Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Úspěšný lhenický atak druhé tabulkové příčky

 
úterý, 5. června 2018, 12:11

Lheničtí výhrou v Cehnicích a za remízy doma druhých v tabulce Sousedovic s již postupujícím Lažištěm, se díky lepšímu skóre (za stejného 50ti bodového zisku se Sousedovicemi a Čkyní) vyhoupli na druhou tabulkovou příčku. Dosáhli na ni vítězstvím v utkání, které nijak zvláště neoplývalo herní krásou i kvalitou Především v jejich provedení ve druhém poločase, kdy se herně přizpůsobili domácím, a tak možno konstatovat stran hostujícího týmu, že tentokrát účel světil prostředky. O jeho plném bodovém zisku rozhodly dvě prvopoločasové gólové trefy

Byli to domácí, Cehničtí, kteří v počátku utkání, po dlouhém nákopu, jako první ohrozili soupeřovu branku, leč v zakončení byli nepřesní. Hosté hledali recept na způsob hry domácích, vycházející na menším nerovném hřišti ze zhuštěné obrany s dlouhými nákopy k soupeřově šestnáctce

 A tak až v 17. min. se velice nebezpečně prosadili. Pohlednou akci v provedení zprava Prennerem a Beranem zakončoval po centru u zadní tyče hlavou do břevna Pořádek. Ta byla impulzem pro Lhenické, kteří si následně vytvořili další šance. Nejprve ve 23. min.  poslal Prenner míč za obranu Trojanovi, ten jej nabil Mahákovi, který zamířil těsně nad brankovou konstrukci.

Hned poté, po spolupráci Tůmy a Berana, stačili domácí beci hrozící gólové nebezpečí až v poslední chvíli odvrátit. Ve 27 min. to naopak byli Cehničtí, co z trestného kopu nejprve zblokovaného a hned opakovaně znovu vypáleného poslali míč, naštěstí pro hostující tým, mimo tyče.

Ve 37. min. již na druhé straně gólově udeřilo. Lheničtí získali výhodu rohového kopu a brankově ji přesnou Tůmovou hlavičkou využili a šli do vedení - 1:0. V dalším herním čase ohrozili střelami gólmana Nováka v cehnické brance Mahák a po Pořádkově vybídnutí i Prenner.

Ve 42. min. v ní balon neskončil ani po střelecké nedůrazné koncovce z Mahákova brejku a ani z okamžité dorážky Berana, kterou stačil jeden z obránců vykopnout z brankové čáry. Až v samém závěru poločasu,ve 45. min.  gólem do šatny navýšili hosté své vedení. Po dlouhém výkopu gólmana Dvořák0a se posunutý míč hlavou dostal k Balicovi, který v náběhu před Nováka jej bez zaváhání uklidil do jeho sítě - 2:0.

V úvodu druhého dějství sice z centru do šestnáctky zahrozili hlavičkou, ale o minutu později se po lhenické akci provedené křídelním prostorem „v ložence“ před brankou ocitl Beran. Avšak jeho nepřesným zásahem balonu byla zmařena. Domácí se po hodině hry revanšovali, jak jinak. Z dlouhého nákopu gólovou možností, gólman Dvořák ji ale bravurním zákrokem zlikvidoval.

V 68. min. Dvořák výkopem našel Trojana, ten dále Maháka, z jehož kopačky vypálený projektil cestu do soupeřovy svatyně nenašel. V 68. min. byl strážce lhenické branky opět velkou překážkou Cehnickým ke snížení pro ně nepříznivého stavu, neboť po jimi rozehraném rohovém kopu další jejich „gólovku“ skvěle vytěsnil. S blížícím se závěrem zápasu přibylo na tvrdosti a s tím i na nervozitě, ale Lheničtí si dvoubrankové vedení pohlídali a dovedli mač k vítěznému konci.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem: "Hrálo se  na velice špatném  hřišti. Bylo hrbolaté, tvrdé a musím říci, že nám to po celou dobu zápasu dělalo problémy. Přesto jsme si řekli, že budeme chtít hrát po zemi a jsem rád, že jsme tak i hráli, a po zásluze jsme vstřelili dvě branky a první poločas jsme vyhráli. Zato ten druhý jsme se naprosto přizpůsobili hře domácích. Nebyli jsme schopni podržet balon a jenom díky Jindřichu Dvořákovi jsme neinkasovali. Směrem dopředu jsme byli  především druhý poločas hodně slabí. Musím říci, že nám citelně chyběl Roman Iliev. Přeji mu brzké uzdravení.“

Sokol Cehnice – SK Lhenice A  0:2 (0:2)

Branky: 37. T. Tůma 45. T .Balica. Rozhodčí: D. Petričák – T. Trkovský, M. Šedivý.

SK Lhenice: Dvořák – Sura, L. Kopf, Kiš (83. D. Kiš), Tůma – Mahák, Beran, Prenner, Trojan – Balica (88. Lukač), Pořádek (73. Kolář). Václav Mareš. Vedoucí družstva: Pavel Boška.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein