Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třebětice uspěly v souboji o čelo tabulky nad Meteorem Tábor

 
středa, 2. listopadu 2022, 15:11

Třebětice - Nejdelší výlet sezóny si užili fotbalisté Meteoru ve 11. kole, kdy zavítali na hřiště Třebětic. V příjemném fotbalovém prostředí ovšem nedokázali vstřelit branku a po vyrovnaném průběhu prohráli 2:0.

První zajímavou možnost ke skórování měli domácí, ale hlavička po centru z rohu minula bránu. Poté se hrála vyrovnaná partie, která na malém hřišti moc šancí nenabízela.

Až ve 22. měli velkou šanci také hosté, když Lachout pěkně vyslal dopředu Sedláčka, který bohužel pro Tábor branku netrefil. O pár minut později to střelou z vápna zkoušel kapitán domácích Habr, ale toho vychytal Šedivý.

Ve 35. minutě sehráli domácí po autovém vhazování hezkou akci, kterou zakončil Nehyba vedle. Krátce před pauzou měly možnost ještě oba týmy, ale za hosty si dobře nepřevzal balón Sedláček, který by jinak postupoval sám na bránu, a na druhé straně se neprosadil ani Kelbler, který po kličce Šedivému netrefil odkrytou svatyni.

Druhý poločas odstartovala nešťastná vlastní branka, když si zpětnou nahrávku srazil do své sítě Lachout - 1:0. O chvíli později mohly Třebětice udeřit podruhé, jenomže domácí hráč z malého vápna minul bránu. V 57. minutě už ale domácí fanoušci měli důvod k radosti, protože se pěknou střelou pod břevno prosadil Nehyba, který zvýšil na 2:0. Krátce na to mohl na druhé straně snížit Kolář, který však z pozice penalty vysoko přestřelil.

Zajímavé možnosti měli také Lachout s Nerudou, ale první jmenovaný netrefil bránu a druhého vychytal brankář Zejda.

V 83. minutě měli ještě možnost domácí, ale tu zhatil Šedivý. Domácí celek to však mrzet nemuselo, protože v těžkém zápase dokázal zvítězit 2:0. Meteor tak podruhé v sezoně vyšel gólově naprázdno a ve vyrovnané tabulce se propadl na 5. příčku.

Příští týden si tak rozhodně bude chtít spravit chuť v domácím derby proti Jistebnici. Domácí si před 250 fanoušky udrželi neporazitelnost v soutěži a vyšvihli se na 1. pozici. Tu budou obhajovat příští týden na Lokomotivě v Českých Budějovicích.

FK Sokol Třebětice - FK Meteor Tábor 2:0 (0:0)

Góly: 47. Novák, 57. Nehyba. Rozhodčí: Novotný - Jarolím, Šťastný. ŽK: 1:2 (Habr – Velek, Lachout). Diváků: 230

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Miroslav Jánský