Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Týn padl u Malého jezu, Bavorovice těsně udolaly Sedlec. Lom je pátým šampionem

 
neděle, 3. června 2018, 22:20

AKTUALIZOVÁNO - Postupová zápletka pokračuje. Aby situace na špici A skupiny I. A třídy byla ještě zamotanější, přidala se k postupovým kandidátům Slavia ČB. Sešívaní porazili první Olympii Týn a bodově ji dohnali. Bavorovice unikly blamáži, když sestupující Sedlec porazily až gólem v 81. minutě. Blatná v nedělní dohrávce ztratila dva body s Prachaticemi. Nadšení zavládlo i v dalším budějovickém klubu. Lokomotiva se vítězstvím s Vacovem s předstihem zachránila. Další fiasko prožily Nemanice, poslední tým skupiny B jim nadělil osm gólů! V Lomu u Tábora slaví další postup, třetí v řadě! Tentokrát mezi krajskou elitu.

Bavorovice mají vše ve svých rukou

V 1. A třídě sk. A zůstává pohled na tabulku velmi zajímavý. Českobudějovická Slavia se proti vedoucímu Týnu prezentovala nejlepším jarním výkonem. Kvalitní střetnutí rozhodl po trestném kopu Slípky hlavou Petr Kindermann. Sešívaní se po těsném vítězství dotáhli bodově na týnskou Olympii a mají dvě kola před koncem tříbodovou ztrátu na Bavorovice, kam cestují v příštím kole. Mariner se dostal opět do čela soutěže. Na půdě sestupujícího Sedlece se trápil a hubenou vítěznou trefu zaznamenal až devět minut před koncem Petr Babka. Junior Strakonice prohrál podruhé za sebou ve Vimperku a již ztratil šanci se poprat o místo na výsluní. Dobře hrající Vodňany tentokrát zklamaly své příznivce a prohrály doma s Větřním, za které zaznamenal tři góly exvršovický klokan Petr Gutheis. Podobně překvapivý výsledek přišel z Plané u Českých Budějovic, která doma prohrála s posledním Velešínem, Ten se díky tomuto vítězství dostal již před Sedlec, který odsoudil do role posledního mužstva tabulky a sestupujícího do nižší soutěže. Suchovrbenská Lokotka porazila v klidu doma Vacov. Blatná nevyužila možnosti vrátit se na první místo tabulky, neboť v domácím prostředí pouze remizovala s Prachaticemi. Tato skupina bude zajímavá až do konce soutěže, neboť na špici mají čtyři mužstva od sebe minimální bodové odstupy a situace se každým odehraným kolem mění.

Sokol Lom: z okresu až do kraje!

Ve skupině B potvrdil Lom roli favorita a bezpečně zvítězil nad zachraňujícími se Hrdějovicemi. Z okresního přeboru během dvou sezón postoupil až do krajského přeboru! Bernartice si zásluhou vítězství nad třetími Čtyřmi Dvory upevnily druhou příčku. Utkání to ale příliš pohledné nebylo, neboť oběma mužstvům chybělo několik zraněných hráčů základní sestavy. Rozjetý Chýnov v domácím prostředí pouze remizoval se Ševětínem, když jejich vyrovnávací branku zaznamenal v poslední minutě hry Martin Zítek. Trhové Sviny si poradily v domácím prostředí s rezervou Milevska, avšak pojišťující gól zaznamenaly až čtyři minuty před koncem. Zlatý bod veze zachraňující se Meteor Tábor z Plané nad Lužnicí, který pro ně může být v konečném účtování velmi důležitý. Rezerva Jindřichova Hradce v domácím prostředí deklasovala osmi gólovými trefami Nemanice a dotáhla se na předposlední Hrdějovice na tři body. Po vcelku vyrovnané první půli nasázeli svému soupeři jindřichohradečtí mladíci dalších pět branek. Hosté ve dvou posledních zápasech inkasovali 23 gólů! Lokomotiva Veselí nad Lužnicí deklasovala doma Dobrou Vodu sedmibrankovým výpraskem, když se na jejich výrazné výhře nejvyšší měrou podílel Matěj Ježek, autor čtyř gólů. Dobrá Voda tak po těsné domácí prohře s Bernarticemi utrpěla tentokrát výraznou porážku.

Nová Ves-Brloh je krok od udržení

V 1. B třídě, skupině A, překvapivě prohrála vedoucí Nová Ves u ČB s Boršovem nad Vltavou tříbrankovým rozdílem, když o všechny gólové trefy soupeře se postaral Filip Pokorný, který zopakoval svůj kousek z minulého utkání. Kaplice deklasovala sedmi góly Klikov (na jaře získal jen 10 bodů) díky třem trefám svého kanonýra Marka Urazila a udržela si druhé místo ve výsledkové tabulce. Rezerva divizního Roudného přivezla všechny body od lipenského jezera z Frymburku, kde dohrávala o devíti, a momentálně poskočila na třetí příčku. O skóre za ní se nachází Slavoj Ledenice, který si doma poradil 5:3 se Suchdolem nad Lužnicí, když tři jeho úspěšné gólové zásahy zaznamenal Jan Fencl. Značný krok k záchraně učinili borci z Nové Vsi-Brlohu, když třetím jarním vítězstvím uspěli na hřišti posledních a sestupujících Chvalšin. Trochu si zkomplikovala situaci na konci tabulky Zlatá Koruna, která doma odevzdala dva důležité body nedalekému Kamennému Újezdu. Loučovice porazily doma Olešnici. Obě mužstva se ale o svoje bytí strachovat nemusejí, od příček znamenajících sestup do nižší soutěže jsou už bezpečně bodově vzdáleni.

Tlačenice o druhé místo

Ve skupině B utkání čelních mužstev mezi Sousedovicemi a Lažištěm skončilo remízou. Strunkovice vyprovodily poslední Zdíkov ze svého hřiště tenisovým "kanárem", když tři góly zaznamenal Tomáš Škopek. Volyně v domácím prostředí překvapivě přenechala všechny body Dřítni. Čkyně doma o gól porazila Netolice, když rozhodující trefu zajistil v 90. minutě Martin Chalupa. Stachy domácí porážkou hodně pomohly v boji o záchranu svému soupeři z Chelčic. Na jaře vynikající Lhenice vyhrály a díky skóre se probojovali již na druhou příčku tabulky za suverénně hrající a postupující Lažiště. Vacovská rezerva udělala rozhodný krok k záchraně, když doma porazila dalšího kandidáta na sestup z Vlachova Březí. Dvě kola před koncem soutěže na něj nahrála tříbodový náskok, který může být nakonec v závěrečném účtování rozhodující.

Debakly Kestřan a Oseku B

Ve skupině C lídr tabulky Semice vyhrál v Bělčicích 4:2, když ještě v poločase utkání byl stav nerozhodný. Utkání rozhodl dvěma góly v průběhu dvou minut nestárnoucí čtyřicetiletý Martin Škulina, dosavadní nejlepší střelec skupiny C. Kovářovští borci ani trochu nešetřili oseckou rezervu, kterou poslali do svých domovů se sedmigólovým přídělem. Na střelecké aktivitě domácích se podílel třemi kousky Luboš Holub ml. Putim v podstatě poslal sedmi góly svého kestřanského soupeře o soutěž níž, když střelecky exceloval Jiří Bican, který zatížil konto hostujícího gólmana čtyřmi góly. Putim se opět vrátila na druhé místo před Chyšky, které v derby prohrály v Božeticích nejtěsnějším rozdílem. Sepekov konečně po delší době výsledkově zabral a porazil doma Boston Kluky i díky dvěma trefám Martina Nováka, který se po delší době vrátil do sestavy. Poslední Podolí II doma urvalo bod se Sedlicí. Hradiště v domácím prostředí deklasovalo pěti brankami na jaře velmi dobře hrající Mirovice, které utrpěly v jarní části soutěže první porážku.

Jistebnice neodvrátila sestup

Ve skupině D mužstvo Řepče-Opařan porazilo Ratibořské Hory v utkání bohatém na góly. Rozhodčí v něm udělil celkem devět karet (z toho dvě červené pro hosty). Hostující tým si touto porážkou dvě kola před koncem značně zkomplikoval boj o záchranu. To Jistebnice si domácí porážkou s Kardašovou Řečicí již svůj ortel sestupu do okresní soutěže podepsala. Třebětice prohrály doma o gól se Slavonicemi, které se díky plnému bodovému zisku a na jaře velmi kvalitním výkonům bodově posunuly již na čtvrté místo. Malšice doma remizovaly s Mladou Vožicí a na předposlední Ratibořské Hory mají čtyřbodový náskok. Lišov v nedělní dohrávce prohrál v Lomnici nad Lužnicí a utrpěl první prohru na jaře. V celkové bilanci teprve druhou! Nová Bystřice remizovala s Chotoviny, které hrály od 13. minuty bez svého vyloučeného brankáře Bánského, v bráně ho nahradil hráč z pole. I přes tento handicap uhráli bod, když srovnání skóre utkání zajistil minutu před koncem Jan Pavlíček. Třeboňská rezerva remizovala s Dolním Bukovskem, ale oběma soupeřům už o moc nešlo, neboť jejich bodový zisk je k záchraně plně postačující.


VÝSLEDKY 24. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – SK Vacov 3:1 (2:0)
Branky: 21. Sudek, 28. Navrátil, 55. Ayeb – 70. Dom. Vítovec.
Rozhodčí: Rinth – Toucha, Landík. DFA: Brož. ŽK: 3:4 (Kamiš, Hruška, Čapek – Jar. Červenka, Král, Jírovec, Hlásek).

SK Sedlec – FC Mariner Bavorovice 0:1 (0:0)
Branka: 81. Babka.
Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Syrovátka. ŽK: 1:1 (Koch – Hurný).

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)
Branka: 2. Samohejl.
Rozhodčí: Toucha – Rinth, Landík. DFA: Rejžek. ŽK: 1:1 (Samohejl – Cibulka). Diváků: 150.

FK Vodňany – SK Větřní 3:4 (2:1)
Branky: 20. Polanský, 38. Rauscher, 70. Konvička – 12., 62. a 76. Gutheis, 53. Chupík.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kříž st., Ryneš. ŽK: 3:3 (Bečvář, Malík, Rauscher – Gutheis, Sivák, 87. Pat. Podskalský).

SK Slavia Č. Budějovice – FK Olympie Týn nad Vlt. 2:1 (1:1)
Branky: 37. Vršitý, 67. P. Kindermann – 42. Jos. Brom.
Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Syrovátka. DFA: Albrecht. ŽK: 3:2 (Kohout, P. Kindermann, O. Kindermann – Liška, Boček).

SK Planá u Českých Budějovic – FC Velešín 0:3 (0:0)
Branky: 53. Šálek, 85. Sebera, 89. Mikeš.
Rozhodčí: Náprava – Průchová, Blažek. ŽK: 4:0 (Plojhar, Píchal, T. Pintér, Carda). ČK: 1:0 (72. Szabó).

TJ Blatná – TJ Tatran Prachatice 1:1 (0:0)
Branky: 11. Mišiak – 40. Mir. Kochma.
Rozhodčí: Tauber – Tůma, Ovčáček. DFA: Šnajder. ŽK: 1:0 (Mišiak). Diváků: 250.


SKUPINA B

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – FK Meteor Tábor 1:1 (1:1)
Branky: 42. Trčka – 14. Kollárik.
Rozhodčí: Izugrafov – Albert, Klimeš. ŽK: 2:4 (Pěknic, Štiak – Jak. Pípal 2, T. Kukla, Scheufler). ČK: 0:1 (79. Jak. Pípal). Diváků: 120.

FK Jindřichův Hradec 1910 B – SK Nemanice 8:3 (3:2)
Branky: 58. (pen.) a 87. Filip Votava, 70. a 86. Beneš, 6. Valek, 13. D. Cettl, 29. Nováček, 60. Rakušan – 36. a 55. Bašta, 37. Tuscher.
Rozhodčí: Reisner – Valeš, Picka. ŽK: 0:5 (Kisvetr, Benkovský, Růna, Kaňák, Bašta).

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Dobrá Voda 7:1 (4:1)
Branky: 13. (pen.), 39., 41. a 61. Ježek, 15. a 89. Dom. Doležal, 59. Kolář – 23. Volf.
Rozhodčí: Albert – Izugrafov, Klimeš. ŽK: 1:1 (Hájek – Volf).

TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko B 2:0 (0:0)
Branky: 72. Šemro, 86. Dav. Brůha.
Rozhodčí: Dvořák – Formánek, Šíma. ŽK: 0:1 (Pinc).

FC Chýnov – SK Ševětín 2:2 (1:2)
Branky: 6. David Král, 90. Zítek – 23. Radim Novotný, 29. Hindy.
Rozhodčí: Brych – R. Mráz, M. Mráz. ŽK: 1:0 (Štiller). Diváků: 120.

TJ Sokol Lom – Slavoj Hrdějovice 5:2 (2:0)
Branky: 26. a 68. Jiří Turek, 41. Jan Šimák, 74. V. Císař, 88. Trantýr – 82. Bohoněk, 84. Stráský.
Rozhodčí: Ťupa – Rinth, R. Šťastný. ŽK: 0:2 (Jan Suchan, Kukačka). Diváků: 120.

TJ Sokol Bernartice – SK Čtyři Dvory 2:1 (1:1)
Branky: 39. a 53. Jakub Novák – 11. Stan. Češka (vlastní).
Rozhodčí: M. Havlík – Nedvěd, Vican ml. DFA: Řezáč. ŽK: 0:2 (Raab, Pat. Sobolík). Diváků: 120.


VÝSLEDKY 24. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – SK Boršov nad Vltavou 0:3 (0:1)
Branky: 37., 62. a 70. Filip Pokorný.
Rozhodčí: Leiš – Hučík, Zevl. ŽK: 0:2 (Vančura, Filištein).

SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Kamenný Újezd 2:2 (2:1)
Branky: 10. Homer, 42. Fuciman – 23. Sládek, 51. Frnka.
Rozhodčí: Devera – Kollmann, Zloch. Hráno bez karet.

TJ Sokol Chvalšiny – FK Nová Ves-Brloh 0:1 (0:0)
Branka: 77. Švarc.
Rozhodčí: Kollmann – Devera, Petroušek. DFA: Tupý. ŽK: 3:4 (Lamač, Luk. Fučík, Mich. Postl – Pouzar, Jiří Anderle st., Jiří Anderle ml., Černý). Diváků: 100.

FC Šumava Frymburk – TJ Malše Roudné B 1:2 (0:2)
Branky: 70. Vágner – 6. Šolc, 27. Flöring (vlastní).
Rozhodčí: Krejník – Kabele, Janda. ŽK: 0:4 (Jak. Vogl 2, Boh. Vogl, Kössl). ČK: 0:2 (15. Dav. Růžička, 84. Jak. Vogl). Diváků: 100.

Vltavan Loučovice – TJ Sokol Olešnice 3:0 (2:0)
Branky: 43. a 57. Toth, 26. Jak. Matulík.
Rozhodčí: Cigáň – Rous, Adamovič. ŽK: 0:2 (Lenk, Lechner).

TJ Slavoj Ledenice – Sokol Suchdol nad Lužnicí 5:3 (3:1)
Branky: 9., 57. a 76. Fencl, 13. Bez, 21. Winkler – 6. K. Trmal, T. Záruba, 73. Kamiš.
Rozhodčí: M. Mráz – Ambrožová, Pileček. ŽK: 1:3 (Pat. Svoboda – T. Záruba, Fil. Rácik, Špale).

FK Spartak Kaplice – TJ Blesk Klikov 7:2 (2:0)
Branky: 14., 42. 67. Urazil, 76. a 80. Rob. Daniel, 50. Štrbačka, 90. Pál – 51. Mužík, 69. Novodvorský.
Rozhodčí: Řehoř – Dimitrov, Reitinger. Hráno bez karet. Diváků: 150.


SKUPINA B

Sokol Cehnice – SK Lhenice 0:2 (0:2)
Branky: 37. Tůma, 45. Balica.
Rozhodčí: Petričák – Trkovský, Šedivý. ŽK: 1:5 (Šebesta – Mahák, Pořádek, Beran, Kolář, Prenner).

Sokol Stachy – FK Chelčice 0:3 (0:1)
Branky: 39. a 66. Mart. Šácha, 70. Kouba.
Rozhodčí: Zabilka – Kovařík, Trněný. ŽK: 1:1 (Pek – Jan Turek).

FC Westra Sousedovice – FK Lažiště 1:1 (1:1)
Branky: 37. T. Glazunov – 27. Linhart.
Rozhodčí: Trkovský – Petričák, Šedivý. DFA: Chlaň. Hráno bez karet.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Sokol Zdíkov 6:0 (2:0)
Branky: 8., 61. a 84. T. Škopek, 26. Petr Beneš, 67. Žurek, 88. Kureš.
Rozhodčí: Hučík – Leiš, Muzika. ŽK: 0:2 (Št. Kurej, Vačkář).

FK Slavoj Volyně – TJ Dříteň 2:4 (0:1)
Branky: 60. a 90. Tokár – 63. a 84. T. Koudelka, 28. Moudrý, 55. L. Koudelka.
Rozhodčí: Novák – Škuthan, Zábranský. ŽK: 3:3 (Hájek, Tokár, Brabec – Vanda, Pojer, Strapáč).

SK Čkyně – 1.FC Netolice 2:1 (0:1)
Branky: 63. Pinke (pen.), 90. Chalupa – 31. V. Vlášek.
Rozhodčí: Bezpelec – Studený, Háša. ŽK: 1:2 (Schwamberger – Rokůsek, Skála). Diváků: 120.

SK Vacov B – FC Vlachovo Březí 3:0 (0:0)
Branky: 48. Mrázek, 76. Ant. Bujok, 81. Dom. Vítovec.
Rozhodčí: Hnilička – Ryneš, Zloch. DFA: Albrecht. ŽK: 2:1 (Hlásek, Mrázek – Dejmek). Diváků: 120.


SKUPINA C

TJ ZD Kovářov – TJ Osek B 7:1 (4:0)
Branky: 43., 53. a 89. Lub. Holub ml., 4. a 44. Jan Růzha, 32. Hubička, 63. V. Růzha – 83. Šůs.
Rozhodčí: P. Šťastný – Dimitrov, Hadáček. ŽK: 0:3 (Hanák, Komrska, Jiří Hájek). Diváků: 110.

TJ Podolí II – TJ Sokol Sedlice 1:1 (0:1)
Branky: 47. Mařík – 32. Němec.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Matura. ŽK: 2:2 (K. Levora, Pav. Novák – Čabrádek, Mikeš). ČK: 0:1 (47. Vlad. Klíma ml.).

TJ Sokol Sepekov – 1.FC Boston Kluky 3:1 (1:0)
Branky: 18. a 66. Mart. Novák, 83. Tupý – 49. Mir. Štěpán.
Rozhodčí: Panský – Ondřej, Tanáč. ŽK: 2:5 (Mart. Novák, Kašpar – Vondrys, Mir. Štěpán, Strnad, Jos. Košatka, Benda). Diváků: 100.

TJ Sokol Putim – FK IPD service Kestřany 7:2 (2:0)
Branky: 45., 52., 77. a 83. Bican, 60. a 85. Holan, 40. Petráš – 86. Kinský, 87. Průcha.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Suk. ŽK: 1:3 (Šteier – R. Keclík, Hoštička, Průcha).

TJ Božetice – FC Chyšky 1:0 (1:0)
Branka: 40. Kotrba.
Rozhodčí: Dimitrov – P. Šťastný, Měchura. ŽK: 2:1 (Čanda, Jos. Fara – Vá. Kosík). Diváků: 130.

TJ Sokol Bělčice – FK AL-KO Semice 2:4 (2:2)
Branky: 31. a 34. (pen.) Ráž – 62. a 63. Škulina, 5. J. Holub, 27. Dvořáček.
Rozhodčí: Bartůněk – Talíř, Rynda. DFA: Němeček. ŽK: 1:1 (Sejkora – Pav. Keclík).

TJ Hradiště – SK Mirovice 5:0 (2:0)
Branky: 25. a 57. Moravec, 68. a 76. Rybár, 27. T. Blažek.
Rozhodčí: Pánek – Žurek, Záhorský. ŽK: 0:1 (Petr Krušina).


SKUPINA D

SK Řepeč-Opařany – SK Ratibořské Hory 5:3 (1:2)
Branky: 22. Mikšovský, 47. (pen.) Mich. Koktan, 70. Jiří Seidl, 77. Kravar, 80. Mir. Štecher – 16. Voj. Říha, 27. Kment, 61. Prokeš.
Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Hanzal. DFA: Brož. ŽK: 2:6 (Vachuta, Mikšovský – Ond. Balík 2, Vaněček, Blovský, Kment, Průcha). ČK: 0:2 (40. Ond. Balík, 46. Strada).

1.FC Jistebnice – FK Kardašova Řečice 1922 1:3 (0:3)
Branky: 90. (pen.) Jan Muž – 33. a 42. Jan Klokner, 37. Mir. Bílek.
Rozhodčí: Šíma – Makovička st., Váňa. ŽK: 2:1 (D. Bojko, Jan Muž – Janeček). ČK: 1:0 (56. Trpka).

FK Sokol Třebětice – TJ Sokol Slavonice 3:4 (2:2)
Branky: 11. Petr Kelbler, 35. Voj. Habr, 80. Pav. Bastl – 36. a 68. Bártů, 9. Peschel, 65. Voj. Balík.
Rozhodčí: Bumba – Ernst, Janák. ŽK: 0:2 (Zrůcký, Milan Balík). Diváků: 150.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Dolní Bukovsko 3:3 (1:2)
Branky: 62. a 72. Sivok, 26. Redžepi – 6. a 79. Chochol, 2. Matoušek.
Rozhodčí: Vejčík – Kocina, Koudelka. ŽK: 1:2 (Redžepi – Klika, Rich. Mach).

TJ Malšice – TJ Sokol Mladá Vožice 1:1 (0:1)
Branky: 86. Václav Krám – 30. Schorný.
Rozhodčí: Frček – Křížovský, Makovička st. DFA: Pípal. ŽK: 0:1(Schorný).

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – SK Lišov 1:0 (0:0)
Branka: 54. Leiš.
Rozhodčí: Brom – Bumba, J. Šťastný. ŽK: 4:3 (Mir. Šachl, Kabele, Hrubý, Krejník – Kandl, Bouchal, Werner). Diváků: 110.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Sokol Chotoviny 4:4 (2:3)
Branky: 33. a 71. Frühauf, 25. Brus, 55. Mol – 11. a 89. Pavlíček, 2. Bondarev, 28. Jan Turek.
Rozhodčí: Kovařík – Zabilka, Filo. ŽK: 0:3 (Mendel, Mir. Kromka, Plecitý). ČK: 0:1 (13. Bánský).


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach, Jan Škrle, Daniel Pekař, Petr Vlasák (2x), Libor Granec