Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mužstvo má sílu a kvalitu, říká k postupu Semic Martin Škulina

 
pátek, 1. června 2018, 11:34

Před sezonou přešel ostřílený Martin Škulina v rámci I. B třídy (sk. C) z jednoho týmu do druhého. Na jeho zkušenosti vsadil FC AL-KO Semice, kam zamířil z exkrajské Sedlice. Posílený tým trenéra Holuba si tři kola před koncem zajistil definitivní prvenství a premiérovou účast v A třídě. Na postupu měl nemalý podíl také útočník Škulina (dříve Písek, Milevsko, Chýnov, Čimelice, Sedlice), který si v mladém semickém mužstvu prodlužuje aktivní kariéru. „Končit ještě nechci. Několik sezón bych ještě chtěl dát,“ říká budoucí čtyřicátník v rozhovoru pro Jihočeský fotbal.

Čekal jste letním přesunem do Semic, že si ještě užijete dalšího úspěchu v kariéře?
V době, kdy jsme se bavili s Láďou (trenér Ladislav Holub) o tom, že bych přestoupil do Semic, tak jsem již věděl, že budoucí kádr bude silný a tušil jsem, že bychom mohli postoupit.

Postup máte v kapse. Hotovo bylo po výhře nad Sepekovem. Postupový mečbol jste proměnili hned napoprvé. Vy jste se k tomu přidal závěrečným gólem. Jak se utkání vyvíjelo?
Zápas probíhal podle našich představ, kdy Luděk Zborník hned v první minutě dal hlavou na 1:0, a bylo jasné, že to bude opět jen o tom, jaké bude skóre na konci zápasu. Po prvním poločase jsme vedli 3:0 a to bylo pro hosty ze Sepekova k průběhu zápasu ještě milosrdné. Ve druhém poločase jsme již trochu polevili, ale přesto jsme měli několik šancí navýšit skóre. Já sám jsem mohl přidat další tři góly. Ke konci zápasu se mi nakonec podařilo vstřelit čtvrtou branku.

Slavili jste dlouho do noci?
Oslavy po zápase samozřejmě probíhaly do večerních hodin, ale ty největší oslavy teprve přijdou.

Přestupoval jste v létě právě ze Sedlice, která byla vaším největším pronásledovatelem. Jak jste prožíval vzájemná utkání ?
První utkání, které zahajovalo začátek sezóny, jsem musel hrát stopera, jelikož nás bylo málo a ten zápas jsme prohráli 0:1. Ale moc rád jsem se vrátil do Sedlice, protože na tamní angažmá budu vzpomínat hrozně rád. Získal jsem v Sedlici hodně kamarádů, se kterými jsme stále v kontaktu. V domácím zápase na jaře jsme Sedlici vrátili porážku a vyhráli jsme, takže pocity mám skvělé.

Co stojí za vzestupem semického fotbalu?
Těch aspektů je více, ale hlavně kádr, který je momentálně v Semicích velmi kvalitní a určitě nepatří do 1. B třídy. Velkou roli hraje i trenér, který stojí za tím, že jsme do Semic přišli a rovněž se snaží, aby účast na trénincích byla co největší. Také místní zázemí a postavení nových kabin hraje určitou roli a vrhá to dobré světlo na semický fotbal.

Možná tomu pomohla i skutečnost, že v Písku zrušili v létě béčko. Co myslíte?
Nevím, jestli to bylo tím, že bylo zrušeno béčko Písku, ale kluci, kteří přišli do Semic, tak přímo v Semicích bydlí a oni sami se chtěli do své rodné fotbalové vesničky vrátit.

Těší vás, že jste přepsali historii a poprvé si zahrajete v A třídě?
Jsme moc rádi, že se nám postup podařil a já jsem rád, že na stará kolena jsem mohl být u toho.

Kdy jste začali tušit, že by to s postupem mohlo vyjít?
Bylo to v době, kdy jsme se začali po špatném vstupu do soutěže prokousávat tabulkou nahoru. Po několika zápasech, kdy jsme byli již kompletní, jsme tušili, že mančaft má ohromnou sílu a v momentě, kdy jsme se dostali na první místo, tak jsme nahlas začali přemýšlet o postupu.

Postup klapnul, kde hledat klíč? Byly to ustálené výkony bez výkyvů?
Jak jsem již řekl, máme velice silný tým celkově a tréninkovou morálku by nám mohla závidět i některá mužstva z krajského přeboru. Jinak po prvních čtyřech zápasech na začátku sezóny, kdy jsme nebyli kompletní, jsme pak vlastně v soutěži neprohráli a výkony byly stabilní. Některé zápasy se nám vydařily nad očekávání a některé zase trochu méně, ale stále jsme předváděli kvalitní fotbal.

Co říct k současné úrovni I. B třídy?
B třídu hraji druhým rokem, tak nemám nějaké srovnání, jaká byla úroveň dříve. Jinak některé zápasy i v této soutěži jsou velice kvalitní, ale záleží na mužstvech, se kterými hrajete. Je rozdíl hrát proti mužstvu, které chce hrát fotbal, nebo proti mužstvu, které jenom brání a nakopává balóny.

Je trenér Ladislav Holub na hráče náročný?
Trenér stále apeluje na tréninkovou morálku, což je velice důležité a myslím si, že odvádí velmi kvalitní práci. Určitě bych řekl, že je na hráče náročný, ale bez toho to ani nejde.

Kdo tvoří osu tolik úspěšného týmu?
Myslím, že celý tým je velice kvalitní, ale je radost hrát s Kubou Keclíkem, který je na tuto soutěž velice nadstandardní hráč. Jinak když to vezmu odzadu, tak stabilní výkony podává v brance Dvořka (Dvořáček, pozn. aut.). Obranu si skvěle diriguje Jirka Sádlo, střed táhnou Kuba Keclík s Luďkem Zborníkem a ze strany musím vyzdvihnout Marcela Nouska, který je mým vrchním nahrávačem.

Nastupujete stále v útoku. O přesunu na zadní pozice nepřemýšlíte?
První zápas v Sedlici jsem hrál stopera a pak několik zápasu ve středu zálohy nebo na podhrotu. Potom jsem se posunul už jen do útoku, kde mi to na svůj věk sedí nejlépe. O přesunu na zadní pozice zatím nepomýšlím. Dokud budu platný v útoku a zvládnu to uběhat, tak zůstanu tam.

Ztráta koncentrace u vás v posledních kolech nehrozí?
Máme cíl dát v sezóně 100 gólů, tak určitě ztráta koncentrace nehrozí.

Jaké dáváte Semicím šance v A třídě?
Myslím, že budeme hrát v popředí tabulky i v 1. A třídě. Uvidíme, jaký budeme mít začátek.

V týmu jste nejstarší a nejzkušenější. Jak dlouho plánujete aktivně hrát?
Jak člověk hraje s mladšími, tak se cítím také mladý. Zdraví slouží a fotbal mě pořád baví. Nedovedu si momentálně představit, že bych šel do fotbalového důchodu a jak dlouho ještě budu hrát je otázka zdraví. Několik sezón bych ještě chtěl dát.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák (2x), Jan Škrle (4x)
 


 
Reklama