Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves přivezla bod z Dolního Dvořiště. Inkasovala gól z 50 metrů

 
úterý, 25. října 2022, 20:22

Dolní Dvořiště – Nováček I. A třídy přivítal v 10. kole TJ Novou Ves. Domácí tým zatím proplouvá vyšší soutěží v horní polovině tabulky, Novoveští dohání domácí ztráty importem zvenku. Platilo i u hranic s Rakouskem. Zajímavý duel bohatý na zajímavé okamžiky před oběma brankami skončil dělbou bodů po remíze 3:3.

Zápas začal hezky zostra. Ve 3. minutě dostal křížnou přihrávku novoveský Holý, jeho střelu vyrazil domácí brankář na tyč, od které se míč odrazil do autu. Následně na druhé straně hned první šanci domácích využil ke vstřelení vedoucího gólu kapitán Štifter, který střelou k tyči rozvlnil síť  - 1:0.

Rychle obdržený gól ale tentokrát s hosty nezamával a při své třetí větší šanci srovnali skóre. V 11. minutě nahrál kanonýr Procházka na volného Gramana, který tečovanou střelou obránce překonal bezmocného Jirkala - 1:1. O minutu později bylo na straně Nové Vsi ještě veseleji. Po asistenci Holého a lehkém přistrčení Jiránka se ke střele dostal hrající trenér Procházka a střelou z velkého vápna otočil skóre zápasu na hostující stranu - 1:2.

Bojovný a na šance bohatý první poločas opět měnil skóre ve 23. minutě. Domácí se nemohli dostat přes obranu Nové Vsi a tak se ke střele z 50 metrů uchýlil Fořter a dokonale překvapil Hošnu v novoveské bráně - 2:2.

Domácí měli další šance ke skórování. Ve 25. minutě Urazil a následně Štifter po únicích míč do sítě nedostali. Na druhé straně po nahrávce Jiránka střílel Procházka, ale Jirkal míč nohama vyrazil do bezpečí. Další velká šance hostů přišla ve 37. minutě po přímém kopu Holého, Jiránkova hlavička skončila pouze na tyči.

Vzápětí zafungovalo staré známé pravidlo nedáš dostaneš, když z protiútoku nezachytila hostující obrana brejk, Štifter motal novoveskou obranu, nahrál na centrujícího Micák a Urazil hlavou otočil skóre ve prospěch domácích - 3:2. Hosté ještě jednou zahrozili Jiránkem, jehož střelu vyrazil domácí brankář na roh. První poločas byl svižný, bohatý na šance i góly.

S očekáváním dobrého fotbalu i ve druhém poločase nastoupily oba celky. Domácí chtěli udržet vedení, hosté se chtěli pokusit o obrat. Tempo ale mírně polevilo, i když se hrál stále výborný fotbal.

Ve 46. minutě domácí Štifter střílí, novoveský Hošna vyráží. To samé se opakovalo v 62. minutě, střelu Micáka opět Hošna nohama vyrazil. Také hosté měli v 66. minutě šanci na srovnání skóre, ale střelu Flenka i Holého Jirkal vyrazil.

Co se nepovedlo v 66. minutě, podařilo se hostům v 78. minutě. Jiránek hlavou prodloužil výkop za sebe, kde byl Holý a ten jeslemi Jirkalovi srovnal na 3:3.

Domácí dostali ještě jednu šanci vzít si zpět vítězství, ale střela Fořtera v 89. minutě se neujala. Výborný zápas mohli vyhrát jak domácí, tak i hosté, oba celky měly plno šancí a tak je nakonec remíza spravedlivá.

FK Dolní Dvořiště – TJ Nová Ves 3:3 (3:2)

Góly: 4. Štifter, 23. Fořter, 38. Urazil  -  11. Graman, 12. Procházka, 78. Holý. Rozhodčí: Vítek - Písek, Vejčík. ŽK: 3:2 (Kubík, Tesař, Pecha – Procházka, Novák). Diváků: 100.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková