Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí ve Čkyni třetí tabulkovou příčku neobhájili

 
úterý, 22. května 2018, 11:40

Jen lepší skóre při stejném bodovém zisku (44 bodů) dělilo třetí v tabulce Lhenice od čtvrté Čkyně. Vítězstvím domácích v přímém souboji si oba soupeři tabulkové postavení vyměnili. Lheničtí z různých důvodů odjeli k utkání pouze s dvanácti hráči, když z nastupujících do základní sestavy tentokrát postrádali stopera L. Kopfa, R. Pořádka, P. Prennera, Dom. Kiše a i další z hráčského kádru a na jejich herním projevu to bylo patrné.

Především v prvním poločase měli Čkyňští herně navrch, vytvářeli si gólové možnosti a jen díky výborným zákrokům gólmana Dvořáka skončil poločasový stav pouze za jednogólového rozdílu. V poločase druhém hostující tým přece jen hru vyrovnal, ale na smazání jednobrankové ztráty to nestačilo. Svým výkonem zůstal celkově za očekáváním…

O výsledku tohoto utkání mohli Čkyňští rozhodnout v samém jeho úvodu. Těsně po zahajovacím hvizdu si po dlouhém nákopu vytvořili gólovou šanci, ale gólman Dvořák ji zpacifikoval a následně po nedůrazu lhenické obrany svůj úspěšný zákrok zopakoval.

V 6. minutě domácí zachytili Beranovu nahrávku dozadu na obránce a vzniknuvší samostatný nájezd opět Dvořák zlikvidoval. Ve 13. minutě však již gólově udeřilo. Čkyňští rozehráli rohový kop, před brankou se prosadil Chalupa a poslal svůj tým do vedení - 1:0. Jeho gólová trefa nakonec byla v zápase jedinou a rozhodla o jeho konečném výsledku.

Ve 23. minutě unikl domácí obraně Iliev, byl v šestnáctce zastaven gólmanem Kaincem, dle hostí nedovoleně, sudím však byl jeho zákrok posouzen jako nevybočující z pravidel. Ve 24. minutě odpověděli Čkyňští rovněž brejkem, a to po zbytečné ztrátě balonu na půli Lhenickými. Naštěstí pro ně s nepřesným střeleckým zakončením. Do poločasové otáčky tak domácí odcházeli s jednobrankovým náskokem.

V poločase druhém byli hosté důslednější v defenzivě, celkově herní projev zkvalitnili, když domácí se přeci jen již více soustřeďovali na hájení těsného vedení a na vyčkávání případných soupeřových chyb. A tak gólových příležitostí, oproti prvnímu poločasu, oboustranně ubylo.

Za zaznamenání, krom prováděných rohových kopů, stála snad akce lhenického Ilieva ze 60. minuty se střeleckými zakončeními nejprve Maháka a hned poté i Koláře, které ale domácí beci je stačili zblokovat. Poté znovu z brejku zaútočil Iliev, ale jeho příležitost rovněž zůstala nevyužita.

Samotný závěr utkání již nepřinesl nic, co by oboustranně přineslo zvrat v nejtěsnějším vedení domácího týmu, a tak ze souboje sousedů z popředí tabulky zaslouženě brali všechny body Čkyňští.

Josef Kuneš, trenér Čkyně: „Zápas se Lhenicemi měl náboj už od začátku, ve Lhenicích jsme na podzim inkasovali bůra, takže o motivaci bylo postaráno. Ze začátku utkání jsme měli tři obrovské šance, ty jsme ale neproměnili. Soupeř hrozil rychlými protiútoky, které jsme dokázali zneškodnit. Naše mužstvo zase bylo lepší ve hře a hrozili jsme ze standardních situací. Po jedné z nich z rohu si nejvýše vyskočil Martin Chalupa a hlavou překonal výborně chytajícího gólmana hostů Dvořáka. Utkání bylo bojovné až do konce a musím pochválit celý mančaft, který odvedl skvělý výkon. Soupeř bojoval až do konce, ale nic vážnějšího jsme jim nedovolili. Opět musím pochválit naše fanoušky, kteří nás neustále povzbuzovali a vytvořili pěknou atmosféru. Ta bude potřeba i za týden, kdy zajíždíme k vedoucímu mančaftu soutěže do Lažiště.“

Václav Mareš, trenér Lhenic: „Nezachytili jsme vůbec začátek zápasu. Prvních dvacet minut mi to přišlo, jako kdybychom přijeli do Čkyně na pouť. Můžeme  děkovat Jindřichu Dvořákovi za to, že  jsme neinkasovali více branek. My jsme si za celý zápas vytvořili vlastně jednu vyloženou šanci,  a to když šel Roman Iliev sám na brankáře, byl sražen, ale kupodivu všech se penalta nepískala. Jsem zklamaný z našeho výkonu, takhle se o třetí místo nehraje. Nejlepším naším hráčem byl gólman Jindřich Dvořák.“


SK Čkyně – SK Lhenice 1:0 (1:0)

Branka: 13. M. Chalupa, Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Neumann.

Čkyně: Kainc - Friedl, Vondrášek, Pinke, Chalupa - Vojta, Děd, Král, Klose (73. Kuta) - M. Kuneš (89. Turek), Schwamberger (80. Miklas). Trenér Josef Kuneš.

Lhenice: Dvořák – Sura, Dav. Kiš, Trojan, Exner – Balica, Tůma, Beran, Kolář (71. D. Lukač) – Mahák, Iliev. Trenér Václav Mareš.

Napsal(a) J. Bumba a Patrik Krull | Foto Jan Škrle