Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrbek oživil hru, Sedláček vysekl další hattrick. FK Lažiště postupuje!

 
pondělí, 28. května 2018, 22:04

Šlágr 23. kola I. B třídy, sk. B, se odehrál v Lažišti mezi místním FK a SK Čkyně. Byl to souboj mezi prvním a třetím týmem tabulky, kde si domácí mohli zajistit definitivně postup, jelikož Sousedovice prohrály ve Lhenicích. Hosté se případným vítězstvím mohli vyhoupnout na druhé místo. Ještě před úvodním výkopem uctili všichni přítomní minutou ticha památku nedávno zesnulého Zdeňka Nezbedy, správce čkyňského areálu.

Utkání začalo opatrně z obou stran, jelikož ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Byli to ale hosté, kteří díky důrazu a zejména lepšímu pohybu diktovali tempo hry. Domácí se vůbec nedostali do hry, což platilo celý první poločas.

Ve 4. minutě hosté poprvé ohrozili domácí branku. Ke střele z 18 metrů se dostal Schwamberger, ale jeho nenápadná střela těsně minula levou šibenici. Za dvě minuty poprvé, a na dlouhou dobu naposledy, zahrozili domácí. Volmut uvolnil Sedláčka, ten zatáhl balon do šestnáctky, ale na jeho střílející centr Linhart nedosáhl. I nadále byli aktivnější hosté, ale do vážnější šance se nedostávali. Ve 21. natáhl snad ze 30 metrů ke střele Vondrášek, ale jeho střela letěla nad Tesařovu branku.

Čkyně vedla přes hodinu

Ve 23. minutě přišla první tutovka. Krátký Tesařův výkop zachytil Kuneš, aby vyslal na zteč Schwambergera. Ten si v souboji odstavil Macka, ale koncovku nezvládl a vysoko přestřelil. Ve 31. minutě předskočil Vondrášek Linharta, našel Kuneše, který zatáhl balon do vápna a uvolnil Krále. Jeho pohotovou střelu z první chytil Tesař. Ve 43. minutě byl Josef Král již úspěšnější. Na pravé straně vybojoval balon Chalupa, posunul ho na Vondráška, který posadil míč na jeho hlavu, aby ho následně poslal do levé šibenice. Hosté tak odcházeli do šaten se zaslouženým vedením.

Druhý poločas začal podobně jako ten první skončil. Domácí stále nemohli podržet vepředu balon a hosté je nutili svým pohybem pouze nakopávat, což neneslo žádné ovoce. Ani hosté se nemohli prosadit do větší šance. Obraz hry se výrazně změnil příchodem Hrbka. Ten dokázal domácí hru rozhýbat a zejména podržet a zatáhnout balon. Hned minutu po svém příchodu se dostal do šance po uvolnění Volmutem, ale přestřelil Kaincovu branku. Vzápětí se do zajímavé situace dostali hosté. Vojta uvolnil Krále, který poslal míč do vápna, ale ten jím jenom proletěl, aniž by ho někdo sklepl do branky.

Hrbek zavelel ke zteči

V 62. minutě se prosadili domácí. Na polovině hřiště se uvolnil Hrbek, středem zatáhl míč na vápno, poslal ho doprava na Bednára, který odcentroval na Makoše. Ten balon pustil šikovně mezi nohama na Marka Sedláčka, jenž střelou po zemi ho uklidil k pravé tyči. Za dvě minuty si mohli hosté vzít vedení zpět. Schwamberger přetlačil u levé lajny Brzobohatého, pronikl do vápna a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Vojtu, ale ten trefil pouze pravou tyč. V 67. minutě dlouhý nákop hostů odhlavičkoval Macek na Hrbka, ten uvolnil Sedláčka, který si na šestnáctce poradil s Pinkem a tentokráte poslal míč k tyči levé – 2:1.

V 69. minutě zahrávali hosté trestný kop. Král ho poslal na hlavu Kuneše, ale ten přestřelil. V 75. minutě mohli hosté vyrovnat. Tvrdou střelu Vojty doprostřed branky Tesař neudržel, u míče byl první Schwamberger, ale Tesař se mu vrhl pod nohy a jeho dorážku z malého vápna stačil vyrazit. Balon se ještě odrazil na nohu Chalupy, který ale z těžké pozice minul částečně opuštěnou branku. V 77. minutě se po zákroku na Sedláčka domácí dožadovali penalty, ale rozhodčí Ovčáček viděl vše jinak. Sedláček si vše vynahradil v 84. minutě. Po akci Bednára a Vokatého tvrdou střelou z hranice vápna prostřelil Kaince potřetí a završil tak po týdnu další hattrick.

V závěru utkání byla hra již rozkouskována střídáním a zraněním brankáře Tesaře. Navíc přibylo pár ostřejších zákroků, tak se již žádné větší šance neurodily.

Domácí si vítězstvím zajistili po dvou letech návrat do I. A třídy. Hosté budou ještě bojovat o druhou příčku. Výsledek je asi pro ně krutý, jelikož se v Lažišti předvedli v dobrém světle. Svým pohybem a důrazem dělali domácím velké problémy, ale na rozdíl od domácích nemají ve svém středu výrazné individuality, které by dokázali to vzít na sebe a zápas rozhodnout, což bylo asi rozhodujícím faktorem. Chybí jim i větší kreativita, proto byla jejich převaha většinou pouze po vápno. Vidět byli zejména Král, který prokázal své kvality a připravoval většinu nebezpečných akcí hostů, a důrazný Schwamberger, který zúročil svoje hokejové přednosti, zejména ve hře tělem a skvělou fyzickou kondicí. U domácích je potřeba vyzdvihnout střelce Sedláčka, který první poločas nebyl sice moc vidět, aby následně znovu potvrdil roli zabijáka a prakticky sám zápas rozhodnout. Dále je nutné zmínit výkon střídajícího Hrbka, který má velký podíl na domácím vítezství, protože dokázal podržet balon a založit gólové akce.


FK Lažiště – SK Čkyně 3:1 (0:1)

Branky: 62., 67. a 84. Sedláček – 43. Král. Rozhodčí: Ovčáček – Talíř, Muzika. ŽK: 4:4 (Brzobohatý, Volmut, Sedláček, Linhart – Kainc, Vojta, Schwamberger, Král). Diváků: 150.

Lažiště: Tesař (81. Vašura) – Brzobohatý, Macek, Bízek (84. Turek), Albert – Bednár, Vokatý, Volmut, Sedláček – Makoš (89. Ostadál) - Linhart (56. Hrbek).

Čkyně: Kainc – Friedl, Vondrášek, Pinke, Chalupa – Klose (84. M. Miklas), Děd, Král, Vojta – Kuneš, Schwamberger (87. M. Turek).

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Petr Vlasák