Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Nová Ves prohrála ve šlágru kola v Ledenicích. Do čela soutěže jde Klikov

 
pondělí, 18. září 2017, 09:38

Očekávaný duel I. B třídy, skupiny A, skončil výhrou TJ Slavoj Ledenice, za které se trefil v prvním poločase Tomáš Hrubý. TJ Nová Ves pak ustála pokutový kop a měla šance, ale na body to nestačilo. Využil toho Klikov, který bez problémů přehrál Boršov nad Vltavou.

Domácí Slavoj musel znovu vyběhnout v improvizované sestavě bez svého špílmachra Miroslava Kadlece, který laboruje se zraněním. Kromě něj jsou navíc na marodce i další hráči A-týmu a pomoci tak museli hráči z béčka.

O to víc vítězství těší trenéra Pavla Vajgela: „Byl to odmakaný zápas. Přizpůsobili jsme taktiku síle soupeře. Pro nás to jsou důležité a vybojované tři body. Kluci hráli na hraně možností. Nová Ves měla hlavně ve druhé půli velký tlak, ale několikrát nás podržel brankář Pepa Svoboda.“

Tlak Nové Vsi zesílil po poločase, kdy už domácí vedli gólem Tomáše Hrubého, který se trefil ve 25. minutě. Hlavní důvod byl díky nasazení zkušeného a produktivního útočníka Radomila Procházky, který nahradil Eduarda Janečka. Ani on však na obranu Ledenic vyzrát nedokázal.

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit v 70. minutě navrátilec do sestavy po zranění hlavy z utkání ve Frymburku Michal Bez. Pokutový kop ale neproměnil. Míč poslal jen do tyče. Ledeničtí se až ve třetím domácím zápase dočkali první domácí výhry a posunuli se v tabulce do horní poloviny. I tak ale Ledenice, hlavně kvůli četným zraněním, zatím zůstávají za očekáváním.

„Cíle i přes dvě úvodní domácí prohry máme pořád stejné. Chceme hrát do třetího místa. Věřím, že nám toto utkání pomůže a doufám, že se nám dá někdo další pro příští zápas dohromady,“ dodal Vajgel.

Nová Ves po prohře ztratila kontakt s Klikovem, který se po výhře nad Boršovem 4:0 osamostatnil na čele soutěže.


TJ Slavoj Ledenice – TJ Nová Ves 1:0 (1:0)

Branka: 25. Hrubý. Rozhodčí: Josef Brom ml. – Řehoř, Josef Brom starší. Delegát: Bicek. ŽK: 3:3. Diváků: 80.

Ledenice: Svoboda – Fyrbach, Stránský, Volf, Bez, Princl, Pavlík, Hrubý (86. Kopecký), Fencl, Kožant (61. Cukr), Winkler.

Nová Ves: Bartizal – Boháč, Češka, Graman, Neumann (60. Beneš), Novák, Vávra, Janeček (46. Procházka), Holý, V. Brožka (74. Šejba), R. Brožka.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman