Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Debakl Bavorovic v Prachaticích, Blatná remizovala s Týnem

 
neděle, 6. května 2018, 22:12

AKTUALIZOVÁNO - Zajímavým způsobem se vyvíjí situace na čele A skupiny I. A třídy. Nárok na postup si totiž může dělat až šest mužstev. Překvapila vysoká porážka Bavorovic v Prachaticích, šlágr kola mezi Blatnou a prvním Týnem skončil před 300 diváky dělbou bodů. V boji o záchranu si polepšila Lokomotiva ČB body nad sedleckým nováčkem. Sedmigólovými přestřelkami ve prospěch hostujících týmů skončila derby v Plané nad Lužnicí a Hrdějovicích.

Nerozhodná bitva v Blatné

V I. A třídě (sk. A) Bavorovice obdržely v Prachaticích šestigólový příděl, když se za domácí střelecky zaskvěl Miroslav Kochma, který jim nasázel čtyři branky. To ale nic nemění na faktu, že poražený je stále v těsném kontaktu s lídrem tabulky Týnem nad Vltavou, který v utkání kola remizoval na horké půdě v Blatné, pro kterou to znamenalo ztrátu prvních dvou bodů v jarní části soutěže. Junior Strakonice zvítězil nad Větřním a na nejvýše postavenou čtveřici mužstev se bodově dotáhl. O čelo si to rozdá ve zbývajících kolech celkem šest mužstev. Velký krok v boji o záchranu udělala na jaře se trápící českobudějovická Lokomotiva, která vyhrála v Sedleci a právě od svého soupeře se na konci tabulky vzdálila již na pět bodů. Další klub z jihočeské metropole, Slavia, vyhrál derby v Plané a drží minimální odstup od první pozice. Vimperk doma zvítězil jednobrankovým rozdílem s Vacovem, který je pouze stínem loňského dobře hrajícího mužstva. Vodňany povinně doma plně bodovali s posledním Velešínem a udržují si těsný kontakt s čelem soutěže.

Vedoucí trio prohrálo!

Ve skupině B se v neděli odehrála značně zajímavá utkání. Tři největší favoriti shodně prohráli. Bernartice s dobře a důrazně hrajícím Chýnovem. Největším překvapením však byla domácí ztráta lídra Lomu s výsledkově se trápícím Ševětínem. Milevská rezerva pokořila dalšího kandidáta postupu Čtyři Dvory dvěma trefami pendla Jakuba Svojše, jenž se trefil v sobotu i za A-tým v Katovicích. Vedoucí trojice si udržela od sebe stejný odstup. Vítězstvím v Plané nad Lužnicí se probojovala Lokomotiva Veselí nad Lužnicí již páté místo. Domácím k bodovému zisku nepomohl ani kapitán Jan Trčka, který zaznamenal hattrick. Střed tabulky se začíná poněkud zahušťovat. Trhové Sviny pokračují v jarní velmi dobré formě, získaly všechny body s na jaře neméně dobře hrající Dobrou Vodou a jsou v tabulce již šesté. Na jaře poprvé plně bodovala i rezerva Jindřichova Hradce, která porazila doma Meteor Tábor, když rozhodující gól zaznamenal tři minuty před koncem kapitán, trenér a vedoucí mužstva Jan Beneš, který měl v nohách dopolední duel za „áčko“. Hrdějovice v prvním poločase vedly v sousedském derby nad Nemanicemi, avšak ve druhé půli hosté zápas otočili a nenechali domácím ani první jarní bod.

Klikovu vyfoukl druhý místo Suchdol

V I. B třídě, skupině A, překvapivě prohrál druhý v tabulce Klikov se sousedním Suchdolem nad Lužnicí, ten se díky tříbodovému zisku dostal již na druhou příčku. Nová Ves neměla větší problém na hřišti posledních Chvalšin a má na čele skupiny již luxusní dvanáctibodový náskok. Kamenný Újezd se rychle oklepal z vysoké domácí porážky od Kaplice a bodovou ztrátu nahradil okamžitě vítězstvím na hřišti Loučovic, tedy svého bezprostředního tabulkového souseda. Kaplice poněkud překvapivě remizovala na domácím hřišti s Boršovem nad Vltavou. Ledenice potvrdily vítězství z trávníku lídra soutěže Nové Vsi z minulého a jsou již páté. Frymburk získal povinné tři body s Novou Vsí-Brlohem, tady se zaskvěl domácí kanonýr Martin Koza, autor tří branek, a i zásluhou jeho střelecké potenci si jeho mužstvo udržuje místo v nabitém klidném středu tabulky.  

Strunkovice jsou ve formě

Ve skupině B zvítězily Lažiště na soupeřově hřišti ve Volyni a náskok před druhými Sousedovicemi mají stále sedmibodový. Venku uspěla i druhá Westra, která deklasovala šesti góly ve Vacově místní rezervu. Lhenice porazily venku Stachy čtyřbrankovým rozdílem a vyhouply se na třetí místo. Strunkovice potvrdily svou výtečnou jarní formu a vyprovodily svého soupeře z Vlachova Březí klasickým "bůrem". V šesti jarních zápas Blaník neprohrál a obdržel pouhé dva góly. Čkyně ztratila doma dva body s nováčkem soutěže z Cehnic, který je na jaře remízovým králem (smírně hrál 5x) a ještě neokusil hořkost porážky. Dříteň porazila doma Netolice a vzdaluje se z nebezpečného pásma. Poslední Zdíkov měl v Chelčicích nakročeno k první výhře v sezoně, ale po přestávce náskok neudržel a stále má jen dva bodíky.

Sedlice nezvládla derby v Oseku

Ve skupině C si lídr tabulky potvrzuje svou jarní formu a střeleckou produktivitu Kovářov, který bezpečně porazil soupeře z Kluk a udržuje se mezi třemi nejvíce bodujícími mužstvy jara. Vedoucí Semice uhrály další vynikající bod na Hradišti a tam na jaře bude bodovat asi málo mužstev. Jejich náskok na čele se zvýšil na šest bodů díky prohranému derby druhé Sedlice v Oseku s rezervou mužstva krajského přeboru. Třetí Putim v sedmigólové přestřelce zvítězila o gól s Chyškami. Božetice v derby porazily Sepekov a potvrzují svou dobrou jarní herní pohodu, především v domácím prostředí. Konečně plně zabodovalo i poslední Podolí II, díky čistému hattricku Michala Maříka v průběhu jedenácti minut! Jelikož Kestřany očekávaně prohrály v Mirovicích, vyměnily si s nimi role, byť o pouhé lepší skóre. Bělčice prohrály právě v Podolí II a od předposledního místo ve skupině je dělí již pouze jediný bod.

Lišov je blízko postupu

Ve skupině D lídr tabulky Lišov vyhrál o Břilické pouti s Třeboní B a má na druhou Lomnici a třetí Třebětice nedostižný patnáctibodový náskok. Dá se říct, že je již v krajské A třídě nezávisle na svých dalších výsledcích. Natáhl tak svoji neporazitelnost v soutěži na sedmnáct zápasů! Lomnice nad Lužnicí vyhrála doma s Novou Bystřicí a udržuje si druhé místo. Třebětice porazily doma Řepeč-Opařany a drží v pohodě třetí příčku. Chotoviny remizovaly v Malšicích a stále na jaře neokusily hořkost porážky. Jednobodový zisk příliš nepomohl právě Malšicím, které jsou třetí od konce a mají na své pronásledovatele z posledních dvou míst tabulky pouhé dvoubodový náskok. Mladá Vožice se vítězstvím nad Slavonicemi přiblížila ke čtvrtým Chotovinám na pouhý bod. Poslední dvě mužstva Jistebnice a Ratibořské Hory si body ve vzájemném utkání rozdělila a okupují nadále chvost tabulky. Ratibořští dotáhli dvougólové manko Vocílkou, který zařídil vyrovnání v 92. minutě. Kardašova Řečice se vítězstvím s Dolním Bukovskem dostala v tabulce před svého soupeře.


VÝSLEDKY 20. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Tatran Prachatice – FC Mariner Bavorovice 6:0 (3:0)
Branky: 11., 19., 49. a 72. Mir. Kochma, 36. Kovář, 55. Váša.
Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Landík. Bez karet.

SK Sedlec – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:3 (0:2)
Branky: 52. Zíka – 25. Sudek, 35. Navrátil, 57. Ayeb.
Rozhodčí: M. Havlík – Bumba, Devera. DFA: J. Šafránek. ŽK: 4:3 (Špán 2, Kozel, Hanzal – Ayeb, Kamiš, Navrátil). ČK: 1:0 (77. Špán).

TJ Šumavan Vimperk – SK Vacov 2:1 (0:1)
Branky: 53. Samohejl, 90. Pospíchal – 3. Jírovec.
Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Landík. DFA: Šnajder. ŽK: 1:3 (J. Blahout – J. Ketzer, A. Mach, R. Mach). Diváků: 120.

FK Vodňany – FC Velešín 3:1 (1:1)
Branky: 8. Kunc, 71. Kinkor, 86. Malík – 28. Šálek.
Rozhodčí: Tauber – Bumba, Bezpalec. ŽK: 1:1 (Hubáček – Jirský). Diváků: 150.

SK Planá – SK Slavia Č. Budějovice 1:3 (1:1)
Branky: 39. Kitzler – 18. a 51. Bravenec, 48. Petr Kindermann.
Rozhodčí: Rinth – Jarolím, R. Novák. ŽK: 4:2 (Řehoř, T. Pintér, Beran, Jak. Hotový – Pauch, Holý). Diváků: 110.

TJ Blatná – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:2 (0:1)
Branky: 51. (pen.) Motyka, 66. Křivanec – 28. (pen.) a 62. Vařil.
Rozhodčí: Písek – Komzák, Křížek. DFA: Albrecht. ŽK: 2:3 (Kůst, Jícha – Brom, Stoklasa, Plojhar). Diváků: 300.

FK Junior Strakonice – SK Větřní 2:1 (1:0)
Branky: 20. Zušťák, 63. V. Šrámek – 47. Peťule.
Rozhodčí: Valeš – Nedvěd, Krejník. ŽK: 1:2 (V. Šrámek – Gutheis, Peťule). Diváků: 115.


SKUPINA B

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí  3:4 (2:1)
Branky: 29., 30. a 56. Trčka – 26. D. Doležal, 55. Ježek, 58. Kolář, 85. Daněk.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kříž st., Kollmann. ŽK: 2:3 (Trčka, Pěknic – Čech, Fukal, Mahlej).

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Dobrá Voda 2:1 (0:1)
Branky: 53. Macák, 89. Valter – 44. Šteyer.
Rozhodčí: J. Novotný – Toucha, Trkovský. ŽK: 1:0 (K. Brůha).

FK Jindřichův Hradec B 1910 – FK Meteor Tábor 2:1 (0:0)
Branky: 52. D. Cettl, 87. Beneš – 78. T. Kukla.
Rozhodčí: Izugrafov – Náprava, Dimitrov. ŽK: 2:0 (M. Votava, Králíček).

Slavoj Hrdějovice – SK Nemanice 3:4 (3:2)
Branky: 21. a 31. Bohoněk, 38. Ridvan – 28. Lukáš, 43. Benkovský, 54. Záveský, 78. Bašta.
Rozhodčí: Vítek – Crkva, Hladík. DFA: J. Šafránek. ŽK: 5:4 (Pimpara 2, Bohoněk, Suchan, Kukačka – Vacl, Kisvetr, Mir. Novotný, Sulek). ČK: 1:0 (90. Pimpara). Diváků: 200.

TJ Sokol Lom – SK Ševětín 3:4 (0:2)
Branky: 57. Trantýr, 63. Neužil, 86. Voneš – 37. a 83. T. Sedláček, 29. P. Novotný, 73. R. Novotný.
Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Žurek. ŽK: 3:4 (Neužil, Zeman, Kolací – Hindy, T. Sedláček, P. Novotný, Kupec).

TJ Sokol Bernartice – FC Chýnov 0:4 (0:1)
Branky: 87. a 88. Ondřej Hladík, 6. D. Král, 67. Prášek.
Rozhodčí: Formánek – Tauber, Ryneš. DFA: Vrzal. ŽK: 1:5 (Mrkáček – S. Mareš 2, Petrů, Prášek, D. Král). ČK: 0:1 (71. S. Mareš). Diváků: 100.

FC ZVVZ Milevsko B – SK Čtyři Dvory 2:0 (0:0)
Branky: 62. a 86. Jakub Svojše.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Ťupa. DFA: Štuk. ŽK: 2:2 (Svojše, Marvan – Maruška, P. Janeček).


VÝSLEDKY 20. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Sokol Olešnice – TJ Malše Roudné B 2:2 (1:1)
Branky: 19. (pen.) a 82. Lenk – 9. Trejbal, 76. Lenk (vlastní).
Rozhodčí: Trkovský – Toucha, J. Novotný. ŽK: 0:3 (Trejbal, Kössl, Vogl).

TJ Blesk Klikov – Sokol Suchdol nad Lužnicí 0:2 (0:0)
Branky: 50. Jak. Záruba, 60. R. Arenberger.
Rozhodčí: Svoboda – Vican, Blažek. ŽK: 4:2 (Novodvorský, Navrátil, Podojil, Michal – R. Arenberger, Špale). Diváků: 150.

Vltavan Loučovice – TJ Sokol Kamenný Újezd 0:2 (0:1)
Branky: 13. Sládek, 90. Dudák.
Rozhodčí: M. Pečenka – Škuhan, Reitinger. ŽK: 4:1 (Zbořil, Žák, Dudla, Beran – Černý).

TJ Slavoj Ledenice – SK Zlatá Koruna 3:2 (2:1)
Branky: 3. a 42. Volf, 60. Gajdoš (vlastní) – 36. Fuciman, 47. Homer.
Rozhodčí: Devera – M. Havlík, Cibranský. ŽK: 1:1 (Volf – Lacko).

Sokol Chvalšiny – TJ Nová Ves 2:5 (0:4)
Branky: 82. Babinský, 84. Sluka – 7. Janeček, 13. Neumann ml., 21. Jiránek, 44. Brožka, 88. Srbený.
Rozhodčí: Petr Šťastný – Kocina, Petroušek. ŽK: 1:2 (Nymsa – Holý, Ed. Janeček).

FC Šumava Frymburk – FK Nová Ves-Brloh 4:1 (3:0)
Branky: 8., 17. a 71. Martin Koza, 26. Flöring – 66. Jan Postl.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Marek. ŽK: 2:4 (Flöring, D. Račák – J. Anderle ml., Frühbauer, Kříž, J. Anderle st.).

FK Spartak Kaplice – FK Boršov nad Vltavou 2:2 (1:1)
Branky: 2. a 47. Fr. Marek – 23. Pokorný, 54. (pen.) Šefčík.
Rozhodčí: Brom – Leiš, Šudoma. ŽK: 2:0 (Kebl, Janura). Diváků: 150.


SKUPINA B

Sokol Stachy – SK Lhenice 0:4 (0:2)
Branky: 23. (pen.) Beran, 39. Iliev, 69. J. Mrkvička, 89. Mareš.
Rozhodčí: Ovčáček – Klíma, Trněný. ŽK: 1:1 (Eigner – Balica).

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – FC Vlachovo Březí 5:0 (2:0)
Branky: 32. a 49. Žurek, 1. Šimčík, 76. Škopek, 82. J. Němeček st.
Rozhodčí: Picka – Ernst, Heinzl. DFA: Pípal. ŽK: 3:4 (J. Němeček ml, J. Němeček st., Beneš – Martínek, Kužvart, Staněk, Dejmek). ČK: 0:1 (44. Hubáček).

FK Slavoj Volyně – FK Lažiště 1:3 (0:1)
Branky: 86. Malina – 38. a 47. T. Vokatý, 49. Sedláček.
Rozhodčí: Petričák – Pravda, Homola. DFA: Tupý. ŽK: 2:1 (Malina, Tokár – Brzobohatý). Diváků: 110.

SK Čkyně – Sokol Cehnice 0:0
Rozhodčí: Syrovátka – Zabilka, Zloch. ŽK: 0:6 (Vaněk, Pletka, Frčka, Krejsa, Bednařík, Milan Řehoř). Diváků: 100.

TJ Dříteň – 1.FC Netolice 3:0 (2:0)
Branky: 16. Moudrý, 42. Pojer, 52. Klimeš.
Rozhodčí: Kollmann – Kabele, Knotek. ŽK: 2:5 (Vanda, Moudrý – Samohejl, Reindl, Dan. Andres, Baloušek, Plojhar). Diváků: 100.

FK Chelčice – TJ Sokol Zdíkov 3:2 (1:2)
Branky: 44. Trobl, 78. Jan Turek, 86. Kouba – 3. Vačkář, 26. Martan.
Rozhodčí: Hnilička – Ct. Novotný, Ficko. ŽK: 2:2 (Tesař, Šácha – Vačkář, Pešek).

SK Vacov B – FC Westra Sousedovice 2:6 (2:2)
Branky: 23. Švihel, 37. Uhlíř – 27. a 56. T. Glazunov, 25. Benedikt, 50. Duba, 53. Marcinko, 81. Brynda.
Rozhodčí: Ondra – M. Pečenka, Muzika. ŽK: 1:2 (T. Novák – Ouška, Marcinko).


SKUPINA C

TJ ZD Kovářov – 1.FC Boston Kluky 4:1 (1:1)
Branky: 28. Jan Růzha, 56. Tesáry (vlastní), 69. Hubička, 89. M. Faukner – 23. Vlast. Vlášek.
Rozhodčí: M. Mráz – Pánek, Koukol. ŽK: 2:5 (M. Faukner, Hubička – J. Košatka, Lid, O. Fučík, M. Štěpán, Strnad). ČK: 0:1 (Voj. Košatka).

TJ Podolí II – TJ Sokol Bělčice 4:1 (0:1)
Branky: 75., 79. (pen.) a 86. Mich. Mařík, 55. Michálek – 25. D. Říský.
Rozhodčí: L. Eibl – Vejčík, Třeštík. ŽK: 1:3 (Staněk – Luk. Krameš, L. Mach, Ježek).

TJ Sokol Putim – FC Chyšky 4:3 (3:1)
Branky: 12. a 24. Šteier, 9. Bican, 60. Kačírek – 24. a 89. T. Turek, 85. Vaverka.
Rozhodčí: Talíř – Průchová, Třeštík. ŽK: 3:3 (Šťastný, Holan, Petráš – Šimák, T. Turek, Vaverka). ČK: 0:1(58. Hoferek). Diváků: 101.

SK Mirovice – FK IPD service Kestřany 3:1 (2:0)
Branky: 17. a 29. Jakub Převrátil, 49. Vondrák – 85. Kinský.
Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Tanáč. DFA: Bumba. ŽK: 2:2 (Mrlina, Kvěch – Lebeda, Průcha). Diváků: 160.

TJ Božetice – TJ Sokol Sepekov 2:0 (2:0)
Branky: 14. Jíška, 45. Čanda.
Rozhodčí: Pánek – M. Mráz, Štemberk. ŽK: 2:1 (Tollinger, Jos. Fara – L. Hadáček). Diváků: 200.

TJ Osek B – TJ Sokol Sedlice 2:0 (2:0)
Branky: 2. Carda, 23. Sýkora.
Rozhodčí: Hučík – Frček, Hodánek. ŽK: 2:3 (Hoch, Jan Hájek – Němec, Rakovan, Čabrádek).

TJ Hradiště – FC AL-KO Semice 1:1 (0:1)
Branky: 56. Blažek – 1. Císařovský.
Rozhodčí: Vejčík – Hnilička, Štěrba. DFA: Chlaň. ŽK: 3:0 (D. Pichlík, Moravec, König). Diváků: 250.


SKUPINA D

TJ Malšice – TJ Sokol Chotoviny 2:2 (2:1)
Branky: 10. Pav. Mach, 32. Pekař – 16. T. Vrhel, 76. Bondarev.
Rozhodčí: Ryneš – Ovčáček, Dvořák. DFA: Bumba. ŽK: 1:3 (Pav. Mach – T. Vrhel, Jordák, Plecitý). Diváků: 200. Předehráno v pátek 4. května.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Sokol Slavonice 3:2 (1:1)
Branky: 40. a 64. Písařík, 55. Petr Kubále – 24. (pen.) a 47. Voj. Balík.
Rozhodčí: Zabilka – Syrovátka, Třešňák. ŽK: 2:2 (Petr Kukla, Schorný – Milan Balík, Mašek).

1.FC Jistebnice – SK Ratibořské Hory 2:2 (1:1)
Branky: 29, Vlad. Kotalík, 47. Ond. Kotalík – 62. a 90+2. Vocílka.
Rozhodčí: Křížovský – Pícha, Pinc. ŽK: 3:3 (Trpka, Jan Muž, Mir. Maňák – T. Kučera, Prokeš, Katolický). Diváků: 100.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Jiskra Nová Bystřice 2:0 (0:0)
Branky: 48. a 67. Dušák.
Rozhodčí: Vican ml. – Svoboda, Blažek. ŽK: 0:2 (Bobál, Brabec).

TJ Sokol Kardašova Řečice – TJ Dolní Bukovsko 5:3 (3:0)
Branky: 12. Ond. Jánošík, 30. Vosecký, 37. Porochoňski, 54. Bílek, 84. Šergl – 57. Zahradník, 75. Chochol, 77. Fr. Cihla.
Rozhodčí: Rad. Šťastný – Makovička st., Janák. ŽK: 2:2 (Šergl, Voj. Jánošík – R. Kokeš st. 2). ČK: 0:1 (72. R. Kokeš st.).

TJ Jiskra Třeboň B – SK Lišov 0:4 (0:0)
Branky: 3. a 43. D. Bouchal, 50. Kandl, 54. D. Mlýnek.
Rozhodčí: Panský – Ondřej, Koudelka. DFA: Janíček. ŽK: 0:1 (Werner).

FK Sokol Třebětice – FK Řepeč-Opařany 3:1 (1:1)
Branky: 22. Zejda, 78. Popelínský, 90. Kelbler – 28. Bartoš.
Rozhodčí: Kovařík – Řehoř, Brož. ŽK: 1:1 (Voj. Habr – M. Štecher).


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák, Zdeněk Formánek