Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na soustředění v Benátkách si Kapličtí zahráli s místním účastníkem I.B třídy. Dvougólový náskok neudrželi

 
pondělí, 6. března 2023, 16:20

Benátky nad Jizerou - Od čtvrtka polykali Spartakovci tréninkové dávky na soustředění v Benátkách nad Jizerou. V rámci toho se v sobotu odpoledne střetli na místní umělce s tamní rezervou hrající oblastní I. B třídu.

Domácí do utkání nastoupili posíleni o divizní pendly prvního týmu. Na hrotu tak například hrál Tochukwu Mbah.

Samotné utkání začalo oboustranně opatrně. A tak více než gólové pozice byly k vidění zablokované střelecké pokusy a nepřesné přihrávky ve finální fázi. Neuspěl ve třetí minutě hostující Divoký, o pár minut později neskóroval ani hráč domácích Benátek.

Kapličtí zahrozili ve dvanácté minutě střetnutí. Po centru Pulce hlavičkoval ve velice dobré pozici mimo zkušený Lesňák. Poté se delší čas hra odehrávala mezi oběma šestnáctkami bez větších šancí před jednou či durhou brankou. Na Spartakovcích bylo znát, že mají v nohách náročný program posledních dnů.

Skóre se změnilo po půlhodině hry. Za odraženým balónem za benátskou obranu se vydal Jakub Lesňák, byl u míče dříve než vybíhající gólman Vojtěch Ulrich, následovala klička a střela do odkryté domácí svatyně – 0:1. O pár minut později to mohlo být o dva. Centr od rohového praporku poslal Vaniš, nepokrytý Štrbačka hlavičkoval v gólové pozici mimo.

Pět minut před přestávkou se hostům své vedení podařilo navýšit. Štrbačka rychle provedeným autovým vhazováním našel volného Čutku, který přesnou přihrávkou našel na zadní tyči zcela volného Erika Pastiera, jenž měl snadnou úlohu dopravit míč za Ulrichova záda – 0:2.

Benátští se záhy kontaktním gólem vrátili do zápasu. Po zbytečné ztrátě na polovině hřiště se do samostatného úniku dostal Lukáš Jirků a povedenou ranou na přední tyč dokázal překonat brankáře Františka Říhu – 1:2.

Do druhého dějství udělal hostující trenér hned osm změn. I patrně tento fakt byl důsledkem toho, že po změně stran bylo ve hře k vidění mnoho nepřesností. Přesto byli hostující hráči více na míči, ale jejich převaha byla pouze platonická a do vážnější šance se ne a ne dostat.

Benátští dvacet minut před koncem trestali. Po rohovém kopu se za vápnem opřel do odraženého míče jeden z domácích hráčů, Bílý stačil jeho ránu vyrazit, ale bránící hráči nepokryli Martina Totta, který snadnou dorážkou vyrovnal na 2:2. O pět minut později mohli domácí dokonce dokonat obrat ve vývoji skóre. Před vápnem fauloval Daniel. Při následné střele z přímého kopu zachránilo hostujícího brankáře břevno jeho svatyně.

Deset minut před koncem mohli zvrátit stav na svou stranu pro změnu Kapličtí. Po povedené kombinaci Procházka vysunul Schneidera, ten však v gólové pozici nedokázal benátského brankáře Ulricha prostřelit.

V závěrečných minutách mohly vstřelit vítěznou branku oba celky. Nejprve to byli hosté. Standardní situace v jejich prospěch, přesný centr ze strany, hlavičkující Svoboda ve vyložené šanci branku Benátek minul. V samotném závěru to byli pro změnu domácí. Po rohovém kopu a následném zakončení nemusel ani brankář Spartaku zasahovat. Přípravný duel v rámci náročného soustředění skončil nerozhodným výsledkem.      

SK Benátky nad Jizerou B – TJ Spartak Kaplice 2:2 (1:2)

Branky: 41. Jirků, 70. Tott – 30. Lesňák, 40. Pastier.

Benátky B: Ulrich – Ječný, Outěřický, Špringl, Poustecký (46. O. Dvořák), Šimek (46. Zmij), Plichta (46. Hojka), Pešta, Jirků, Tott, Mbah.

Kaplice: 1. poločas: F. Říha – Štrbačka, Kuchař, Gondek, Vaniš, Čutka, M. Pulec, Nowak, Divoký, Pastier, Lesňák. 2. poločas: F. Bílý – O. Říha, J. Smolen, Čutka, Svoboda, Pál, Procházka, Nowak, Daniel, Pastier, Bárta, střídal: Schneider.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama