Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice proti nováčkovi bodovaly naplno

 
úterý, 29. srpna 2017, 12:40

Lhenice v oblastní B třídě napravily zaváhání z minulého víkendu, kdy je vynulovaly Netolice. Tentokrát domácí to samé předvedli proti Zdíkovu a zvítězili výsledkem 3:0.

V utkání na krásném trávníku a za velkého vedra byli méně zkušení lheničtí mladíci postaveni do role hry tvořícího týmu, neboť hosté se především soustředili na defenzivu za vyčkávání soupeřových chyb. Těch se také dočkali po zbytečných ztrátách míče při občasné komplikované kombinaci na úkor jednoduchosti a účelnosti. Jen díky nepřesné zdíkovské koncovce a několika skvělým zákrokům gólmana Dvořáka zůstaly nepotrestány. Za bojovnost a nasazení si Lheničtí nakonec přesvědčivé vítězství určitě zasloužili.

Hned ve 2. minutě si domácí vytvořili gólovou šanci. Prenner vystřelil na branku, jeho střelu gólman Carda pouze vyrazil, ale dorážku Balica mezi tyče neusměrnil. Ve 14. minutě našel Dvořák dlouhým výkopem Ilieva, jeho střelecký pokus po uvolnění skončil nad břevnem Cardovy branky. Gólově udeřilo až po občerstvovací pauze. Běžela 29. minuta, když Trojan poslal centr do zdíkovské šestnáctky, k míči se dostal Prenner, naznačil střelu, na kterou gólman Carda zareagoval, následně jej přehodil a poslal Lhenické do vedení - 1:0.

Ti ve 31. minutě mohli těsné vedení navýšit vypáleným Mahákovým projektilem, gólman Carda byl ale bravurním zákrokem proti. Otřepané nedáš - dostaneš mohlo ve 34. minutě nabýt opět platnosti, protože po lhenické ztrátě balónu při rozehrávce se Zdíkovští dostali do vyložené gólové šance, kterou naštěstí pro domácí nepřesnou střelou promarnili. Ve 37. minutě se na půli dopustil chyby také hostující tým a po získaném míči Beranem ji zpoza šestnáctky ztrestal dělovkou k tyči Mahák - 2:0. Takový stav byl na ukazateli i při poločasové otáčce.

Druhý poločas nedosahoval kvalit prvního dějství, ubylo šancí. Zdíkovští se sice otevřenější hrou snažili o kontaktní gól, ale domácí tým jim to pozornou defenzivou nedovoloval. Rozhodující moment přinesla 66. minuta. Po vybojovaném balónu Beranem to byl Mahák, kdo druhou svou přesnou trefou, tentokrát z dobrých 20 metrů, pečetil lhenické vedení na 3:0. 

V blížícím se závěru utkání se nejprve blýskl dalším výborným zákrokem domácí gólman Dvořák, aby následně samostatnému ataku střídajícího lhenického Starého dal v šestnáctce stop až faul, kupodivu za mlčící píšťalky sudího. Mladý lhenický tým tak dosáhl na první výhru v nové sezóně.

Václav Mareš, trenér Lhenic: „Musím říci, že jsem se tohoto zápasu docela obával, protože jsme nevěděli, co od nováčka ze Zdíkova očekávat. Naopak, my jsme chtěli za každou cenu vyhrát a to nám tak trochu svazovalo nohy, proto výkon nebyl takový, jaký jsem si představoval. Získali jsme tři body a to je pro nás důležité. Nejlepší hráči Michal Mahák, Jindřich Dvořák.“


SK Lhenice – Sokol Zdíkov 3:0 (2:0)

Branky: 29. P. Prenner, 37. a 66. M. Mahák. Rozhodčí: V. Vejčík – V. Šíma, J. Trněný.

SK Lhenice: J. Dvořák - D. Trojan, T. Tůma (K), David Kiš, P. Vincik (84. P. Sýkora) - T. Balica (71. Dominik Kiš), P. Prenner, J. Beran, J. Mrkvička (46. D. Kolář) - R. Iliev (66. J. Abelovszki), M. Mahák (77. P. Starý). Trenér: Václav Mareš.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Petr Vlasák