Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabená Kaplice v Olešnici nevydržela, její mladíci sbírají zkušenosti

 
úterý, 29. května 2018, 10:00

V třiadvacátém kole se Kapličtí představili v Olešnici, kde se museli obejít bez některých zraněných hráčů, a tak věkový průměr základní jedenáctky klesl pod 23 let. Více vzruchu přinesla už čtvrtá minuta střetnutí, když do vápna domácích pronikl Kebl, byl nešetrně nakopnout, a to přesto, že bránícímu hráči nadskakovali. Faul byl i poměrně dost slyšet, ale pokutový kop proti domácím se nepískal.

Olešničtí měli první gólovou příležitost v minutě osmé, a to díky špatné rozehře hostů. Domácí se dostali do brejku, Hanzal předložil míč Horelicovi, toho Kuchař vychytal a dorážející Hanzal poslal balon nad bránu Spartaku. Po čtvrthodině hry se ke dvěma střeleckým pokusům dostali hosté, ale Krauskopf zasahovat nemusel. Nejprve po Čutkově přihrávce pálil nepřesně Divoký a následně z další akce po průniku Daniela střílel rovněž nad branku z otočky Urazil.

Skóre se změnilo v minutě devatenácté a radost z toho měli domácí příznivci. Kapličtí chybovali na vlastní polovině, Brousek přesným centrem našel nabíhajícího Radima Horelicu, který střelou po zemi překonal brankáře Kuchaře – 1:0. Ve 25. minutě mohli domácí své vedení zdvojnásobit po standardní situaci. Sám před gólmanem se ocitl Bahenský, Kuchař jej vychytal a dorážku poslal olešnický kapitán vysoko nad bránu.

Nejblíže ke gólu v prvním poločase byli Kapličtí ve 33. minutě. Po Urazilově zpětné přihrávce zakončoval ve vápně z první Marek, brankáře Krauskopfa zachránila levá tyč. A opět platilo to nechvalně známé, nedáš, dostaneš. Prakticky z protiútoku se z gólu radovali domácí. Na levé straně dostal dostatek prostoru Radim Horelica, dostal se do vápna a střelou po zemi k pravé tyči zvýšil na 2:0. Ještě v prvním poločase musel hřiště nuceně opustit zraněný hostující Kebl, a to po zákroku ze čtvrté minuty.

Dvougólový náskok si pak Olešničtí přenesli do druhé půle. Hostům se první poločas příliš nepovedl, a to jak výsledkově tak i herně. Nástup do dějství druhého patřil hostům, kteří byli za nepříznivého stavu o poznání aktivnější než jejich hostitel. Po pěti minutách hry se dočkali i kontaktní branky. Ve vápně fauloval Lenk Januru a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil v té době již druhý nejstarší hráč Spartaku na hřišti, čerstvě jednadvacetiletý Jiří Divoký a Krauskopfovi nedal šanci – 2:1.

Hosté byli při chuti a měli další střelecké pokusy. Po rohovém kopu Divokého hlavičkoval nad branku Štrbačka. Nedlouho poté závar v domácí šestnáctce, nakonec zakončoval z hranice velkého vápna Dan Pál, střela po zemi minula pravou tyč.

Domácí hrozili především díky standardním situacím. Po jedné z nich v 57. minutě a centru ze strany nastal před brankou Spartaku velký závar, ale Kuchař s vypětím všech sil míč za brankovou čáru nepropustil, a nakonec byl pískán útočný faul.

Hned v následující minutě už ovšem měli znovu dvoubrankový náskok. Z pravé strany poslal Kačírek centr na zadní tyč a Michal Hanzal zblízka hlavou rozjásal domácí – 3:1. Po hodině hry hlavičkoval po rohovém kopu Horelica mimo bránu. V 62. minutě spartakovci opět snížili. Trestný kop ze strany zahrával Janura a Marek Urazil poslal míč šťastně za pomoci tyče za Krauskopfova záda – 3:2.

V polovině druhé půle roh pro domácí a po centru Horelici šance Bahenského, která gólem neskončila. Z protiútoku viselo vyrovnání ve vzduchu. Střídající Aibl na pravé straně posunul míč Janurovi, po přetaženém centru hlavičkoval Urazil, ale překonaného Krauskopfa zastoupil na brankové čáře obránce Lechner. K míči se dostal ve vápně Vaniš, který měl gól na kopačce, ale branku domácích těsně minul.

Hosté prahli po vyrovnání. V 72. minutě se k přímému kopu postavil Vaniš, Krauskopf jeho pokus nadvakrát zkrotil. O chvíli později po centru Divokého zakončoval z první Urazil, bránu Olešnice netrefil.

A přišel trest. Kapličtí nedokázali míč před vlastní šestnáctkou odvrátit a domácí se snadno dostali k balonu. Následovala přihrávka na volného Michala Hanzala, jenž sám před gólmanem nezaváhal – 4:2. Kapličtí se pak ještě snažili závěr zápasu zdramatizovat, ale do vážnější příležitosti se již nedostali.

Zbývající minuty byly rozkouskované. Domácí hráči sbírali žluté karty a cennou výhru dokázali uhájit. Hostům v tomto duelu s nepříjemným soupeřem chyběly větší zkušenosti. Mladý tým se tak vracel s prázdnou.


TJ Sokol Olešnice – FK Spartak Kaplice 4:2 (2:0)

Branky: 19. a 34. Horelica, 58. a 78. Hanzal – 50. Divoký (pen.), 62. Urazil. Rozhodčí: Picka – Ernst, Skvašík. ŽK: 7:2 (Kačírek, Husa, Lenk, Bahenský, Hanzal, Lechner, Buřič – Divoký, Urazil). Diváků: 80.

Olešnice: Krauskopf – Buřič, Lenk, Lechner, Husa, Koktavý (80. Drtina), Kačírek (70. Burda), Bahenský, Horelica, Hanzal (85. Fiala), Brousek (85. Lust).

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl (40. Vaniš), Čutka, Malický (60. Aibl), Marek, Divoký, Janura, Daniel, Pál, Urazil.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec