Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice začaly těžký trojboj výhrou s béčkem Malše Roudné

 
pátek, 3. listopadu 2017, 10:09

Těžký závěr podzimu čeká na fotbalisty TJ Slavoj Ledenice v I. B třídě, skupině A. Po domácím utkání s Malše Roudné B, který Slavoj zvládl a vyhrál 3:1, jede zítra k malému derby do Olešnice a v dalším týdnu pak na hřiště silného Klikova.

Trenér Ledenic Pavel Vajgel musel před utkáním s Roudným opět řešit složení sestavy pro malý počet hráčů. „Dopadlo to tak, že jsem zase šel hrát,“ řekl s pokrčenými rameny. „Bylo nás 11 plus náhradní gólman Mičan. Alespoň na lavičku přišli i se zraněním Kožant a Kopecký.

Týmu výrazně chyběl kvůli zranění i špílmachr Miroslav Kadlec. I přes jeho absenci ale dokázaly Ledenice získat tři body. „Od samého začátku bylo znát, kdo bude diktovat tempo hry. Roudné na nás vlétlo a my prvních dvacet minut nevěděli kam dřív. Vyložené šance ale hosté neměli. Poté jsme zlepšili pohyb a začali jsme trochu hru vyrovnávat,“ řekl k nástupu soupeře Vajgel.

Po ojedinělé akci Ledenic se dostal na levém rohu vápna k míči Jan Pavlík, po jehož střele hostující brankář balon vyrazil a do sítě ho dorazil Tomáš Hrubý – 1:0. Srovnáno bylo ihned po rozehrání. Zkušení Rudolf Otepka a Libor Šolc si pohráli s obranou domácích a výsledkem bylo vyrovnání Dominika Samka – 1:1.

Po přestávce mělo Roudné znovu míč častěji pod kontrolou, ale vyložené šance si nevytvářelo. Ve velké šanci zakončil nad branku pět minut před koncem základní hrací doby skluzující Šolc. Když už to vypadalo na remízu, domácí dvakrát udeřili.

Nejprve po centru a souhře s Lukášem Winklerem a Michalem Bezem (88. minuta) přesně zamířil Jan Fencl – 2:1 a za další dvě minuty se podruhé prosadil po individuální akci přes obránce Tomáš Hrubý – 3:1.

Zápas jsme všichni odmakali na hranici možností. Důležité tři body, i když Roudné bylo lepší. Možná jsme ty body ale chtěli víc. Z mé strany putuje pro kluky pochvala za to, jak v utkání bojovali,“ dodal Vajgel.

V dalším utkání jedou zítra Ledenice k malému derby do Olešnice a v posledním podzimním kole se Slavoj utká venku s ambiciózním Klikovem.

TJ Slavoj Ledenice – Malše Roudné B 3:1 (1:1)

Branky: 40. a 90. Hrubý, 88. Fencl – 40. Samek. Rozhodčí: Šíma – Ryneš, Cibranský. ŽK: 5:1. Diváků: 90.

Ledenice: Mařík – Stránský, Vajgel, Fošum (86. Kožant), Bez, Princl, Pavlík, Fencl, Hrubý, Winkler, Havelka

Roudné B: Koranda – Vopelka (78. Svoboda), Lerch, Otepka, Samek, Rezek, Trejbal, Kramář (46. Zíka), Hrouda, Wohlgemuth (65. Vodák), Šolc

 


 
Reklama