Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov má za sebou povedený podzim, suverénně si vedli žáci

 
středa, 14. prosince 2022, 19:56

Chýnov – Velké spokojenost panuje s odehraným podzimem v Chýnově na Táborsku. A-tým mužů se opět zařadil mezi nejlepší a přezimuje na třetí příčce I. A třídy. Dařilo se i mladším žákům při jejich premiéře v krajské soutěži.

Po podzimní části B skupiny I. A třídy skončil FC Chýnov na 3. místě se shodným počtem bodů jako první Třebětice (mají zápas k dobru) a Bernartice.  Po osmi výhrách, dvou remízách a dvou prohrách získal 27 bodů. „Musím hráče pochválit za výkony během podzimu. Máme velice dobrý tým, složení mužstva je vyvážené. Mladí hráči jsou podporováni zkušenými borci (Hruškové, Mládek, Doubrava). Myslím, že tento tým může dosáhnout ke konci jarní části na první místo. Jediné, co nám schází, je lepší docházka na trénink. Bohužel se to týká mladších hráčů,“ hodnotil zkušený kouč a bývalý ligový plejer Petr Holota, jemuž u kormidla asistuje další exligista Pavel Pilík.

Nejvíce gólů Chýnova nastřílel David Král. Se třinácti góly patřil k tahounům týmu. „Dále musím vyzdvihnout Filipa Zadražila, který musel pět mistrovských utkání zaskakovat v bráně za zraněného Jirku Průšu. Důležitým hráčem byl i Václav Hruška, který v celý podzim podával výborné výkony a poslední zápas se Slavií ČB dal všechny čtyři góly. Posilou pro mužstvo bylo angažování Pavla Kavky. Na závěr bych chtěl poděkovat všem fanouškům za přízeň,“ doplnil Holota k vydařenému podzimu.

Žáci jsou bez ztráty kytičky

Nadmíru úspěšně si vedli chýnovští mladší žáci pod taktovkou kouče Pavla Pilíka. Poprvé startují v krajské A třídě, kde soupeří s deseti mužstvy jihočeského kraje. Ve společenství jim  pomáhají žáci Sokola Mladá Vožice.

„Po půlce soutěže jsme nečekaně na prvním místě, když z devíti mistrovských utkání jsme všechny vyhráli s impozantním skóre 88:23. Zde se projevuje a vyplácí tvrdá tréninková práce s těmito mladými talentovanými hráči. Nejlepším hráčem byl střelec 38 gólů David Svěchota. Někteří hráči jezdí na výběr jihočeského kraje (Svěchota, Kadleček a Filip). Na závěr chci poděkovat rodičům, kteří nás podporují a jezdí s námi na zápasy,“ shrnul vítězný podzim kormidelník Pavel Pilík.

Společný snímek všech šesti mládežnických mužstev FC Chýnov při jednom ze společných srazů na hřišti. Místní fotbal úspěšně reprezentují jak na krajské, tak i na okresní úrovni.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer