Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Pozici lídra si vychutnává Blatná. Lažiště a Semice jsou blízko postupu

 
neděle, 20. května 2018, 21:55

Situace na čele A skupiny I. A třídy se stává ještě zamotanější. Z kandidátů postupu vyhrála jen Blatná a poprvé v sezoně poskočila na první příčku. V přímé bitvě dvou aspirantů se Vodňany rozešly smírně s Týnem. Senzací je propadák Slavie ČB s posledním Velešínem (hosté vedli již 0:4!) a porážka Bavorovic ve Vimperku góly Samohejla v samém závěru. V B třídě známe po Lišovu dalšího postupujícího. Skupinou A projela jako nůž máslem Nová Ves. Do vyšší soutěže mají nakročeno Lažiště a Semice.

Vimperk se vytáhl na lídra

V 1. A třídě, sk. A, se situace na špici soutěže značně zdramatizovala, tři mužstva mají stejný počet bodů. Do čela se vyšvihla Blatná, která pokračuje ve skvělém jarním tažení. Pěti góly a vydařenou první půlí deklasovala Větřní. Lídr tabulky Bavorovice totiž utrpěl porážku ve Vimperku, když ještě sedm minut před koncem vedl, pak obdržel dva slepené góly od Samohejla a tři body zůstaly na Šumavě. V tabulce se před ně dostal i Týn nad Vltavou, který urval bod na horké půdě doma velmi dobře hrajících Vodňan. Junior Strakonice se díky výhře 3:2v Prachaticích dostal do těsného kontaktu se špičkou tabulky. Dvěma zásahy se připomněl nestárnoucí kanonýr Jan Zušták. Čelo tabulky je neuvěřitelně zahuštěné, třeba osmá Planá u ČB ztrácí na absolutní vrchol pouhé čtyři body! To je čtyři kola před koncem soutěže jev vskutku nevídaný a dlouho takhle bodově vyrovnaný souboj o postupové místo do krajského přeboru nepamatujeme. Očekává se bitva do posledních minut a možná po letech znovu o postupujícím rozhodne minitabulka několika týmů, jako tomu bylo v sezoně 2009/10, kdy po posledním kole mělo stejně bodů (46) kvarteto Veselí, Dačice, Soběslav a Olešník.

Neudržitelný šutér Prášek

Ve skupině B se neuvěřitelně daří Chýnovu a jeho kanonýrovi Jaroslavu Práškovi, který v průběhu týdne vystřihl dvakrát za sebou hattrick a pomohl výraznou měrou svému mužstvu. Tentokrát to odnesla Planá nad Lužnicí výrazným domácím debaklem. Prášek ve třech posledních utkáních svého mužstva z celkových 12 góly zaznamenal 7! Ve střelecké formě pokračují i Trhové Sviny, mužstvo jara, čtyřbrankovým přídělem vyprovodily Nemanice. Lídr tabulky Lom přehrál v domácím utkání druhé Čtyři Dvory a vede tabulku se sedmibodovým náskokem před Bernarticemi, které po čtyřech prohrách konečně naplno bodovaly doma se Ševětínem a posunuly se na 2. místo. Na třetí příčku klesly Čtyři Dvory a Chýnov zůstává na čtvrtém místě, avšak bodově se k oběma týmům přiblížil. Rezerva Milevska přenechala bod zachraňujícím se Hrdějovicím, když utkání skončilo bez gólů. Rezerva Jindřichova Hradce na domácím hřišti prohrála s na jaře také dobře hrající Dobrou Vodou výrazným způsobem. O udržení usilující Meteor Tábor na kýžený bodový zisk nedosáhl a prohrál nejtěsnějším možným poměrem ve Veselí nad Lužnicí.

Chvalšiny oživily naději

V 1. B třídě, skupině A, zvítězila Nová Ves na domácím trávníků nad Novou Vsí-Brlohem 7:0 a oslavila postup do A třídy. Kaplice porazila na svém trávníku Roudné B a okupuje třetí místo tabulky s pětibodovým náskokem před Ledenicemi. Klikov se v jarní části fotbalově hodně trápí, získal jen 7 bodů, a přenechal všechny body Olešnici, která se tímto plným bodovým ziskem odpoutala od spodku tabulky a její náskok před mužstvy, která bojují o přežití, je již šestibodový. Nejvíce si polepšily Ledenice, které vítězstvím s Kamenným Újezdem poskočily tabulkou o čtyři místa vpřed a jsou již třetí. Boršov nad Vltavou se díky další výhře, tentokrát na hřišti Frymburka, posouvá do klidného středu tabulky. Roudné B i přes prohru v Kaplici drží v klidu přesný střed tabulky. Spodek tabulky se příliš nezměnil. Poslední Chvalšiny se vítězstvím v derby nad Zlatou Korunou přiblížily sobotnímu soupeři na pouhé tři body.

Střelecké rekordy Lažiště

Ve skupině B zcela přesvědčivě zvítězilo Lažiště a opět deklasovalo svého soupeře. Ve Strunkovicích, kterým se na jaře daří, vyhrálo neuvěřitelným výsledkem 9:1, když se na brankách podíleli hattricky Jan Makoš a Marek Sedláček (ten čistým v průběhu jedenácti minut první půle). Lažiště tak bezpečně vládne soutěži a díky tomu, že se střelecky neprosadily Sousedovice a ztratily zbytečně doma dva body bezbrankovou remízou s mužstvem z Vlachova Březí, zdá se být o vítězi této skupiny již dnes rozhodnuto. Lažiště boří jeden rekord za druhým a v osmi odehraných jarních zápasech, nezávisle na tom, zda hrají doma či venku, přidělilo svým soupeřům již 49 gólů, což činí úctyhodný průměr přes šest tref na zápas. Lhenice prohrály těsně ve Čkyni, která je v tabulce přeskočila a nachází se momentálně na třetím místě. Volyňští zvítězili doma se Zdíkovem, když vítězství pojistili až šest minut před koncem utkání. V klidu hrající Netolice remizovaly ve Stachách. Rezerva Vacova se vítězstvím nad Cehnicemi se poněkud vzdálila předposlednímu Vlachovu Březí a má na mužstva před sebou již pouze dvoubodovou ztrátu. Dřítni ve vzájemném souboji s Chelčicemi také plichta příliš nepomohla, avšak oba týmy mají na sestupové pozice pětibodový náskok.

Semice už mohou slavit

Ve skupině C lídr tabulky ze Semic bezpečně vyhrál v Šamonicích u posledního mužstva tabulky Podolí II vysoko a čtyři kola před koncem je již téměř jistým postupujícím. Sedlice totiž prohrála na Hradišti a do souboje o první místo už jen těžko zasáhne. Ztrácí na lídra 12 bodů a přes stejné vzájemné zápasy (1:0 a 0:1) má o dost horší skóre – Semice +60, Sedlice + 21. Na jaře v dobré formě hrající Kovářov doma zdolal předposlední mužstvo z Kestřan jednobrankovým vítězstvím, avšak přišel o svého kapitána Petra Janošíka, který utrpěl v 90. minutě utkání v souboji o míč tržnou ránu na hlavě a byl odvezen záchrankou do nemocnice. Sepekov pokračuje v nevýrazných výkonech a utrpěl doma krutou prohru v derby proti Chyškám, které naopak hrají na jaře ve skvělé formě a ve výsledkové tabulce stoupají stále vzhůru. Putim doma deklasovala Kluky sedmi trefami a střelecky se zaskvěli Vlastimil Holan s Jiřím Bicanem, když oba zaznamenali po třech gólech. Sokol si v tabulce udržuje třetí místo. Trochu zklamáním je domácí prohra na jaře též dobře hrajících Božetic se zachraňujícími se Bělčicemi. Těm toto vítězství značně pomohlo v boji o záchranu a odpoutaly se od Kestřan, které nadále drží tu nepříjemnou třináctou pozici v tabulce. Hradiště porazilo doma přesvědčivě Sedlici. Osecká rezerva opět prohrála tentokrát s Mirovicemi, těm to na jaře také šlape a spolu s vedoucími Semicemi kralují jarní tabulce.

Bukovsko dohrávalo o devíti

Ve skupině D již jistý vítěz skupiny z Lišova přiváží všechny body z Nové Bystřice, když vše podstatné se vlastně odehrálo v první pětadvacetiminutovce utkání. Lomnice nad Lužnicí si domácím jasným vítězství s Řepčí-Opařany v klidu udržuje druhou příčku tabulky. Mladá Vožice v doma ztratila dva body s Kardašovou Řečicí, avšak v tomto utkání v podstatě o nic nešlo. Větev pod sebou si přeřezává Jistebnice, která v domácím prostředí se Slavonicemi obdržela klasického "bůra". Třebětice deklasovaly Ratibořské hory osmi góly, když tři z nich zaznamenal Vojtěch Habr. Ratibořské Hory tak klesly na předposlední místo, neboť Malšice doma porazily Dolní Bukovsko, které dohrávalo zápas bez dvou vyloučených hráčů.


VÝSLEDKY 22. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Sedlec – SK Vacov 1:3 (1:3)
Branky: 40. Milan Pešek – 4. a 35. Jírovec, 3. Jar. Ketzer.
Rozhodčí: Toucha – Jevčák, Petričák. DFA: Tupý. ŽK: 3:0 (Bláha, T. Kučera, Hanzal).

TJ Šumavan Vimperk – FC Mariner Bavorovice 2:1 (0:1)
Branky: 83. a 86. Samohejl – 34. Blažek.
Rozhodčí: R. Mráz – Tauber, Picka. DFA: Němeček. ŽK: 4:1 (Podskalský, Samohejl, Kvapil, Vá. Blahout – T. Kučera)

FK Vodňany – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:1 (1:1)
Branky: 27. Pat. Hrachovec – 24. Houska.
Rozhodčí: Jevčák – Toucha, Petričák. DFA: Řezáč. ŽK: 0:2 (29. Lukeš, Houska.

SK Slavia Č. Budějovice – FC Velešín 3:5 (0:1)
Branky: 73. a 89. Hasenöhrl, 78. Petr Kindermann – 41. Vlačuha, 51. Fišer, 63. Semerád, 70. Šálek, 77. Jak. Zatloukal.
Rozhodčí: Kříž ml. – Cigáň, Škuthan. ŽK: 2:4 (Wegenkittl, Wolf – Kejšar, Semerád, Jirský, Fišer).

SK Planá – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 4:3 (2:2)
Branky: 20. Carda, 39. Řehoř, 56. Kitzler, 90. Balogh – 38. (pen.) Ayeb, 42. Kocar, 76. Choutka.
Rozhodčí: Nedvěd – Hanes, Písek. ŽK: 2:0 (Ond. Hotový, Beran). Diváků: 100.

TJ Blatná – SK Větřní 5:0 (4:0)
Branky: 32. a 38. Peleška, 5. Čadek, 36. Mišiak, 90. (pen.) Motyka.
Rozhodčí: Izugrafov – Tůma, Kovařík. ŽK: 1:0 (Kůst). Diváků: 150.

FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 2:3 (0:1)
Branky: 49. M. Kochma, 76. Fischer (pen.) - 28. a 51. Zušťák, 48. Juhaňák.
Rozhodčí: Formánek - Tauber, Novák. ŽK: 1:2 (Škopek – Cibulka, Reiser).


SKUPINA B

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – FC Chýnov 1:5 (0:3)
Branky: 74. Fil. Zadražil (vlastní) – 23., 27. a 41. Jar. Prášek, 61. D. Král, 70. Zítek.
Rozhodčí: Náprava – M. Havlík, Vican. ŽK: 2:3 (Pospíchal, Pěknic – Sl. Mareš, Průša, Štiller).

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Nemanice 4:1 (1:0)
Branky: 21. Kolář, 54. Kodras, 84. Chomčák, 86. Luk. Gažák – 62. Jind. Lukáš.
Rozhodčí: Hanes – Písek, Nedvěd. ŽK: 1:1 (Valut – Vacl).

FK Jindřichův Hradec 1910 B – SK Dobrá Voda 1:4 (0:1)
Branky: 80. Chyška – 25. a 81. Šteyer, 47. Volf, 83. Hostek.
Rozhodčí: Weidenthalerová – Ondřej, Panský. DFA: Brož. ŽK: 1:0 (D. Cettl).

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – FK Meteor Tábor 1:0 (1:0)
Branka: 19. Daněk.
Rozhodčí: M. Havlík – Náprava, Vican. ŽK: 4:3 (Čížek, Marcilis, Mikeska, Mahlej – Kollárik, T. Kukla, Jos. Svatek.

FC ZVVZ Milevsko B – Slavoj Hrdějovice 0:0
Rozhodčí: Brych – Lepič, Ťupa. ŽK: 0:1 (Nedorost).

TJ Sokol Lom – SK Čtyři Dvory 4:2 (2:1)
Branky: 33. a 58. Neužil, 34. Trantýr, 82. Balogh – 15. Tengl, 70. D. Maruška.
Rozhodčí: Vítek – Komzák, Formánek. DFA: Bumba. ŽK: 1:3 (L. Zeman – Král, Raab, Vajo). Diváků: 120.

TJ Sokol Bernartice – SK Ševětín 4:2 (4:1)
Branky: 7. a 24. Jakub Novák, 30. Adam Rakovan, 36. (pen.) Tomáš Fučík – 39. Klapuš, 50. (pen.) Kupec.
Rozhodčí: Kříž st. – Dvořák, Bumba. ŽK: 1:3 (Trantina – Klapuš, Švejda, Mir. Hanousek).


VÝSLEDKY 22. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – FK Nová Ves-Brloh 7:0 (5:0)
Branky: 16. a 78. Zb. Holý, 26. (pen.) a 47. Rad. Procházka, 31. Jiránek, 34. T. Novák, 37. Vít Neuman ml.
Rozhodčí: Devera – Svoboda, Cibranský. ŽK: 1:1 (Vít Neumann ml. – R. Postl). Diváků: 100. Více zde.

TJ Blesk Klikov – TJ Sokol Olešnice 1:2 (0:2)
Branky: 53. Šafránek – 2. Brousek, 12. Hanzal.
Rozhodčí: M. Mráz – Zabilka, Kořínek. ŽK: 1:1 (Míchal – Krauskopf).

TJ Slavoj Ledenice – TJ Sokol Kamenný Újezd 3:1 (2:1)
Branky: 5. Princl, 37. Bez, 57. Fencl – 43. Frnka.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Pileček. ŽK: 0:1 (Sládek). Diváků: 110.

Vltavan Loučovice – Sokol Suchdol nad Lužnicí 1:0 (1:0)
Branka: 25. Toth.
Rozhodčí: Klimeš – Pícha, Marek. ŽK: 2:3 (Žák, Šíma – T. Záruba, Fil. Rácik, Jak. Záruba).

TJ Sokol Chvalšiny – SK Zlatá Koruna 1:0 (0:0)
Branka: 79. Fučík.
Rozhodčí: Šíma – Bezpalec, Velechovský. DFA: Bicek. ŽK: 2:1 (Aust, Motz – Král).

FC Šumava Frymburk – FK Boršov nad Vltavou 1:3 (1:2)
Branky: 21. Martin Koza – 12. Vít Anderle, 23. Řežáb, 73. Gruber.
Rozhodčí: Landík – Pravda, Adamovič. ŽK: 2:3 (Budík, Fil. Mertl – Kofroň, Filištein, Vít Anderle.

FK Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné B 2:0 (1:0)
Branky: 37. a 64. Urazil.
Rozhodčí: Panský – Ondřej, Kučera (N). ŽK: 2:2 (Urazil, Štrbačka – Trejbal, Kössl). Diváků: 150.


SKUPINA B

Sokol Stachy – 1.FC Netolice 2:2 (0:1)
Branky: 75. (pen.) Záleský, 84. Vlad. Šíp – 35. Jirkovský, 82. Baloušek.
Rozhodčí: Dimitrov – Pánek, Zloch. ŽK: 1:1 (Heidenreich – Skála).

SK Čkyně – SK Lhenice 1:0 (1:0)
Branka: 13. Chalupa.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Neumann. ŽK: 1:1 (Vondrášek – Exner). Diváků: 100.

TJ Dříteň – FK Chelčice 1:1 (0:0)
Branky: 51. Vanda – 55. Kouba.
Rozhodčí: Svoboda – Devera, Brom. DFA: Kučera. ŽK: 2:3 (T. Kovařík, Pojer – Kouba, Tesař, Štech).

FC Westra Sousedovice – FC Vlachovo Březí 0:0
Rozhodčí: Řehoř – Jindrle, Homola. Bez karet.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – FK Lažiště 1:9 (1:5)
Branky: 6. Škopek – 19., 76. a 88. Makoš, 27., 28. a 38. Marek Sedláček, 40. a 74. Volmut, 49. T. Vokatý.
Rozhodčí: Trkovský – Klíma, Muzika. DFA: J. Šafránek. ŽK: 1:1 (Kureš – Holub).

SK Slavoj Volyně – TJ Sokol Zdíkov 3:0 (0:0)
Branky: 54. a 84. Brabec, 90. Malina.
Rozhodčí: Hnilička – Ondra, Rothschedl. ŽK: 0:1 (Pešek). Diváků: 100.

SK Vacov B – Sokol Cehnice 2:1 (1:1)
Branky: 27. Pšenička, 74. Uhlíř – 33. (pen.) Krejsa.
Rozhodčí: Bezpalec – Syrovátka, Háša. ŽK: 3:2 (J. Mrázek, Mikeš, T. Mrázek – M. Martínek, O. Martínek).


SKUPINA C

TJ ZD Kovářov – FK IPD sevice Kestřany 2:1 (1:0)
Branky: 44. Hubička, 57. Iwaschenkov – 61. Kinský.
Rozhodčí: Ovčáček – P. Šťastný, Kalina. DFA: Pavel Pípal. ŽK: 2:1 (M. Faukner, Iwaschenkov – Kaderka). Diváků: 100.

TJ Podolí II – FK AL-KO Semice 1:6 (0:1)
Branky: 58. K. Levora – 29. Kysela, 64. Holub, 66. Buchtele, 69. Císařovský, 84. Marcel Nousek, 88. Škulina (pen.).
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Peklo. ŽK: 2:0 (Kafka, Michálek). Diváků: 110.

TJ Sokol Sepekov – FC Chyšky 1:5 (1:2)
Branky: 45. Tupý – 22. T. Turek, 43. Barda, 52. V. Kosík, 66. Vačlena, 70. Prášek.
Rozhodčí: Křížovský – Pícha, Šika. ŽK: 2:1 (Kašpar, Doubek – Vá. Kosík). Diváků: 110.

TJ Sokol Putim – 1.FC Boston Kluky 7:2 (3:1)
Branky: 32., 40. a 75. Holan, 57., 85. a 88. Bican, 45. Šteier – 41. Ond. Fučík, 48. Bláha.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Smola. ŽK: 0:2 (Kůs, Michal Říha). Diváků: 120.

TJ Božetice – TJ Sokol Bělčice 1:3 (0:1)
Branky: 81. Čanda – 10. a 75. D. Říský, 90. Ráž.
Rozhodčí: P. Šťastný – Ovčáček, Měchura. DFA: Pípal. ŽK: 2:2 (26. Pavel Stejskal, Lukáš Stejskal – Hevera, Páca).

TJ Osek B – SK Mirovice 0:1 (0:0)
Branky: 77. Mrlina.
Rozhodčí: Leiš – Jindrle, Raba. ŽK: 1:3 (Matěj Čapek – Peterka, Jakub Převrátil, Vodňanský).

TJ Hradiště – TJ Sokol Sedlice 4:0 (2:0)
Branky: 8. Čejka, 18. Čítek, 54. Moravec, 61. Matějka.
Rozhodčí: Brom – Ct. Novotný, Štemberk. DFA: Janíček. ŽK: 1:1 (D. Pichlík – Martin Čapek). Diváků: 110.


SKUPINA D

TJ Jiskra Nová Bystřice – SK Lišov 2:3 (1:3)
Branky: 11. a 47. Havel – 7. Werner, 8. Bouchal, 24. Bambule.
Rozhodčí: R. Šťastný – Makovička st., Blažek. ŽK: 5:3 (Březina, Bobál, Schmidt, Kapias, Frühauf – Kotásek, Bouchal, Werner).

1.FC Jistebnice – TJ Sokol Slavonice 0:5 (0:1)
Branky: 48. a 58. Bártů, 16. Voj. Balík, 82. Křižka, 88. Trávníček.
Rozhodčí: Talíř – Vejčík, Smažík. DFA: Chlaň. ŽK: 6:1 (Jak. Bojko, Vl. Kotalík, Jan Muž, D. Bojko, Trpka, Ond. Kotalík – Milan Balík).

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – FK Řepeč-Opařany 4:1 (2:0)
Branky: 27. a 83. Krejník, 6. Vačkář, 78. Burda – 86. Štícha.
Rozhodčí: Zabilka – M. Mráz, Blažek. ŽK: 0:0. Diváků: 100.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Sokol Kardašova Řečice 3:3 (1:1)
Branky: 28. T. Svatek, 60. Dušek, 75. Štěpán Kukla – 37. Klokner, 46. Ond. Jánošík, 79 (pen.) Madar.
Rozhodčí: M. Pečenka – Ryneš, Třešňák. ŽK: 0:0. ČK: 0:1 (36. Šergl).

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Sokol Chotoviny 4:4 (2:3)
Branky: 19. a 49. Jan Matoušek, 31. a 58. (pen.) Pavel Tůma – 2., 37. a 42. Bondarev, 70. Čech.
Rozhodčí: Pánek – Žurek, Brož. ŽK: 1:3 (Bednář – Pavlíček, Mendel, M. Kromka).

TJ Malšice – TJ Dolní Bukovsko 2:1 (0:1)
Branky: 48. Starý, 90. Chvosta – 34. Fr. Cihla.
Rozhodčí: Kollmann – Rous, Bartůněk. DFA: Eibl. ŽK: 1:4 (Michal Šimák – Zahradník 2, R. Mach, Jiří Matoušek). ČK: 0:2 (88. Ond. Kokeš, 88. Zahradník).

FK Sokol Třebětice – SK Ratibořské Hory 8:0 (3:0)
Branky: 40., 78. a 79. Voj. Habr, 10. Katolický (vlastní), 38. Petr Kelbler, 52. Šťastný, 58. St. Habr, 47. Urbánek.
Rozhodčí: Vejčík – Blažek, Vican. ŽK: 0:1 (Prokeš). Diváků: 100.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle