Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovický Miroslav Mottl převzal dodatečně Cenu Dr. Václava Jíry

 
čtvrtek, 24. května 2018, 21:59

Miroslav Mottl je jedním ze tří jihočeských funkcionářů, kteří byli oceněni za celoživotní přispění k rozvoji českého fotbalu.

Předání cen se uskutečnilo na začátku května v Břevnovském klášteře v Praze, vyznamenaným předali ocenění předseda FAČR Martin Malík, I. místopředseda FAČR Zdeněk Zlámal a generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Zatímco Jaroslav Ptáček (Písek) a Pavel Novotný (Vlastiboř) byli v Praze osobně, třetí Jihočech Miroslav Mottl se musel omluvit. Cenu převzal dodatečně z rukou předsedy Jč.KFS Jana Jílka před zahájením sobotního klání Strunkovice vs. Lažiště.

Šestašedesátiletý Miroslav Mottl, dlouholetý hráč a funkcionář v oddíle TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí, je jedním ze zakládajících členů. Blaníku je věrný po celý život s výjimkou dorosteneckých a vojenských let v Tatranu Prachatice. Krajské soutěže hrával za Strunkovice až do svých 46 let, má rekordní bilanci 703 odehraných zápasů a 381 vstřelených branek. Více než 35 let je předsedou a má velký podíl na současné podobě krásného areálu, který byl v minulosti dvakrát zasažen velkými povodněmi.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle