Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov doma opět remizoval. Tentokrát se o body podělil s Chýnovem

 
středa, 9. listopadu 2022, 10:31

Lišov - Do Lišova přijel soupeř, se kterým se domácí utkali historicky poprvé o body před 57 roky v baráži (tehdy kvalifikaci) o postup do I. A třídy. Po vítězství v Chýnově 4:0 a remíze 1:1 v Lišově postoupil tehdy ještě Tatran Lišov. Od devadesátých let se oba soupeři utkávají v I. A třídě a čtyři roky na počátku 21. století se potkávali také v krajském přeboru.

Zápas začal poměrně živě, již ve 2. minutě zahrávali hosté rohový kop, ze kterého hlavičkoval míč Rytíř přes branku. Ve 4. minutě vyslal první střelu na branku hostů Kovačič, Průša se ale nelekl a míč kryl. V 6. minutě zahrával trestný kop od rohového praporku Kavka, jeho střílený centr jistě odvrátil V. Leština. V 7. minutě mohla zmizet nula na kontě domácích, když z jejich prvního rohového kopu Červenka hlavičkou poslal míč do tyče a ten se odrazil přesně Průšovi „do koše“.

V 19. minutě Kovačič rozehrál míč na Červenku, ten českou uličkou vyslal Kandla, kterého několik metrů před hranicí vápna fauloval Mareš. Trestný kop zahrál Bouchal obstřelem zdi a míč jen tečoval boční síť. Ve 22. minutě rychlý protiútok překazil Průša, když doslova ukradl míč dobíhajícímu Hlaváčovi. V 24. minutě zaujala tvrdá střela Kavky zpoza hranice vápna, míč ale skončil půl metru vedle levé tyče. Ve 26. minutě zahrál trestný kop asi z třiceti metrů Kovačič, po obstřelu zdi efektně vyrazil míč Průša do rohu. Po jeho zahrání hlavičkoval míč pod víko Václav Leština, Průša byl opět proti.

V 33. minutě si zapískali domácí fandové, když kapitán Bouchal vybojoval na pravém křídle míč, dle domácích tělo na tělo, a předložil jej před prázdnou branku, ale v tom se ozvala píšťala. V 35. minutě se už skóre posunulo, když Koláčkův trestný kop ze středového kruhu hostující obrana odvrátila do rohu, ten opět perfektně zahrál Kovačič, na míč naskočil opět V. Leština. Po malém přetlačování s Rytířem jej hlavičkou poslal podél branky a dílo dokonal Kandl, který dorážkou do brány dal na 1:0.  O chvíli později po vhozeném autu vybojoval míč Račák pro Kandla, který se snažil o uvolnění, což se mu částečně zdařilo, ovšem asi ze čtrnácti metrů branku překopl. Ve 42. minutě po kombinaci Kovačiče, Račáka a Červenky převzal míč Bouchal, ale pohotovou střelou branku přestřelil. Zvýšený tlak domácích přinesl plno možností navýšit skóre, což se nestalo a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 44. minutě po kombinaci ve středu hřiště nakopl míč za obranu Doubrava, sledoval jej Havlík, nedůsledně monitorován domácí obranou vyslal vcelku nepovedený centr z levé strany před branku, míč padal do prostoru rohu malého vápna. Na míč nabíhali Klabouch a Hruška Jan a také netakticky vybíhající Maršán, který se přes hráče k míči nedostal a Hruška Jan jemnou tečí patičkou šťastně trefil prázdnou branku - 1:1. Nebezpečný byl ještě poslední trestný kop zahraný Kovačičem od střídačky hostů stříleným centrem, míč prudce proletěl šikmo před brankou malým vápnem a skončil asi dva metry vedle. Přestávkové prognózy se shodovaly na faktu, že bod s mužstvem ze druhého místa tabulky není špatný, skeptici samozřejmě strašili prohrou.

Druhá půle začala opatrně, později už bylo na co se dívat. V 49. minutě propadl vápnem míč z dobře zahraného rohového kopu Kavkou. V 61. minutě rychle centroval před bránu Kovačič, při nákopu míč tečoval bránící hráč do vysokého oblouku a spadl shora na břevno a byl odehrán.

V 70. minutě roh z pravé strany a Kavka nákopem točil míč do branky, ten spadl na brankovou síť za břevnem. V 74. minutě vyháčkoval tentýž hráč míč na hranici velkého vápna a jeho následnou střelu Maršán chytil. Bylo to jeho poslední poškádlení domácí obrany, po chvíli byl střídán.

V 79. minutě po povedené kombinaci ve středu hřiště šel míč po ose Červenka, Kovačič, Pechoč, a když si jej asi dvacet pět metrů před bránou rovnal ke střele Bouchal, byl tvrdě faulován. Míč si tedy postavil, počkal na úpravu vzdálenosti zdi a po zapískání do něj pravačkou bouchnul tak šikovně, že skončil „angličanem“ od břevna v síti 2:1. Mohlo být ještě lépe, protože po dalším rozebrání obrany následoval asi již šestý tvrdý zákrok a trestný kop téměř ze stejného místa. Bouchal tentokrát směroval míč na opačnou stranu branky a Průša jej bravurně vyrazil do rohu, který nebyl využit. Hosté v 87. minutě využili určitého uspokojení domácích, kteří jim svou nedůsledností a netaktickým závěrem umožnili vyrovnat, když hosté podnikli do rozhozené obrany rychlý protiútok. Míč prošel za obranu, Maršán vyrazil proti až byl s Marešem z očí do očí pádem pod nohy, vyrazil míč na hranici velkého vápna a zde se jeho králem stal Král, který jej pohodlně dorazil do prázdné branky 2:2, čímž byla dopsána čtvrtá domácí remíza v podstatě vždy podle stejného scénáře. Diváci ocenili obě mužstva potleskem, domácí už posledním, neboť A tým končí 13. listopadu na hřišti lídra skupiny v Třeběticích.

Jiří Beneda (trenér Lišova): “Byl to velice svižný a zajímavý zápas, ve kterém jsme opět neproměnili několik šancí a v závěru přišli tím pádem o dva body.

SK Lišov – FC Chýnov 2:2 (1:1)

Góly: 36. Kandl, 83. Bouchal – 44. J. Hruška, 88. Král. Rozhodčí: Herzog – Kollmann, Kříž. ŽK: 2:2 (Pechoč, Koláček – Rytíř, Mládek). ČK: 0:0. Diváci: 150.

SK Lišov: Maršán – Klabouch, Koláček, V. Leština – Pechoč, Červenka, Kovačič, Hlaváč – Račák (46. M. Šachl), Bouchal, Kandl (67. J. Leština). Trenér: Beneda Jiří

FC Chýnov: Průša – Mareš, Rytíř, Doubrava (40. Petrů), Vl. Hruška, J. Hruška (65. Štrouf), Mládek (89. Zadražil), Kavka (77. Lhoták), F. Zadražil, Havlík (46. V. Hruška), Král.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Shýbal
 


 
Reklama