Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice prohrála v generálce s Lomnicí

 
úterý, 15. srpna 2017, 00:09

V posledním přípravném duelu se v neděli odpoledne utkala Lomnice s Kaplicí. V zimní generálce zvítězili Kapličtí. I když se jednalo o poslední přípravu ani jeden z trenérů neměl k dispozici kompletní kádr. Domácí odehráli zápas s jedním mužem na lavičce, spartakovci jej byli nuceni odehrát bez střídání.

Úvod střetnutí patřil domácím. Už v první minutě se do šance dostal rychlonohý Pancíř, střelu po zemi gólman Pribula zlikvidoval nohama. Ve čtvrté minutě už ale Lomničtí přece jenom vedli. Po autovém vhazování se ve vápně uvolnil Pancíř, přihrával před branku a od bránícího Jakuba Vaniše se míč dostal do vlastní sítě – 1:0.

V deváté minutě mohl agilní Pancíř vedení svého týmu zvýraznit, ale znovu ztroskotal na brankáři Pribulovi. Kapličtí mohli jednogólové manko smazat v minutě třinácté. Janura přesnou přihrávkou našel na pravé straně rozběhnutého Marka, ten byl sám před brankářem, jeho zakončení skončilo na vzdálenější tyči, k odraženému míči se dostal Urazil, pálil tvrdě, trefil však jen na brankové čáře stojícího obránce do těla. A zákonitě přišel trest. Kučera v šestnáctce nešťastně zastavil pronikajícího Božovského a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Petr Pancíř a tvrdou ranou překonal Pribulu – 2:0.

O chvíli později pálil zpoza vápna kaplický Kučera, utažená rána vyslaná z jeho kopačky skončila těsně nad břevnem. V prvním poločase byli domácím lepším týmem, k čemuž velkou měrou napomáhali Kapličtí, kteří často kazili rozehrávku a sami sebe tak dostávali pod tlak.

Po půlhodině hry rozehráli Spartakovci rohový kop nakrátko, zakončoval Kebl, míč skončil znovu jen nad břevnem domácí svatyně. Na druhé straně zkušený Melichar vystihl nepovedenou malou domů, šel sám na brankáře, vybíhajícího Pribulu sice obešel, ale v koncovce mířil hodně mimo. Pak se zase o slovo přihlásili hosté. Po akci Kuchaře s Janurou byl v šance zprava nabíhající Marek, střílel po zemi, Burda stačil zakročit nohama a míč skončil na rohovém kopu.

V závěru poločasu mohli domácí své vedení zvýraznit. Po brejku Melichara s Pancířem druhého jmenovaného vychytal Pribula a kaplický gólman měl krátce na to i štěstí, když hlavičku Pancíře vytěsnil na břevno.

Do druhého poločasu Kapličtí změnili rozestavení některých hráčů a bylo to ku prospěchu věci. Přesto znovu uměli jako první možnost skórovat domácí. Ve vápně byl však u míče dříve vybíhající Pribula před Melicharem.

Po hodině hry střílel hostující Kuchař, střela po zemi minula levou tyč. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Hrubý, míč skončil v Pribulových rukavicích. Následně se Kapličtí dočkali kontaktní branky. Na levé straně se do vápna z úhlu protáhl Urazil, zpětnou přihrávkou oslovil nabíhajícího Jana Štrbačku a ten dokázal Burdu překonat – 2:1.

O deset minut později mohlo být vyrovnáno. Po akci Štrbačky s Markem měl gól na kopačce Urazil, jenomže branku Lomnice těsně minul. V 79 minutě měli domácí výhodu rohového kopu. Hlavou zakončoval Nohava, mířil těsně mimo. O dvě minuty později zpoza šestnáctky vyslal přízemní střelu přesně k tyči Hrubý, Pribula dokázal míč vytěsnit na rohový kop. Nedlouho poté si kaplický gólman poradil i se šancí Melichara. Po zlepšeném výkonu po změně stran spartakovci dokázali utkání zdramatizovat, ale v generálce se z vítězství radovali hráči Tatranu.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – FK Spartak Kaplice 2:1 (2:0)

Góly: 4. Vaniš vlastní, 15. Pancíř (11) – 66. Štrbačka. Rozhodčí: Cigáň. Bez karet. Diváků: 50.

Lomnice: Boček – Burda, Čáp, Hrubý, L. Nohava - Božovský, Šachl, Řehoř, Čuta - Melichar, Pancíř. Střídal: Kabele.

Kaplice: Pribula – Štrbačka, J. Kučera, Čutka, Kuchař - F. Marek, Sedláček, Kebl, Vaniš - Janura, Urazil.

Napsal(a) Libor Granec