Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ratibořským zbyla po porážce v Řepči už jen teoretická šance na záchranu

 
pondělí, 4. června 2018, 23:36

Případné vítězství v Řepči ještě mohlo zachovat Ratibořským naději na záchranu I. B třídy. Bojovali, v utkání třikrát vedli, potřetí šli do vedení v 61. minutě i při dvojnásobném vyloučení, celý druhý poločas ale odehráli pouze s devíti hráči a toho domácí dokázali využít a v závěru výsledek otočili ve svůj prospěch, čímž se definitivně zachránili a soupeře prakticky odsoudili k sestupu. Ztráta na nesestupové místo je již čtyřbodová, naděje na záchranu již jen čistě teoretická.

Hodnocení utkání očima trenéra Ratibořských Hor Stanislava Buřiče: „Do utkání jsme šli s odhodláním zvítězit a zachovat si tak teoretickou naději na setrvání v I. B třídě. Zápas jsme začali dobře a domácí tým jsme do žádných šancí nepouštěli, naopak jsme si vytvářeli gólové šance a v 16. minutě jsme se krásnou střelou Vojtěcha Říhy ujali vedení. Domácí sice ve 22. minutě vyrovnali, my jsme ale hned ve 27. minutě po nádherném samostatném průniku Filipa Kmenta přes celé hřiště šli opět do vedení, které jsme mohli ve 35. minutě ještě navýšit, ale střelu Michala Prokeše z přímého kopu vyrazil brankář domácích na břevno. Pět minut před koncem poločasu nám byl po druhé žluté kartě vyloučen Ondřej Balík. Do druhého poločasu jsme vstoupili nešťastně a hned v první minutě nám byl za ruku v pokutovém území vyloučen Tomáš Strada a z nařízené penalty soupeř vyrovnal stav na 2:2. I ve dvojnásobném oslabení jsme ale našeho soupeře k ničemu nepouštěli, ze zajištěné obrany jsme hrozili z rychlých protiútoků a v 61. minutě jsme šli po vydařené střele Michala Prokeše potřetí v utkání do vedení. Soupeř ale v 70. minutě vyrovnal na 3:3, poté nás začal přehrávat a brankami v 77. a 80. minutě strhl vítězství na svoji stranu. My jsme již poté neměli sílu výsledek utkání zkorigovat. Všechny naše hráče musím tentokrát pochválit za bojovný výkon a nasazení. V našem posledním domácím utkání nastoupíme v sobotu 9. června od 17.00 hodin proti jasnému vítězi naší D skupiny I. B třídy mužstvu SK Lišov.“


FK Řepeč/Opařany - SK Ratibořské Hory 5:3 (1:2)

Branky: 22. Mikšovský, 47. Koktan z pen., 70. Seidl, 77. Kravar, 80. M. Štecher - 16. V. Říha, 27. Kment, 61. Prokeš. Rozhodčí: Svoboda - Vican, Hanzal. ŽK: 2:6 (Mikšovský, Vachuta - O. Balík 2, Vaněček, Blovský, Kment, Průcha). ČK: 0:2 (40. O. Balík po 2 ŽK, 46. Strada). Diváci: 70.

Rat. Hory: Průcha - Strada, O. Balík, Prokeš, Blovský (74. Janošík) - Vaněček, Fišer, V. Říha (78. Jelínek), Vocílka - Katolický, Kment.

Napsal(a) SK Ratibořské Hory | Foto SK Ratibořské Hory