Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dvě výhry a dost. Lhenice třetí domácí zápas v řadě nezvládly

 
úterý, 12. září 2017, 17:51

Na startu sezóny měly Lhenice luxus třech domácích zápasů v řadě. Po dvou vydařených duelech proti Chelčicím a Zdíkovu ale tentokrát narazily, efektivní Dřitni podlehlo mužstvo Václava Mareše 1:3. Za domácí snižoval už za rozhodnutého stavu z penalty Pořádek.

Po dvou vítězných domácích zápasech v tom třetím tentokrát lhenický tým narazil na soupeře, který mu udělil lekci z účelnosti a efektivity.

Úvod utkání ještě nenasvědčoval domácímu propadáku. Do brankových příležitostí se v 5. a 11. minutě dostali Iliev s Pořádkem, při kterých si role nahrávače a nepřesného zakončovatele vyměnili. V 16. minutě po autovém vhazování domácích získal balón zkušený Klimeš a rozhozenou lhenickou obranu ztrestal přesnou střelou k tyči - 0:1.

Domácí po obdržené brance ztráceli na herní jistotě, zatímco Dříteňští získávali převahu. Ve 26. minutě při obranném zákroku Kiš nepřesně trefil balón, čehož využil Josef Moudrý, zmocnil se míče a poslal jej podruhé do lhenické sítě - 0:2.

Lhenice se sice snažily o zkorigování pro ně nepříznivého stavu, ale v křečovité, nenápadité hře se jim nedařilo přelstít soupeřovu dobře organizovanou defenzivu.

Do druhého poločasu, po rozmluvě s trenérem v kabině, šli domácí s odhodláním zvrátit pro ně nepříznivý vývoj zápasu. Předsevzetí však zmrazila hned 46. minuta, kdy z provedeného přímáku velice lacino Kovaříkem inkasovali třetí gól - 0:3. Lhenickým, viditelně otřeseným již třígólovou ztrátou, napomohla 67. minuta, kdy sudí poslal hostující tým do deseti, po dvou žlutých šel do sprch Klimeš.

A nastalo zoufalé dobývání dříteňské branky. To přineslo v 73. minutě penaltu za faul na pronikajícího Pořádka, který ji také sám s jistotou proměnil - 1:3. Pokračující lhenická ofenziva se rozbíjela o soupeřovu pevnou obrannou hráz. Pouze v 84. minutě se v gólovce ocitl Mahák, avšak i tu stačili výborně bránící beci zblokovat. Pro Lhenice to bylo utkání z kategorie nevydařených, z něhož je třeba se poučit a rychle zapomenout.

Václav Mareš, trenér SK Lhenice: „Myslím si, že jsme k zápasu nepřistoupili tak, jak bychom měli. Náš výkon zůstal za očekáváním. Mysleli jsme si, že když vyhrajeme dvě poslední domácí utkání, tak i tohle nám spadne samo do klína, ale bohužel tomu tak nebylo. Dříteň dobře bránila, hrála na brejky a nám to dělalo velké problémy. Těžko jsme se prosazovali do zahuštěné obrany hostí. Dříteňští chtěli víc, bojovali a zaslouženě vyhráli.“


SK Lhenice A – TJ Dříteň 1:3 (0:2)

Branky: 73. R. Pořádek (pen.) – 16. J. Klimeš, 25. J. Moudrý, 46. T. Kovářik. Rozhodčí: A. Ondřej – M. Novák, F. Zloch. ČK: 0:1 (67. J. Klimeš).

SK Lhenice: P. Boška - R. Sura (66. P. Starý), T. Tůma, Dominik Kiš (78. D. Kolář) - D. Kiš, T. Balica, J. Beran, P. Prenner, M. Mahák (86. P. Starý) - R. Iliev, R. Pořádek. Trenér: Václav Mareš.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein