Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice pojistily výhru nad Chelčicemi až v nastavení

 
úterý, 5. září 2017, 15:42

Lhenice i ve svém druhém domácím zápase v novém ročníku bodovaly naplno. Stejně jako v minulém kole proti Zdíkovu si v první půli tým trenéra Mareše vytvořil dostatečný dvoubrankový náskok. Nakonec z toho ale tentokrát bylo drama, které s jistotou rozsekla až první nastavená minuta.

Na podmáčeném trávníku se hrál oboustranně pohledný fotbal s parametry kvality, a to především v prvním poločase, kdy Lheničtí měli herně navrch, přehrávali soupeře a zaslouženě v něm získali dvoubrankový náskok. V druhé půli, po vstřelení kontaktního gólu, měli zase ve snaze po vyrovnání herní převahu hosté. Domácí se především soustředili na bránění těsného vedení a své vítězství pečetili až na samý závěr zápasu v prodloužení.

V úvodu utkání šli Lheničtí brzy do vedení. V 7. minutě Prenner kolmicí za obranu vyzval Balicu, který přesnou trefou k tyči zařídil první gól domácích - 1:0. Chelčičtí hned poté odpověděli v úniku centrem do šestnáctky, kde obranný zásah stopera Sury zaváněl faulem.

Další průběh hry patřil Lhenicím, které dokázaly zatlačit soupeře do defenzivy. Ve 13. minutě získal míč Balica, prodloužil ho na Pořádka, ten dál hlavou na Ilieva, který při uvolnění v šestnáctce byl faulován gólmanem Novákem. Následnou penaltu Tůma bezpečně proměnil - 2:0.

Za dvougólového náskoku se domácí dostávali do dalších gólových možností, nejčastěji Ilievem, ale i Pořádkem, Prennerem nebo Mahákem, jejich snahy se ovšem rozbíjely, někdy i se štěstím, o obranný val, či končily nepřesným zakončením. Chelčice čekaly na chyby soupeře.

Ve 32. minutě po lhenickém zaváhání při rohovém kopu a pak ve 36. minutě v samostatném úniku byli hosté velice blízko kontaktnímu gólu. Naopak navýšit své vedení mohli Lheničtí nejprve ve 42. minutě, kdy po Pořádkově centru Ilievovu hlavičku už mnozí viděli v síti, a pak ve 43. minutě znovu Iliev a po něm z dorážky i Pořádek míč přes obrannou vozbu mezi tyče neprostřelili.

Hned v počátku druhého poločasu zahrozili Chelčičtí, naštěstí pro domácí se v gólové šanci dopustili faulu na gólmana Dvořáka. Ve 49. minutě byl v úniku nedovoleně zastaven Iliev, a lhenický signál při trestňáku za tento prohřešek málem vyšel, když balón skončil těsně nad břevnem.

V 57. minutě při závaru před lhenickou brankou špatně odkopnutý míč zachytil Křenek a poslal jej za záda bezmocného brankáře Dvořáka - 2:1. Za tohoto stavu si víceméně oba týmy role vyměnily – hosté se snažili útočením o vyrovnání, domácí tým zase především bránil těsné vedení, přestal hrát aktivně.

Definitivní lhenickou vítěznou pojistku přinesla v prodloužení až 91. minuta. Zprava unikl Balica, poslal míč před branku, kde jej zblízka uklidil do sítě střídající Starý - 3:1                            

Trenér Lhenic Václav Mareš: „Především v prvním poločase hráči splnili přesně to, co jsme si před zápasem řekli.  Chtěli jsme hrát aktivně, napadat hostující obranu a dát především brzy branku a to se nám také splnilo. Dali jsme do 20. minuty dvě branky a kdybychom proměnili i ostatní šance, mohlo být o zápase rozhodnuto daleko dříve. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nesmíme inkasovat kontaktní branku, ale bohužel se tak stalo a my najednou přestali hrát a začali jsme se obávat o výsledek. Rozhodnutí přišlo až v nastavení.“


SK Lhenice A – FK Chelčice 3:1 (2:0)

Branky: 7. T. Balica, 13. T. Tůma, 90. (+1) P. Starý – 57. J. Křenek. Rozhodčí: T. Plaček – L. Zabilka, J. Trněný.

SK Lhenice: J. Dvořák - D. Trojan, T. Tůma, David Kiš - R. Sura - T. Balica, J. Beran, P. Prenner, M. Mahák (86. P. Starý) - R. Pořádek (69. D. Kolář), R. Iliev (89. J. Exner). Trenér: Václav Mareš   

Nejlepší hráči: T. Balica, Jakub Beran.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein