Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nový trenér Stanislav Jindra chce omladit mužstvo a hrát s Ledenicemi o čelo soutěže

 
neděle, 26. listopadu 2017, 09:17

Balon začal mít pravidelně u nohy ve Spartaku Trhové Sviny, když mu bylo 10 let. Přes mládežnické kategorie se propracoval až mezi A-tým a hrál i nejvyšší krajskou soutěž. Převážnou část amatérské kariéry avšak Stanislav Jindra odehrál v týmu Sokol Olešnice. V loňském roce přestoupil do Slavoje Ledenice, kde hrál za B-tým. Po podzimní části sezony přijal nabídku převzít jako hlavní trenér A-tým v I. B třídě a čeká ho první velká trenérská výzva.

V Ledenicích jste v letošní sezoně vypomáhal u A-týmu jako asistent trenéra. Když jste se dozvěděl o konci kouče Vajgela, měl jste hned od vedení nabídku převzít tým?
To, že bude Pavel Vajgel končit na pozici trenéra, jsem se dozvěděl na naší společné schůzce se Zdeňkem Vitouškem a manželi Krofikovými, kteří mají chod kolem A-mužstva na starosti. Asi dva týdny poté mě oslovil Zdeněk Vitoušek, zda bych trénování převzal a já jsem tuto nabídku přijal.

Jaké plusy a mínusy jste promýšlel?
O nabídce jsem dlouho nepřemýšlel, protože to pro mě znamená velkou příležitost objevit se jako trenér u mužstva dospělých. Rovněž tak si ale uvědomuji, že to pro mě bude velká zodpovědnost tuto úlohu zvládnout. Doufám, že mi k tomu pomohou kluci z týmu, protože jak jsem zatím stačil poznat, tak v kabině je super parta, což je pro mě do začátku určitě velké plus. Snad jako jediné negativum, které mohu nyní říct, je personální situace kolem mužstva po stránce zajištění organizačních věcí. Skončili totiž manželé Krofikovi a tak se nyní řeší, kdo jejich práci bude dělat.

Máte už představu o náhradě?
Starat se o chod fotbalového mužstva v I. B třídě není úplně jednoduchá práce a samozřejmě to vyžaduje celkem velké nasazení a obětování vlastního volného času. Proto jsem rád, že funkce vedoucího mužstva se ujal Michal Hladík (hráč Ledenic aktuálně po dlouhodobém zranění – pozn. autora), za což mu děkuji. Ale i přes to bude ještě potřeba najít minimálně jednoho člověka, který by s touto činností pomohl.

Bývalý trenér chtěl hrát do 3. místa, ale to se týmu nepovedlo. Proč?
Na tuto otázku je pro mě celkem jednoduchá odpověď. Podle mě to bylo tím, že se nám během podzimu nepovedly zápasy se soupeři z dolních pater tabulky a rovněž tak se nám nepodařilo udělat nějakou delší vítěznou sérii.

Budete chtít v týmu během zimní přípravy něco výrazně změnit?
Prvním krokem bude ještě lepší vzájemné poznání, abychom všichni věděli, co od sebe očekávat. Myslím, že žádné velké změny se ale v zimě čekat nedají. Po hráčích budu požadovat co největší účast na trénincích, protože to co se natrénuje v zimní přípravě, tak z toho potom hráč funguje celý rok.

Bavil jste se s vedením o posílení kádru?
Ohledně možných posil stávajícího kádru jsme se zatím bavili spíše obecně, kdy by bylo jistě vhodné do kádru přivést dva až tři hráče. Ale žádná konkrétní jména ještě nepadla.

Jakou máte představu o skladbě mužstva?
Současný kádr není špatně poskládaný, ale podle mého názoru by potřeboval v dohledné době trochu omladit. Doufám, že jsem tímto nikoho neurazil, protože starší a zkušení hráči jsou pro tým a fungování kabiny důležití. Vážím si jejich přístupu a času, který fotbalu v Ledenicích obětují.

Ze současného kádru by měli všichni hráči na jaře pokračovat v týmu nebo někdo odchází?
Podle dosavadních vyjádření hráčů a mých informací by měli všichni hráči pokračovat.

Jaká bude zimní příprava a kdy začíná?
Zimní příprava začne buď 20. nebo 27. ledna a měli bychom trénovat minimálně dvakrát týdně. V přípravě bych chtěl kombinovat jak tréninky v hale, které budou spíše silové, tak samozřejmě i venkovní tréninky. V rámci možností budu také chtít, aby se nějaké tréninky konaly i na hřišti s umělou trávou a to především ke konci zimní přípravy. Tam už bych chtěl lépe pracovat s míčem a nacvičovat konkrétní herní dovednosti a situace. Během zimní přípravy bychom se měli zúčastnit i čtyřdenního soustředění a sehrát asi tři přípravné zápasy.

S jakými cíli půjdete do jara?
Myslím, že cíle do jarní části by měly zůstat stejné, jak je nastavil před sezonou Pavel Vajgel. Tedy hrát do 3. místa, i když na něj nyní ztrácíme sedm bodů. Já osobně bych chtěl s mužstvem skončit minimálně do 5. místa, což není nereálné.

Zapojíte do tréninků i hráče z B-týmu? Jakou plánujete spolupráci obou mužstev?
Nabídka ke společným tréninkům pro hráče z B-týmu byla již opakovaná od předchozího trenéra, ale nesetkala se s příliš kladnou odezvou. Já jsem tuto nabídku na naší společné schůzi hráčům B-týmu opět zopakoval a tak teď již záleží pouze na nich, jestli přijdou či nikoliv. Oba týmy se navzájem potřebují a počítám, že spolupráce pro zápasy bude v úzké podobě.

Pozn. foto: Stanislav Jindra je ještě jako hráč Sokola Olešnice v prostřední řadě úplně vlevo

Napsal Michal Heřman | Foto FB Sokol Olešnice