Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí Strunkovice smetla lhenická osmigólová kanonáda

 
středa, 4. října 2017, 09:14

Omlazený lhenický tým, doplněn o navrátivšího se zkušeného stopera Kopfa, zbaven tentokráte herních výkyvů vyplývajících občas z fotbalového zrání, za bojovnosti, nasazení a střeleckého apetitu jasně domácí přehrál, do ničeho výrazně nebezpečného je nepustil, o čemž svědčí jeho čisté brankové konto, a dosáhl na jedno z nejpřesvědčivějších vítězství na soupeřových hřištích. Výstižně o jeho výkonu v hodnocení zápasu lhenickým trenérem Václavem Marešem.

Podstatné momenty zápasu, co stály za zaznamenání

První poločas:
2. a 4. - Strunkovičtí jako první ohrozili lhenickou branku, když se dvěma jejich střeleckými zakončeními si gólman Dvořák poradil.
5. - Pořádek předložil balón nabíhajícímu Prennerovi, který jej přes obránce dopravil do sítě a poslal Lhenické do vedení (0:1).
13. - tentokrát Pořádek vybídl k úniku Ilieva, ten v koncovce obešel gólmana a zvýšil na 0:2.
17. - šance hostujícího týmu, v níž Balica nahrál na šestnáctce volnému Prennerovi, co málo rasantní střelou usnadnil gólmanovi její zachycení.
19. - míč z Pořádkova střeleckého pokusu či stříleného centru nestačili před brankou nabíhající spoluhráči uklidit do sítě.
28. - Mahák vyslal na zteč Pořádka, který znovu zvolil střelu před nahrávkou spoluhráčům do výhodné pozice ve vápně, brankář mu ji ale stačil vyrazit.
32. - do ohrožení Dvořákovy branky se centrovaným balónem dostali domácí, stopér Kopf však stačil hrozící nebezpečí zavčasu odvrátit.
34. - unikající Pořádek z Tůmova vybídnutí, ač sám před gólmanem Řezníčkem, nezamířil přesně.
40. - tentokrát se před strážce strunkovické svatyně dostal Iliev, aby jej nadvakrát nepřekonal.
42. - po rozehraném rohovém kopu se střelecky prosadil Balica a upravil poločasový stav na 0:3.

Druhý poločas:
Jeho úplný počátek patřil jako v tom prvním domácím, kteří vyslali několik střel na pozorného Dvořáka, jednu ze standardky, jeho branku ale vážněji neohrozili.
61. - rozběhnutý Balica dostal od Pořádka míč, vypálil k zadní tyči a Řezníček jej počtvrté lovil ze sítě (0:4)
65. - po spolupráci s Pořádkem a Ilievem to byl znovu Balica, co podruhé zamířil do černého, a navýšil lhenické vedení na 0:5.
79. a 85. - v těchto úsecích hry napodobil Balicu Beran a dvěma gólovými trefami posunul ukazatel skóre již na 0:7
87. - v samém závěru utkání rovněž svým druhým gólovým výstavním přesným zásahem do brány uzavřel vysoký lhenický brankový účet Iliev na konečných 0:8.

Hodnocení zápasu lhenickým trenérem Václavem Marešem: „Do Strunkovic jsme přijeli s cílem bodovat. Před zápasem jsme si řekli, že když zopakujeme výkon jako proti Lažišti, tak máme šanci na úspěch. Hráči ve Strunkovicích předvedli takový výkon, na který musím být hrdý. Splnili vše, co jsme si řekli, bojovali, nebyl pro ně ztracený jediný balón, na hřišti nechali všechno. Strunkovice jsme nepustili vůbec k ničemu. Jsem rád, že se hráči prosadili i střelecky. Především Roman Iliev, už to potřeboval a ta jeho druhá branka, ta byla pro oko diváka. Chtěl bych pochválit celé mužstvo za předvedený výkon. Příští týden hostíme doma Čkyni a my se na ni budeme chtít dobře připravit.“


Blaník Strunkovice - SK Lhenice 0:8 (0:3)

Góly: 13. a 87. Iliev, 61. a 65. Balica Tomáš, 79. a 85. Beran, 5. Prenner, 42. David Kiš. Rozhodčí: Kovařík – Picka, Muzika. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2. Diváků: 80.

Sestava SK Lhenice: Dvořák - Trojan, Kopf, Tůma (K), David Kiš (82. Suchý) - Balica, Beran, Prenner (72. Dominik Kiš), Mahák (72. Kolář) – Iliev, Pořádek. Trenér Václav Mareš.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein