Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště u druhých Sousedovic udrželo jarní neporazitelnost

 
úterý, 5. června 2018, 20:08

Ve 24. kole I. B sk. B hostil druhý tým tabulky Sousedovice vedoucí Lažiště. Jestliže domácí bojují ještě o druhou příčku, hostům vedení již nikdo nevezme. Lažišťští přijeli do Sousedovic bez čtyř hráčů (Albert, Bízek, Tesař a Hrbek), což oslabilo zejména jejich defenzivu, a tak třeba Makoš nastoupil na beku.

Hned v úvodu zahrozili hosté. Volmut dlouhým pasem vysunul Vokatého, který se dostal ale mimo ideální úhel, aby jeho střelu Chalupník nohou vyrazil na roh. V 7. minutě prostrčil Linhart na Sedláčka, kterého opět nohou vychytal Chalupník. Hned z protiútoku zahrozili domácí. T. Glazunov potáhl balon na pravé straně, odcentroval na Bryndu, ale těsně před ním stačil Brzobohatý odhlavičkovat míč na roh. V 9. minutě chyboval při pokusu o kličku Vávra, ale Duba jeho chybu nepotrestal a přestřelil. Ve 12. minutě mohli jít hosté do vedení. Slabou domácí malou domů zachytil Vokatý, obešel domácího brankáře a poslal míč do opuštěné branky. Tam na brankové čáře uhasil požár Benedikt odkopem na roh. Z něho Volmut našel hlavu Sedláčka, ale toho skvěle vychytal Chalupník.

Poté se za mírné převahy domácích na hřišti nic převratného nedělo. Domácí hrozili se standardních situací, ale žádná z nich brankou neskončila. Ve 27. minutě domácí zahrávali další roh, aby nakonec inkasovali. Odražený balon sebral Makoš a pádil s ním na polovinu domácích. Tam ho sice odzbrojil Mráz, ale Makoš balon znovu vybojoval a Bednár ho posunul na Marka Sedláčka, který vyslal Linharta. Ten prostřelil Chalupného, byť si gólman na míč nohou sáhl, a zakončil tak ukázkový brejk hostů.

Za deset minut bylo Tomášem Glazunovem vyrovnáno. Brynda přenesl hru na pravou stranu na M. Glazunova a ten poslal po zemi balon ideálně na bratra Tomáše, pro kterého nebyl problém uklidit míč do branky. Další pěknou akci předvedli domácí v 41. minutě. M. Glazunov zatáhl míč na polovinu hostí, předložil ho Hrachovi, který doplnil útok domácích a posadil balon na hlavu T. Glazunova. Jeho hlavičku vytěsnil Vašura na roh. To byla poslední vážnější akce prvního poločasu, ve kterém měli navrch domácí, byť větší šance měli asi hosté.

Druhá půle začala hodně opatrně bez vážnějších akcí na obou stranách. Až v 63. minutě po brejku mířil M. Glazunov vedle. Poté začali přebírat iniciativu hosté a byli aktivnější. V 70. minutě přetlačil Vokatý Kacetla a postupoval ze strany sám na brankáře. Bohužel pro hosty obstřelil včetně brankáře i levou tyč. V 72. minutě váhal s odkopem Mráz. O míč ho připravil Vokatý, ale z dobré pozice přestřelil. V 76. minutě našel Bednár pasem Ostadála, jenž sklepl balon na Linharta, ale ten si počínal stejně jako Vokatý a přestřelil. V poslední desetiminutovce mohli rozhodnout domácí. Nejdříve promáchl Vašura rohový kop a na poslední chvíli hasili požár Ostadál s Vokatým.

A poslední šanci měli domácí v 86. minutě, kdy Brynda našel osamoceného M. Glazunova, kterého v jasné šanci vychytal Vašura. Poté se již nic vážnějšího neodehrálo a zápas skončil spravedlivou dělbou bodů. Hosté si udrželi jarní neporazitelnost a domácí tím přišli o druhé místo průběžné tabulky. U domácích zahrál dobře kapitán Hrach a aktivní byl na levé straně Brynda, u hostů byl spolehlivý v obraně kapitán Macek a na hrotu se statečně pral Vokatý, který měl několik dobrých šancí utkání rozhodnout.


FC Westra Sousedovice – FK Lažiště 1:1 (1:1)

Branky: 27. Linhart – 37. T. Glazunov. Rozhodčí: Trkovský – Petričák, Šedivý. DFA: Chlaň. Bez karet. Diváků: 80.

Sousedovice: Chalupník – Masák, Hrach, Kohout, Mráz – M. Glazunov, Kacetl (71. Ouška), Duba, Benedikt, Brynda (87. Vojtíšek) – T. Glazunov.

Lažiště: Vašura – Brzobohatý (46. Holub), Macek, Vávra, Makoš – Bednár, Turek (54. Ostadál), Volmut, Sedláček – Linhart, Vokatý.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle