádně zakončit. Za další dvě minuty Macek vyslal Sedláčka, ten zasekl a našel nabíhajícího Makoše, který prověřil pozorného Nováka. V 17. minutě založil další akci domácích Brzobohatý, který uvolnil Volmuta a ten následně Hrbka, který v dobré pozici minul. Ve 28. minutě se již tentýž hráč nemýlil. Ostadál vyslal na hranici ofsajdu Bednára, který zatáhl míč po pravé straně a našel hlavu nabíhajícího Hrbka a ten rybičkou překonal Nováka.

Ve 40. minutě se ukázal Makoš. Sólem z poloviny hřiště obešel tři protihráče, ustál i dva fauly, aby našel volného Linharta, který v dobré pozici ještě akci zaseknutím vyšperkoval a nekompromisně zavěsil. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

První vážnější akce ve druhém poločasu se zrodila hned ve 48. minutě. Hrbek vybojoval u rohového praporku balon, poslal ho do vápna na Linharta, ale jeho střelu zblokoval Hovorka. V 63. minutě domácí zvýšili svůj náskok. Ostadál poslal do brejku Sedláčka, který šel sám na Nováka, ale ještě posunul doprava na Makoše, který dovedl míč do opuštěné branky. V 71. minutě zahrozili hosté. Pletka uvolnil pod sebe Hovorku, ale toho vychytal Vašura. V 74. minutě vyslal opět za obranu hostí Volmut Sedláčka, ale ten nezpracoval míč ideálně a Novák mu ho stačil včasným vyběhnutím ukopnout. V 82. minutě přišla největší šance hostů. Po levé straně prošel Frčka, přihrál pod sebe Prokešovi a ten posunul na úplně volného Bednaříka, který tváří v tvář ale Vašuru nepřekonal.

Následně opět platilo otřepané nedáš - dostaneš. Střídající Tesař (náhradní brankář) se zbavil obránce a vyslal krásnou střelu, kterou zastavilo břevno. Odražený balon si našel pohotový Sedláček a bylo to 4:0. Hned za minutu po pěkné přihrávce Volmuta zatáhl Ostadál balon po levé straně a na přední tyči našel přesně Tesaře, který se tentokrát nemýlil. K překvapení všech nebyl gól pro ofsajd uznán. Za dvě minuty si mohl Tesař vše vynahradit. Po Bízkově centru hlavou z dobré pozice přestřelil.

Poslední domácí zářez přišel v 89. minutě. Bednár přistrčil na Makoše, jenž přízemním centrem vyzval ke skórování Bízka. Ten svůj úkol splnil a prostřelil Nováka popáté. Poslední slovo měli hosté. Po akci Turek, Prokeš, postupoval ze strany sám na Vašuru Řehoř, ale ani tentokráte hosté neuspěli, a tak si odvezli bůra, aniž by u lídra skórovali.

Domácí vyhráli zaslouženě po kolektivním výkonu, tudíž je těžké z jejich týmu někoho vyzdvihnout. Hosté bojovali, ale to na rozjeté domácí nestačilo a šňůru porážek budou chtít zastavit v posledním kole, kdy hostí Netolice. Lažiště zajíždějí do Vlachova Březí, které bude bojovat o všechno. Lídr zase bude usilovat o jarní neporazitelnost a stovku vstřelených branek, do které jim chybí už jenom čtyři.


FK Lažiště – Sokol Cehnice 5:0 (2:0)

Branky: 29. Hrbek, 40. Linhart, 63. Makoš, 83. Sedláček, 89. Bízek. Rozhodčí: Picka – Blažek, Trněný. ŽK: 1:3 (Sedláček – Hovorka, Krejsa, O. Martínek). Diváků: 60.

Lažiště: Vašura – Brzobohatý (46. Holub), Macek, Vávra, Ostadál – Bednár, Makoš, Volmut, Sedláček – Hrbek (71. Bízek), Linhart (76. Tesař).

Cehnice: Novák – Hovorka, Krejsa, M. Martínek – O. Martínek, Čech (66. Řehoř), Frčka, Mára, Turek – Pletka (56. Prokeš), Vaněk (78. Bednařík).

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle