Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soutěž máme dobře rozjetou, těší vodňanského Karla Kuklu

 
úterý, 28. února 2023, 07:53

Vodňany – Jedna z opor vodňanského týmu, záložník Karel Kukla (42), bilancuje podzimní část, která se do jisté míry Vodňanům pod vedením trenérského dua Petra Hrnčíře a Jaromíra Plocka povedla. Vodňanští fotbalisté se nachází na čtvrté příčce se ztrátou dvou bodů na třetí Roudné, sedmi na druhé Mirovice a osmi na vedoucí Strunkovice. „I. A třída je v současné době tak akorát,“ říká zkušený matador.

Karle, podzimní část se Vodňanům povedla, že?
Z mého pohledu byla asi nejvydařenější za poslední dobu. Zisk 27 bodů za 8 výher, 3 remízy a 2 prohry, nás řadí průběžně na 4. místo, za současnými aspiranty na postup jako jsou Strunkovice, Mirovice, Roudné. Na čelo ztrácíme 8 bodů a máme 10bodový polštář na pátou pozici.  Takže za mě je soutěž rozjetá dobře, snad na to v jarní části navážeme.     

Jaký byl cíl před sezónou?
Přiznám se, že nevím, že by byl dán před nás nějaký cíl. Ale očekává se, že oddíl jako Vodňany by měl hrát v 1.A třídě rozhodně nahoře. Do zápasů jedeme s tím, že chceme vyhrát každý zápas, tak uvidíme, na co to na konci soutěže bude stačit.

V domácím prostředí Vodňany ani jednou neprohrály, jsou na domácím hřišti pro soupeře opravdu nepříjemné?
Doma nechce prohrát nikdo, i kvůli fanouškům, proto ty zápasy nemůžete vypustit, ale také záleží na rozlosování soutěže. Podzim se v tomto směru vydařil. Jestli chcete hrát nahoře, základ je vyhrávat doma a pak něco přivézt z venku.

V důležitých zápasech s Mirovicemi, Strunkovicemi a Roudném se podařil uhrát jeden bod. Bylo na víc?
I s těmito soupeři jsme chtěli vyhrát, ale musíme taky ocenit jejich kvalitu. Ani jednoho z těchto soupeřů jsme neporazili, tedy, že jsme pod nimi, to odpovídá. Na jaře máme doma jak Mirovice, tak Strunkovice a snad je v domácím prostředí porazíme a zamotáme čelo tabulky.

Co v těch zápasech bylo špatně?
Se Strunkovicemi špatný začátek, do zápasu jsme s něčím šli, ale v první minutě jsme jim doslova darovali první gól a dvacet minut jsme se z toho dostávali. Pak jsme byli určitě fotbalovějším týmem, ale fotbal se hraje na góly, Strunkovice daly tři a my jen jeden, tedy zaslouženě vyhrály. V Mirovicích nám taky utekl začátek, pak jsme hru vyrovnali, ale závěr zápasu jsme si nepohlídali.  S Roudným jsme hráli doma, myslím, že ta remíza odpovídá. Byl to vyrovnaný zápas.

Co říkáte na stav vodňanského kádru?
Před sezónou se nám ho podařilo v rámci možností doplnit. Žádné velké změny momentálně nečekám. Do budoucna se bude muset kádr postupně více omlazovat, máme zde pár důchodců – já, Plocek, Brož – směje se, poté i dost třicátníků. Průměr týmu je asi 29 let.

Do zápasu nastupuje právě i hrající trenér Miroslav Plocek. Co na jeho adresu říct?
Klobouček dolů, hrát v necelých 50 letech, to je obdiv. Nejdříve přišel jen jako trenér, ale právě v minulé sezóně díky personální krizi musel naskočit, ale chytlo ho to, teď chce hrát každý zápas a je velmi platným na hřišti. Dobře se v trenérském tandemu doplňuje s Petrem Hrnčířem.

Nedávno jste byli na soustřední v Putimi. Jak se vám tam líbilo a splnilo účel?
Určitě to splnilo účel. Soustředění bylo od pátku do neděle, a i účast byla velice slušná. Něco jsme odtrénovali, ale důležité bylo i to, že jsme odjeli mimo Vodňany a byli jsme pohromadě.

Co je cílem vodňanského týmu na jaře?
Řekl bych udržet ten trend z podzimu, uvidíme, na co to bude stačit. Nicméně si myslím, že v současné době je I. A třída tak akorát, na krajský přebor to zatím není.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama