Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká získala pohár, ve finále si poradila s Lišovem

 
středa, 24. května 2023, 22:09

České Budějovice – Po roce si na Střeleckém ostrově daly dostaveníčko celky z regionálního fotbalu v rámci krajského poháru. Po předchozí dvojici SK Jankov – SK Planá (1:0) dokráčely do atraktivního finále Samson Cupu favorizovaná TJ Hluboká nad Vltavou (KP) a SK Lišov (I. A).

Oba finalisté měli skvělé fanoušky, hrálo se před výbornou kulisou. Prostředí Střeleckého ostrova znal velmi dobře hlubocký Jiří Funda (27), v letech 2013-17 člen prvoligového A-týmu Dynama.

V prvním poločase ještě stačili Lišovští být Hluboké vyrovnaným soupeřem. V 17. minutě šli dokonce do vedení. Po faulu brankáře Konečného bezpečně proměnil penaltu Libor Pechoč.

Hluboká zahodila několik šancí, odpověděla však zakrátko po teči kapitána Tomáše Antoše. A na konci první půle se dostala do vedení, když střelu Jiřího Rubicka z vápna propustil do sítě chybující gólman Dejčmar.

O přestávce se střídalo na obou stranách, Hluboká vyslala do druhé půle hned tři čerstvé hráče a několikrát ohrožovala Dejčmarovu branku.

V 57. minutě se parádní akcí blýskl lišovský Libor Pechoč. Brejk z poloviny hřiště zakončil dokonale, obešel druhého gólmana Moudrého a prostřelil obránce stojící na brankové čáře.

Po hodině hry si Hluboká vytvořila převahu a Tomáš Pecka pohotově zakončil na zadní tyč. Za pět minut si favorit z podzámčí pojistil vedení trefou Jan Krejčího. V předposlední minutě se jako přes kopírák znovu prosadil Pecka.

Lišov se snažil o korekci, ale střela Petra Kandla skončila jen na tyči. To už byl na trávníku hlubocký trenér Radim Kokeš (49), který si užíval poslední minuty v centru dění.

Po závěrečném hvizdu sudího Dimitrova došlo na slavnostní vyhlášení. Nejlepšími hráči finále byli vybráni za Lišov Libor Pechoč, za Hlubokou Jiří Rubick. Pak už došlo na korunovaci letošního vítěze finále, které bylo skutečným svátkem regionálního fotbalu. Pochvalu zaslouží vytrvalí fanoušci obou týmů vyznávající shodně modrobílé barvy.

Středeční finále mělo i charitativní účel. Ve spojení s projektem ADRA běh České Budějovice putoval výtěžek z dobrovolného vstupného a příspěvek od obou klubů a Jihočeského krajského fotbalového svazu na podporu Tamarky. Vybralo se rovných 60 tisíc korun.

SK Lišov – TJ Hluboká nad Vltavou 2:5 (1:2)

Góly: 17. (pen.) a 57. Pechoč - 64. a 89. Pecka, 26. Antoš, 41. Rubick, 69. Krejčí. Rozhodčí: Dimitrov - Cigáň, Leiš. Delegát: M. Urban. ŽK: 0:2 (Konečný, Funda). Diváků: 500.


Lišov: Dejčmar – Bouchal (71. Kandl), Kándl, Shýbal, Mandík – Faktor (81. Martinec), Červenka (46. Fiktus), Koláček (75. Průša), Račák (46. Klabouch) – Pechoč, Hlaváč. Trenéři Beneda a Mikoláš.

Hluboká: Konečný (46. Moudrý) – Rottenborn (46. Křiváček), Rubick, Antoš, Krejčí – Hrachovec (69. Šuba), Funda, Blažek, Škoda (46. Hájek), Kadlec (85. Kokeš) – Pecka. Trenér Kokeš.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza