Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sportovní gesto Petra Janury, sudímu přiznal inkasovanou branku. Kaplice prohrála s Ledenicemi

 
pondělí, 21. srpna 2017, 12:06

Posledním zápasem druhého kola, prvního hraného, v A skupině I. B třídy bylo nedělní střetnutí mezi Kaplicí a Ledenicemi.

Úvod zápasu nesl jasné znaky úvodního duelu sezóny. Týmy jakoby se vzájemně oťukávaly, poznávaly. První za zmínku hodná situace se zrodila až v minutě čtrnácté a hned rozjásala domácí příznivce. Rohový kop z pravé strany zahrával Kebl a Petr Janura za přispění nepatrné teče Beze dokázal překonat brankáře Svobodu – 1:0. Uběhlo sotva prát minut a v domácím táboře mohlo být ještě veseleji. Janura přesnou kolmicí našel nabíhajícího Marka Urazila, jenž postupoval sám na branku, ale vyběhnutého Svobodu překonat nedokázal.

Až poté se do vážnějšího zakončení dostali i Ledeničtí. A to díky přímému kopu, k jehož provedení se postavil kapitán Bez. Na tečovanou přízemní ránu stačil gólman Pribula zareagovat a míč za svá záda nepropustil. Ve dvacáté minutě se z dálky do míče opřel Stránský, křížná střela po zemi mířila přesně k leté tyči, Pribula byl však pozorný a stačil ránu vytěsnit na rohový kop.

Deset minut před přestávkou se hosté vyrovnání dočkali. Bez přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Tomáše Lamáčka, ten se octil sám před brankářem, Pribula stačil jeho pokus vytěsnit na tyč, v nastalém závaru před brankou se však nakonec míč  síti ocitl a gól byl označen za vlastní – 1:1. Ještě v prvním poločase mohl vedení domácím vrátit Štrbačka, který se po Markově přihrávce ve vápně pěkně uvolnil, mířil však jen do míst, kde byl připravený gólman Svoboda.

V úvodu druhého dějství byli aktivnější Kapličtí. Po pár minutách hry ve vápně Jirka přistrčil míč Urazilovi, ten pálil sice tvrdě, ale Svoboda ránu vyrazil. V 56 minutě se pak po centru Janury z pravé strany tlačil do zakončení Jirka, tísněn nedokázal zacílit přesně a míč skončil vedle branky. Na druhé straně se pak do šance dostával z pravé strany Fencl, Pribula však včas vyběhl, snížil střelecký úhel a byl z toho tak jen rohový kop pro hosty.

Skóre se změnilo až v 65. minutě a šlo o zajímavý moment. Jan Pavlík měl ve středu hřiště dostatek prostoru, aby se dostal do střelecké pozice, zpoza šestnáctky vyslal dělovku, proti které nestačil gólman Pribula zasáhnout, míč z branky vyletěl tak rychle, že jen málokdo si byl jistý, zda gól byl, či nikoliv a své pochybnosti měli i rozhodčí, ale zkušený Petr Janura v duchu fair play rozhodčímu potvrdil, že míč v brance byl a hosté se ujali vedení – 1:2.

V dalším průběhu střetnutí se tedy Kapličtí snažili o smazání jednogólového manka. Z dálky střílel Kebl, Svoboda střelu bez větších potíží kryl. Daleko více starostí měl v 73. minutě střetnutí. Na levé straně se dokázal Kuchař uvolnit, z úhlu pálil tvrdě, vyprášil však jen Svobodovy rukavice. Své střelecké štěstí pokoušel vzápětí i ledenický Kadlec, ale střela po zemi mezi tři kaplické tyče nesměřovala.

V 76. minutě byli Spartakovci blízko kýženému vyrovnání. Románek našel přesným pasem na pravé straně rozběhnutého Marka, po jehož centru byl ve stoprocentní příležitosti Marek Urazil, ale zblízka branku Slavoje přestřelil. Deset minut před koncem zahrával trestný kop hostující Bez, mířil mimo. O chvíli později bylo k vyrovnání znovu blízko. Z levé strany centroval Kuchař, gól měl na hlavě Urazil, nereagující gólman Svoboda jen sledoval, jak míč míjí tyč. Spartakovci i přes velké šance se vyrovnání nedočkali a v samotném závěru navíc po třetí inkasovali, když se k trestnému kopu postavil opět obávaný exekutor Michal Bez a střelou o tyč pojistil ledenické vítězství – 1:3.

Více vyložených gólových příležitostí měli sice v zápase Kapličtí, ale špatnou koncovkou se připravili o možný bodový zisk.

FK Spartak Kaplice – TJ Slavoj Ledenice 1:3 (1:1)

Góly: 14. Janura – 36. vlastní (Pribula), 65. Pavlík, 93. Bez. Rozhodčí: Kollmann – Rous, Gondek. ŽK: 3:3 (Kebl, Kuchař, Gondek – Bez, Fošum, Lamáček). Diváků: 100.

Kaplice: Pribula – Štrbačka, Mil. Románek, Čutka, Gondek – F. Marek, Kebl, Jirka (60. Malický), Kuchař – Janura, Urazil.

Ledenice: Svoboda – Princl, Fencl, Stránský, Pavlík – Cukr (80. Králík), Kadlec, Bez, Havelka (85. Vajgel) – Labaj (50. Fošum), Lamáček.

Napsal(a) Libor Granec