Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V předehrávce neudržely Dražice dvougólový náskok v Blatné

 
pondělí, 12. června 2017, 13:07

Na žádost Blatné se předposlední zápas jara v A skupině I. A třídy mezi domácími a TJ Dražice hrál už v pátek v podvečer.

Mělo to být poklidné utkání, kdy ani jednomu týmu už o nic nešlo. „Zásluhou několika rozvášněným fanouškům jsme však byli svědky vyhroceného klání od začátku až do konce. Diváci blatenské mladíky vyhecovali k boji, ve kterém se dost jiskřilo. Pravdou je, že ani rozhodčí neměl svůj den a nepřesnými výroky jen přiléval oleje do ohně,“ mrzelo vedoucího dražického mužstva Lubomíra Koláře.

Celkem jednoduše šly Dražice do vedení ve 22. minutě, když se ve vápně domácích prosadil Kromka (na snímku) a otevřel účet utkání. Když tři minuty nato vstřelili druhou branku, vypadalo to na klidný průběh. Gól tentokrát vsítil Veselý, který rozehrával přímý kop do vápna, Kromka hlavou na balon nedosáhl, ale podařilo se mu zaskočit domácího gólmana, který nereagoval správně a míč skončil za jeho zády – 0:2.

Hosté pod dojmem snadného vedení dost polevili a ke slovu se začali dostávat i domácí borci. Ve 33.minutě měl velkou šanci ke snížení Peleška, který  prokličkoval až do dražického velkého vápna, ale pokus o obstřel Baka konečky prstů vytěsnil mimo tyče. Blatenští se gólu v první půli přece jen dočkali, když po špatně zahraném ofsajd systému šli na Baku dva hráči. Šilhavý těsně před naším brankářem přihrál vlevo na Pelešku a pro toho už pak nebyl problém vsítit gól do odkryté branky – 1:2.

Málo platné bylo domlouvání trenérů Dražic o poločasové přestávce, aby hráči nic nepodceňovali a zlepšili pohyb po celé ploše. Hned úvod druhého dějství ukázal, že se slova minula účinkem. Ve 46.minutě váhal Horka s přihrávkou tak dlouho, až o balon přišel a následoval rychlý brejk Stulíka do otevřené obrany. Domácí nesrovnali skóre jen díky Bakovi, který pádem pod nohy Stulíkovu šanci zlikvidoval.

Nedáš - dostaneš

Po šanci hostujícího Karla Novotného, který nezužitkoval přihrávku Kromky a vystřelil mimo tyče, se dočkali druhé branky domácí. Po soupeřově další trestuhodné ztrátě balonu na půlce podnikli rychlý brejk a tentokrát už i s brankovým vyjádřením. Míka dostal přihrávku doleva přes šestnáctku, prostřelil Baku a srovnal na 2:2.

Skóre se už do konce zápasu nepohnulo. Šance Kromky a Lukáše Stuchlíka zneškodnil brankář Blatné, stejně jako na opačné straně vynikl Fořt, který skluzem na poslední chvíli hasil možnost Stulíka. Domácí se spokojili s remízou, taktickým střídáním v závěru zpomalovali hru a dražičtí borci se k žádnému souvislému tlaku už nedostali.

„Remíza byla asi nakonec spravedlivým vyjádřením dění na hřišti. Zisk všech bodů jsme si nezasloužili. Chceme věřit, že příčinou byl páteční termín utkání a proto se naši hráči nedokázali dostat do patřičného tempa. Spolu s vidinou postupu, a tedy zápasu o ničem a nepříjemnými mladíky v dresech domácích jsme nedokázali hrát svou hru. V posledním klání přivítáme na domácím trávníku Hradiště, doufejme, že se hráči s átřídou rozloučí lepším výkonem, než byl ten v Blatné,“ věřil Lubomír Kolář, že nezklamou dražické diváky.

TJ Blatná  - TJ Dražice 2:2 (1:2)

Góly: 43. Stulík, 56. Míka - 23. Kromka, 26. Veselý.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice