Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby u Lipna mělo rozdílné poločasy

 
pátek, 29. září 2017, 13:34

Ve čtvrteční sváteční dohrávce zavítali Kapličtí k lipenské přehradě do Frymburku. Oba dva trenéři se museli obejít bez několika hráčů. V obou brankách se představili povoláním spíše hráče nastupující v poli než mezi třemi tyčemi. Hrálo se před pěknou diváckou návštěvou, k čemuž přispěli i příznivci Spartaku, i když číslo uvedené v zápise o utkání je poněkud nadnesené.

Na první vážnější příležitost si diváci museli počkat do třinácté minuty a měli ji na svědomí hosté. Po rozehraném rohu nakrátko centroval do vápna Janura, gólovou hlavičku Urazila Filip Mertl (kvůli zranění je teď frymburskou jedničkou) se štěstím vytáhl a Štrbačka zblízka nedokázal míč dotlačit do branky. Domácí si gólové naděje činili v minutě osmnácté, to když měli výhodu trestného kopu. Dušan Račák míč přistrčil Josefu Micákovi, přízemní rána mezi tři tyče nesměřovala.

Ve 24. minutě standardní situace pro Šumavu. Zprava poslal balón do vápna Josef Micák, hlavičku Dušana Račáka Kuchař nadvakrát lapil. Hned v následující minutě se skóre měnilo, a to zásluhou hostů. Patrik Micák posunul míč doleva do vápna nabíhajícímu Josefu Doubravovi a ten přízemní ranou na přední tyč prostřelil Filipa Mertla – 0:1.

Hosté byli o poznání aktivnější a nemuselo zůstat jen při jednom gólu. Ve 32. minutě Janura našel na pravé straně Marka, po jeho centru v gólové pozici hlavičkoval Urazil jen do míst, kde byl připravený Filip Mertl. Ve 37. minutě byl po rohovém kopu v šestnáctce domácích podseknut Štrbačka, ale rozhodčí odvahu k odpískání penalty nenašel. Vzápětí se na něj durdili i Frymburští, když Martin Koza se ocitl sám před brankářem, byl mu však odpískán útočný faul. Na druhé straně Urazil připravil palebnou pozici Řepovi, křížná střela vypadala gólově, ale proti byl jeden z bránících domácích hráčů.

Poločasová přestávka zcela změnila rozložení sil na hřišti. Do druhé půle jako by na obou stranách nastoupily jiné týmy. Domácích najednou bylo plné hřiště, k čemuž přispěl i brzký vyrovnávací gól. Dlouhou křížnou přihrávku středem žádný z bránících hráčů nezasáhl, za obranu si z pravé strany naběhl střídající Bořivoj Vágner a střelou pod padajícím Kuchařem vyrovnal na 1:1.

Račákův hattrick za 15 minut

Hosté místo toho, aby hráli jednoduše a zodpovědně, kupili chybu na chybu a domácí politi živou vodou toho dokázali využívat. V 53. minutě Vágner našel před brankou osamoceného Martina Kozu, ten střelou po zemi Kuchaře nepřekonal. Jenomže v té samé minutě přišla zcela zbytečná ztráta na polovině hřiště, výpad domácích do otevřené kaplické obrany, Martin Koza přihrál míč zcela volnému Milanu Račákovi, jenž střelou k tyči dokonal obrat – 2:1.

Po hodině hry byl v šanci z pravé strany Vágner, vyběhnutého Kuchaře z úhlu nepřekonal. Běžela 63. minuta a domácí znovu využili lehkovážnosti hostů. Martin Koza znovu předložil balón volnému Milanu Račákovi, který byl v koncovce opět neomylný – 3:1. Pětadvaceti minutovku hrůzy pak Kapličtí završili o pár minut později, kdy znovu dopřáli domácím dostatek prostoru. Stejná situace, Martin Koza přihrává a Milan Račák přesně zakončuje – 4:1.

Zbylé minuty se pak již jen dohrávaly. V nich byli sice hosté aktivnějším týmem, ale střely z hranice vápna ke gólu nevedly. Čtvrthodinu před koncem mířil mimo Gondek. Těsně vedle branky o několik minut později skončila i střela Patrika Micáka. Pak se ke střele dostal i střídající Vaniš, Filip Mertl nadvakrát zasáhl. V samotném závěru ještě zahrozili po standardce domácí. Po centru Martina Kozy zakončoval mimo střídající Malina. Kapličtí těžko pochopitelným výpadkem ztratili více než dobře rozehraný duel a nezbývá jim nic jiného, než naplno zabodovat v nedělním domácím duelu se Suchdolem.


FC Šumava Frymburk – FK Spartak Kaplice 4:1 (0:1)

Branky: 53., 63., 68. M. Račák, 48. Vágner – 25. Doubrava. Rozhodčí: Vejčík – M. Pečenka, Šudoma. ŽK: 1:0 (J. Micák). Diváků: 150.

Frymburk: F. Mertl – Ribár, J. Micák (73. Malina), F. Fatura, Malák (84. Mich. Koza), Kaňa (89. Tichovský), D. Račák, M. Račák, R. Mertl, Pavlík (46. Vágner), Mart. Koza.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka (64. Daniel), Sedláček, Čutka, Gondek, F. Marek, J. Micák, Janura, Doubrava, Řepa, Urazil (80. Vaniš).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec