Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice se udržely na špici A třídy a tradičně přispěly na charitu

 
čtvrtek, 10. listopadu 2022, 10:07

Strunkovice nad Blanicí – Mimořádnou sezonu prožívají fotbalisté strunkovického Blaníku. V I. A třídě, skupině A, se drží v těžké konkurenci na první příčce a jsou blízko k tomu, aby odehráli podzimní část bez jediné porážky. Vydařenou první polovinu zakončí v Netolicích.

V minulém kole hostily Strunkovice v taháku kola třetí Vodňany, které lídra patřičně potrápily, což potvrdil i kouč Blaníku Václav Beneš. „Představilo se u nás asi nejlepší mužstvo, proti kterému jsme na podzim hráli,“ vysekl poklonu týmu trenérů Hrnčíře a exligisty Plocka, který pravidelně vypomáhá v obraně.

Strunkovičtí udeřili dvěma rychlými góly po příchodu z kabin. Už ve 2. minutě se prosadil Roman Žurek a ve třetí minutě druhé půle Jiří Nosek. „Vodňany byly lepší v rozehrávce a držení míče, ale naší bojovností a trpělivostí jsme dokázali tuhle jejich přednost eliminovat. O výsledku rozhodly vstupy do obou poločasů, kdy jsme dali rychlé góly a tím pádem mohli hrát trochu klidněji. I když se vítězství nerodilo vůbec lehce, tak je hlavně zasloužené a pro nás velmi důležité,“ řekl k vítězství 3:1, které pečetil třetí trefou Adam Kadlec.

Předání šeku pro Arpidu

V poločase utkání s Vodňany předali předseda oddílu Miroslav Mottl a starosta městyse Strunkovice nad Blanicí Karel Matějka symbolický šek s výtěžkem 17 200 korun pro centru Arpida, který si osobně převzal ředitel centra Marek Wohlgemuth. „Rád bych poděkoval Blaníku Strunkovice za opakovanou podporu a popřál jim, ať se jim daří. Moc si toho vážíme,“ sdělil Wohlgemuth.

Na finanční dar se složili sbírkou fanoušci (11 200 korun), šest tisíc korun přidal místopředseda oddílu Petr Kortus za podepsaný dres Patrika Schicka, který od něj koupil za účelem charity Radek Šimo, majitel realitní společnosti R STUDIO 5, s.r.o.

Fotbalisté ve Strunkovicích se pravidelně věnují charitativní činnosti. Centru Arpida předali za poslední čtyři roky celkem 67 200 korun. Tělesně postižené dívce přispěli na nákup zvedáku do vany 51 tisíci korun. Dohromady v Blaníku vybrali na charitu za poslední roky téměř 120 tisíc korun.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle