Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Chýnova podlehli v okresním derby táborskému Meteoru

 
pondělí, 22. května 2023, 19:59

Chýnov - Mužstvo Meteoru, kterému se letos velice daří a útočí na druhé místo v tabulce, zavítalo na hřiště sousedního Chýnova a po bojovném a srdnatém výkonu zde hosté v samém závěru zápasu vybojovali nakonec pro ně velmi cenné vítězství. Domácí celek však zanechal až na smolný závěr rovněž velmi dobrý dojem, takže se měla velmi početná divácká návštěva po celých devadesát minut stále na co dívat.

Za pěkného slunečného počasí měli domácí, kterým chyběl v zápase Mareš, výborný vstup do utkání a již ve 13. minutě se ujali vedení, když po ideální přihrávce Vl. Hrušky skóroval do odkryté branky F. Zadražil - 1:0. Minutu před tím ještě střelec úvodní branky zápasu střílel po ideálním přiklepnutí od Krále jen těsně vedle hostující branky a v 16. minutě na krásný centr od domácího Kavky nedosáhl o půl kroku Vl. Hruška.

V 19. minutě však domácí celek a domácí fanoušky zmrazil táborský Janošík, když se trefil z první nebezpečné akce hostů přesně k pravé tyči Průšovy branky a vyrovnal na 1:1. Střelec branky však přebíral míč v pozici hodně zavánějící postavením mimo hru, což po zápase potvrdili i někteří objektivní táborští fanoušci. Asistent rozhodčího však praporek nezvedl a hosté se tak mohli radovat z vyrovnání. Domácí celek se na chvíli dostal do útlumu a ve 24. minutě jej podržel gólman Průša, když vyrazil z brankové čáry gólovou střelu táborského Mrzeny.

Uhodilo ale na druhé straně, když si naběhl ve 38. minutě na odražený míč chýnovský Václav Hruška a dorážkou dostal domácí celek opět do zaslouženého vedení - 2:1. A nemuselo zůstat jen u tohoto jednobrankového vedení pro domácí celek, neboť ve 40. minutě krásně vystřelil z dvaceti metrů Kavka, ale gólman Šedivý předvedl zázračný zákrok a jeho gólovou střelu vytěsnil konečky prstů na rohový kop. I tak se za stavu 2:1 odcházelo na poločasovou přestávku lépe domácímu celku. To však ještě vůbec nikdo na stadiónu netušil, jaký obrat nakonec nastane ve druhých pětačtyřiceti minutách a kdo nakonec bude brát všechny body.

Ve druhém poločase se dál hrál celkem vyrovnaný zápas s několika šancemi na obou stranách. V 57. minutě se ocitl v gólové příležitosti chýnovský F. Zadražil, ale místo střely ještě volil nahrávku na Václ. Hrušku, který se však již ocitl v postavení mimo hru. Na druhé straně v 63. minutě zahrával trestný kop táborský Fiala, jeho střílený centr lehce nadzvedl Sedláček a i Průša v brance domácích vytasil nádherný zákrok. V 68. minutě zahrával z dobré pozice trestný kop domácí středopolař Mládek, ale vysoko přestřelil Šedivého branku a z domácích ochozů se ozvalo jen zklamané vydechnutí. Přesto se zdálo, že domácí celek kráčí za další letošní výhrou a že si již všechny tři body pohlídá.

Jenže v 72. minutě se dostal po rychlém brejku před domácího brankáře táborský střídající Štrincl a dorážkou prostřelil chýnovského brankáře - 2:2. A hned o minutu později pak nastala situace, o které se mluvilo ještě hodně dlouho po utkání. Hlavní rozhodčí odpískal ruku hostujícího obránce v pokutovém území Meteoru a ukázal hned na penaltovou značku. Domácí osvědčený exekutor penalt gólman Průša se již chystal na zahrání pokutového kopu, ale sudí najednou změnil svůj původní verdikt a penaltu, k nelibosti domácích hráčů a k údivu chýnovských fanoušků odvolal! V 78. minutě zahrával chýnovský Rabiňák z dobré pozice trestný kop, ale jeho střela se mezi tři tyče Šedivého branky nevešla.

A tak o výsledku nakonec rozhodla až předposlední 89. minuta, kdy se k odraženému míči dostal hostující Sedláček a nechytatelnou střelou, když trefil přesně pravý horní růžek domácí branky, překonal domácího brankáře Průšu 2:3. Nepřesný hlavní rozhodčí Jeřábek pak nastavil ještě dvě minuty a poté naposledy fouknul do své píšťalky. Utkání tak končilo z domácí strany v emocích, neboť si vypili v tomto utkání kalich hořkosti až do úplného dna. Naopak hosté ještě dlouho po utkání na hrací ploše a poté i v šatně slavili za přítomnosti hudby své šťastné vítězství.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Musím říci, že naše mužstvo příkladně bojovalo a za výkon po celých devadesát minut jsem hráče pochválil. Bohužel výkon rozhodčích byl v tomto kvalitním zápase pro mě těžko pochopitelný. Připadalo mi, že je k zápasu v uvozovkách nominoval celek Třebětic. Uvedu jen dva příklady. Po ruce hostů v pokutovém území nejprve zapískaná a pak najednou po minutě odvolaná penalta. A dlouho jsem také neviděl, aby pomezní sudí odmával a hlavní rozhodčí odpískal ofsajd po přihrávce z autového vhazování. Více k zápasu nemám."

Jiří Smetana (trenér Meteoru): "Bylo to klasické důrazné okresní derby dvou celků ze špice tabulky plné tvrdých osobních soubojů. Zápas jsme rozhodli v samém závěru, i když musím přiznat, že jsme měli hodně štěstí. A musím rovněž konstatovat, že výkon trojice rozhodčích opravdu neodpovídal šlágru kola v krajské I. A třídě."

FC Chýnov – FK Meteor Tábor 2:3 (2:1)

Góly: 13. Zadražil, 38. Václav Hruška – 19. Janošík, 72. Štrincl, 89. Sedláček. Rozhodčí: Jeřábek - Petričák, Smola. Delegát: Hruška. ŽK: 6:1 (Petrů 2, J. Hruška, Vl. Hruška, Doubrava, Václav Hruška - Lachout). ČK: 1:0 (91. Petrů). Rohové kopy: 7:5. Diváků: 190.

Chýnov: Průša – J. Hruška (67. Petrů), Doubrava, Rytíř, Rabiňák – Kavka (75. Štrouf), Mládek, Václav Hruška, Vl. Hruška – Král, F. Zadražil (88. J. Hladík). Trenér Petr Holota.

Meteor Tábor: Šedivý – Pípal, Fiala, Pecka, Janošík (77. Kolář) – Lachout, Neruda, Hera (57. Štrincl), Velek –  Sedláček, Mrzena (57. Svorad). Trenér Jiří Smetana. 

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer