Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice v přestřelce porazila rakouský Reichenau

 
úterý, 20. března 2018, 09:43

K dalšímu přípravnému střetnutí si Kapličtí na vlastní trávník pozvali rakouského soupeře z Reichenau. V létě se v Rakousku zrodila remíza 3:3, před rokem doma spartakovci zvítězili 2:1. V mrazivém počasí pár promrzlých diváků vidělo gólově bohaté utkání.

Bezbrankový stav vydržel pouze do třetí minuty. Domácí podnikli rychlý výpad do soupeřovy obrany, po pravé straně zatáhl míč Dan Pál, po jeho přihrávce se do zakončení dostal Petr Janura, který v koncovce zachoval chladnou hlavu – 1:0. V šesté minutě už byl stav opět nerozhodný. Ve vápně byl ze všech nejdůraznější Reinhard Horner a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Kuchaře – 1:1.

Na třetí gólovou příležitost si prokřehlí diváci počkali do minuty třinácté, a i tato šance skončila gólem. Janurovu přihrávku přetavil v branku Patrik Micák – 2:1. Ani tento stav však nevydržel příliš dlouho. Soupeř v šestnácté minutě potrestal nepozornost v domácí obraně, když se za kaplické zadáky dostal Reinhard Horner a umístěnou střelou vyrovnal na 2:2.

Vzápětí Rakušané dokonce vedli. Po špatné rozehrávce se znovu k míči dostal Reinhard Horner a sám před brankářem opět nezaváhal – 2:3. Jenomže jako fotbalisté z Rakouska dokázali využít tři ze tří svých gólových příležitostí, tak i Kapličtí si počínali stejně. I oni dokázali ze třetí gólovky potřetí skórovat. Malický vyvezl míč středem, prostrčil jej na nabíhajícího Dana Pála, který z hranice velkého vápna překonal brankáře Filipa Hejného – 3:3.

Až sedmá vyložená příležitost v zápase zůstala nevyužita. Dostal se do ní hostující Johannes Gangel, ale křížná střela orazítkovala jen tyč. Za poletujícího sněhu se na další šance čekalo až do závěrečné desetiminutovky prvního poločasu. Rohový kop zahrávali domácí, ale do šance se dostali hosté. Po brejkové situaci se do zakončení dostal po Hornerově přihrávce Nimmervoll, křížnou střelu z pravé strany dokázal Kuchař vytěsnit na rohový kop. Vzápětí mohli skórovat i spartakovci. Na Janurův křížný pas si naběhl Marek, dokázal se uvolnit, ale míč mezi tři tyče nenasměroval. Krátce před poločasem byl ve slibné střelecké pozici Ahmad Alschemari, tvrdou ránu Kuchař kryl.

Gólové hody ukončil basketbalista

Hned po obrátce to byl soupeř, kdo mohl změnit nerozhodný stav. Po chybě v obraně se do šance dostal Alschemari, rozvlnil však jen boční síť. Nedlouho poté góly padaly, a to do hostující branky. V padesáté minutě zahrával rohový kop Divoký, na jeho centr si naběhl Jan Štrbačka, který z první poslal balón do horního rohu Hejného svatyně – 4:3. V následující minutě měli Kapličtí již dvoubrankový náskok. Janura před vápnem přenechal balón Patriku Micákovi, který přízemní střelou prostřelil Hejného – 5:3.

Dva slepené góly daly ráz dalšímu průběhu střetnutí, ve kterém měli pevnější půdu pod nohama domácí fotbalisté. Další brankovou příležitost měli Kapličtí v 65 minutě, kdy po spolupráci Micáka s Urazilem zakončoval Janura, střelu k pravé tyči Hejný kryl. O chvíli později pak soupeřova brankáře při šanci Daniela zastoupil jeden z bránících zadáků. Gólem skončila až akce z minuty sedmdesáté. Na pravé straně zakombinoval Daniel se Štrbačkou, následovala přihrávka do vápna, Marek Urazil se pěkně uvolnil a střelou kolem brankáře upravil už na 6:3.

Gólu se ještě dočkali i Rakušané, a to díky české trefě. Deset minut před koncem po rohovém kopu hlavičkoval Armin Hofstadler pouze do tyče, v závaru před brankou se nejlépe orientoval Lukáš Hejný, který šťastnou patičkou poslal míč do sítě – 6:4. Mimochodem Lukáš Hejný je kapitánem basketbalistů Spartaku Kaplice. Poslední šanci v zápase měl na svých kopačkách kaplický Pál, ale po přihrávce od Urazila brankáře Hejného nepřekonal. V desetigólové přestřelce byli úspěšnější Kapličtí.  


FK Spartak Kaplice – Union Reichenau 6:4 (3:3)

Branky: 13. a 51. Micák, 3. Janura, 24. Pál, 50. Štrbačka, 70. Urazil – 6., 16., 17. Horner, 80. L. Hejný. Rozhodčí: Kuchař. Bez karet. Diváků: 20.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Malický, Daniel, Marek, Divoký, Micák, Vaniš, Janura, Pál. Střídali: Urazil, Dostál, Kališ.

Reichenau: F. Hejný – Pinsker, D. Hofer, Kitzmüller, Hofstadler, Gangel, T. Hofer, Maier, Nimmervoll, Horner, Alschemari. Střídali: Grasser, Eibensteiner, L. Hejný.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama