Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně pustila Sousedovice do čela jen na týden

 
pondělí, 18. září 2017, 11:01

Na souboj dvou týmů bez ztráty bodu lákalo 5. kolo I. B třídy. Do Čkyně zajížděla Westra Sousedovice a v tabulce je dělil od sebe pouze rozdíl jedné branky ve skóre. Dal se tedy očekávat vyrovnaný fotbal. Ještě před samotným utkáním předali domácí dary dvěma oslavencům - třicítku slavil brankář Josef Kainc a padesátku oslaví 19. září legenda čkyňského klubu a člen VV klubu Václav Turek st.

Utkání začalo z obou stran opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. První vážnější šance přišla od domácích, když v 9.minutě našel Král ze standardky přesným centrem Kuneše na zadní tyči, dobře připravený Šilhan v brance hostí vytěsnil jeho pokus na rohový kop. V 17.minutě přišla obrovská šance hostí, do které se dostal Milan Glazunov po chybě domácí obrany. Hostující forvard postupoval sám na Kaince, ale trestuhodně minul. O tři minuty později si udělal s hostujících obrany kuželky výborně hrající Kuta, dostal se před vápnem přes tři hráče, naservíroval míč Geroldovi, který nastřelil pouze tyč.

Domácí byli v prvním poločase lepším týmem, drželi více balon na svých kopačkách, ale na tutovky to bylo 1:1. Poslední větší šanci v prvním dějství měl domácí Gerold, když zpoza vápna vystřelil a Šilhan musel vyškrábnout střelu na rohový kop, z kterého se změna stavu nekonala. Do kabin se tak šlo za bezbrankové remízy.

Penalty na obou stranách

Do druhé půle se nastoupilo obdobně jako do té první, jen hosté měli o trošičku více ze hry. První velkou šanci v druhé půli ale měli domácí, Vojta vyslal ze středu hřiště do brejku Krále, který z těžkého uhlu vystřelil přesně na zadní tyč - 1:0. V 61.minutě měli hosté příležitost na vyrovnání, zahrávali slibnou standardku, kterou naštěstí pro domácí nikdo netečoval a balon prolétl jen těsně vedle tyče. O tři minuty později se do vápna domácích dostal Filip Duba, zmocnil se odraženého míče, který si píchl před sebe a vzápětí byl podražen domácím Vondráškem, sudí Ryneš neváhal a nařídil penaltu. Zahrávání pokutového kopu se ujal sám faulovaný a s přehledem proměnil - 1:1.

V 75.minutě přišel rozhodující moment zápasu. Na sousedovickou branku postupoval Král, ale těsně před vápnem byl stažen hostujícím Jalůvkou. Zahrávání přímého kopu se ujal Kuneš, ale jeho pokus skončil v chumlu ve vápně, míč se odrazil před vápno k volnému Dědovi, který vystřelil, ale místo branky trefil ruku obránce Sousedovic a byla z toho penalta. K ní se postavil Chalupa a nedal Šilhanovi šanci - 2:1.

Do konce zápasu zbývalo něco málo přes deset minutek a dal se očekávat nápor hostí. Čkyně si však už vítězství pohlídala a je jediná v I. třídách bez ztráty jediného bodu. Za týden jede Čkyně k nováčkovi do Cehnic, Sousedovice čekají tři domácí utkání v řadě, jako první budou hostit Vacov B.

Trenér Čkyně Josef Kuneš: „Na soupeře jsme byli připraveni a už od začátku utkání bylo vidět, že to bude fotbal na úrovni. Hra měla tempo, my jsme měli v první půli dvě velké šance a soupeř jednu. Byli jsme hodně aktivní a dá se říct, že hru jsme ovládli, ale bohužel opět jsme neproměnili šance. V druhé půli se hra vyrovnala a soupeř začal hrozit. Naše obrana ale hrála kompaktně a pozorně. Bylo to o gólu a ten se nám podařilo vstřelit, jenomže soupeř srovnal z penalty. Utkání bylo bojovné do konce utkání a my jsme se dočkali druhé branky, také z penalty. Zvítězili jsme a potvrdili výborný vstup do sezóny. Pochvalu zaslouží celý tým ale i naši skvělí fanoušci, kteří udělili takovou atmosféru, že utkání bylo pro všechny opravdu kvalitní fotbalový zážitek.“


SK Čkyně - Westra Sousedovice 2:1 (0:0)

Branky: 58. Král, 78. Chalupa z pen. - 63. F. Duba z pen. Rozhodčí: Klimeš - Hurčík, Zloch. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2. Diváků: 120.

Čkyně: Kainc (46. Miklas) - Klose, Vondrášek, V. Turek, Chalupa – Kuta (82. Friedl), Král, Děd, Vojta (74. Toman) – Kuneš (89. M. Turek), Gerold (67. Fiedler). Trenér Josef Kuneš.

Nejlepší hráči: Kuta, Král, Turek - Duba, Šilhan

Napsal(a) Patrik Krull | Foto SK Čkyně
 


 
Reklama