Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně vstoupila do sezony vítězně, ve Volyni bodovala po výsledku 0:1

 
úterý, 22. srpna 2017, 09:16

Čkyně má za sebou vstupní zápas do nového ročníku oblastní I. B třídy. Ve Volyni zvítězila brankou Romana Vojty 0:1 a nebýt výborně chytajícího domácího gólmana Mráze, odjížděli by hosté s ještě výraznějším výsledkem.

První klání v nové sezoně I.B třídy proti sobě seslalo domácí Slavoj Volyně a hosty ze Čkyně. Týmy, které se velmi dobře znají, dělí od sebe pouhých devět kilometrů, vzájemné souboje vždy slibují kvalitní podívanou i dobrou diváckou kulisu. V týmu hostí se toho přes léto moc neudálo, jedinou změnou je odchod Imricha Pinkeho, který odletěl na delší dobu do Austrálie. Zato u domácího týmu nezůstal kámen na kameni, nové vedení, odchody i příchody.

Do první velké šance se dostala Čkyně a to v 5. minutě, mezi beky si sběhnul Roman Vojta, kterého našel dobrým pasem Michal Kuneš, první jmenovaný prostřelil domácího brankáře a hosté šli rychle do vedení - 0:1. V 11. minutě přišla další obrovská šance hostí, Klose vyslal po lajně rozběhnutého Krále, ten krásným pasem našel v malém vápně osamoceného Gerolda, toho však fantasticky vychytal Mráz. O další tři minuty později se opět blýskl domácí brankář, Králova rána mířila do šibenice ale proti byl Mráz a vyškrábl střelu na rohový kop.

V 17. minutě se dostali poprvé do vážnější šance domácí, Miklas nejprvě vychytal domácího utočníka, dorážku Tokára pak likvidoval Klose mezi brankovou čárou a malým vápnem. V první dvacetiminutovce jsme viděli velké šance i jednu branku, druhá půlka prvního dějství už nic výrazného nepřinesla - Čkyně po většinu času držela míč na svých kopačkách, domácí se k ohrožení branky nedostávali.

Druhou půlku začali opět lépe hosté, hned po třech minutách vyslal Michal Kuneš svého střídajícího synovce Josefa, ten našel povedeným centrem Gerolda, jeho pokus hlavou ale opět zneškodnil Mráz. V 51. minutě centroval Michal Kuneš do vápna, domácí Brabec zahrál rukou a sudí Klimeš nařídil pokutový kop, míč si postavil Michal Kuneš, svou ránu ale opřel jen o levou tyč! To už si Čkyně zahrávala s ohněm, aktivita domácích nabírala na obrátkách a hosté jen zahazovali šance. V 56. minutě pálil těsně nad domácí Tokár.

V 64. minutě se konala opět jen další zahozená tutovka, hostující Chalupa vyslal dobrým pasem na zteč jediného střelce zápasu Vojtu, ten si položil domácího brankáře Mráze, mířil do prázdné branky, ale na poslední chvíli vše na čáře uhasil Brabec! V 75. minutě měl velkou šanci Michal Kuneš po centru Tomana, domácí brankář Mráz ale měl svůj den. V posledních minutách hosté dopláceli na neproměněné šance a trošku znervozněli, domácí však měli jen uzemní převahu, do vážného ohrožení branky už se nedostali, a tak po devadesáti minutách ukončil hlavní rozhodčí zápas za stavu 0:1. 

Patrik Krull, vedoucí mužstva Čkyně: „Do Volyně jsme odjížděli s nejistou, co vlastně od domácích čekat. Po velkém zemětřesení v jejich týmu mě jejich výkon mile překvapil, domácí hlavně podržel brankář Mráz. Náš výkon měl k ideálu daleko, my si vypracujeme množství výborných šancí ale proměníme za zápas jednu a to je hrozně málo! Místy byla hra zbytečně nervozní a nevyvarovali jsme se hrubých chyb. Za týden máme doma Stachy, zkušené mužstvo, proti kterému bude muset být výkon mnohem lepší, pokud chceme pomýšlet na výhru.“

SK Slavoj Volyně - SK Čkyně 0:1 (0:1)

Branka: 5. Roman Vojta, Rozhodčí: Klimeš - Hnilička, Bernas. Bez karet. Diváků: 180.

Čkyně: P.Miklas - Chalupa, Turek, Vondrášek, Klose (80. M. Miklas) - Kuta (46. J. Kuneš ml.), Děd, Král, Vojta - Gerold (68. Toman), M. Kuneš. Trenér Josef Kuneš st.

Napsal(a) Patrik Krull | Foto Petr Vlasák