Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí nezvládlo důležitý domácí souboj s týmem Čtyř Dvorů

 
pondělí, 24. října 2022, 16:58

Veselí nad Lužnicí - Od souboje sousedů ze spodních pater tabulky se očekával vyrovnaný a tuhý boj. Ve skutečnosti se ale ve Veselí odehrával zápas plně v režii hostujícího týmu.

Zatímco domácí hráči působili nesoustředěně a nervózně, hosté si plně podmanili hřiště a domácí přehrávali ve všech ohledech. K tomu jim pomohl gól už ve 3. minutě, kdy se po sérii nedůsledností domácí obrany dostal míč k volnému Pavlíkovi, který pohodlně vstřelil první branku utkání – 0:1. Následovaly další šance hostů na vstřelení branek. Ve čtvrté minutě obelstil domácí obranu Janeček, který se pak řítil sám na domácího brankáře Hejla, ten ale jeho střelu vyrazil na roh. V 9. minutě napřáhl hostující Řepa ze dvaceti metrů a trefil břevno. Ve 12. minutě se hostující Pavlík dostal po sólové akci sám před Hejla, který jeho střelu vytěsnil se štěstím na tyč.

Domácí si nebyli schopni vypracovat žádnou šanci, přesto se jim podařilo vyrovnat. V 19. minutě se po zmatcích v hostující obraně dostal k míči Průcha a protlačil ho do sítě – 1:1.

Náznak šance měli domácí ještě ve 32. minutě, ale Čížek nasměroval míč z přímého kopu přímo do náručí brankáře. Hosté mohli jít opět do vedení ve 35. minutě, kdy si výborně hrající Pavlík nádherně zpracoval dlouhý centr a z dálky vystřelil těsně nad domácí svatyni. V nastaveném čase měl velkou šanci domácí Bursík, ale sám před brankářem střílel vedle.

Ve druhém poločase vypadala hra stejně jako v prvním. Domácí provázely nepřesnosti ve hře, souboje jeden na jednoho prohrávali a bylo otázkou času, kdy se skóre překlopí na stranu hostů. Stalo se tak už v 50. minutě, kdy se po sérii chyb domácí obrany prosadil Hofmann – 1:2. Následovaly další šance hostů. Po pěkné kombinaci střílel v 58. minutě Čermák nad a o minutu později opět po pěkné kombinaci vytěžil Hofmann pouze roh.

V 71. minutě střílel nebezpečně ze čtnácti metrů Pavlík, ale míč zamířil nad domácí branku. Obrovskou šanci na vyrovnání skóre zazdil v 72. minutě domácí Bursík, který mířil sám před brankářem na vzdálenější tyč, ale míč hostující branku těsně minul. A domácí toto muselo dvojnásobně mrzet, protože hned o minutu později rozhodl utkání hostující Janeček – 1:3.

Šanci na snížení stavu zápasu promarnil domácí Štětina, který v 79. minutě netrefil po pěkné nahrávce od Ježka odkrytou branku hostů. Utkání skončilo zaslouženou výhrou hostů, kteří domácím odskočili v tabulce o získané tři body. Domácí Lokomotiva toto utkání absolutně nezvládla a hráči by si měli sáhnout do svědomí, proč po výhře v minulém kole v Jistebnici tentokrát jak výsledkově, tak hlavně herně propadli.

TJ Lokomotiva Veselí n./Luž. – SK Čtyři Dvory 1:3 (1:1)

Góly: 19. Průcha – 3. Pavlík, 50. Hofmann, 73. Janeček. Rozhodčí: Tupý – Talíř, Tauber. ŽK: 2:3 (Čížek, Ježek – Hofmann, Hučík, Jindrle). Diváci: 100.                                                     

Veselí: Hejl – Berezný, Hájek (68. Fichtner), Čížek, Křiklán – Štětina, Šimek (68. Kirilovicz), Průcha, Kolář (46. Návara) – Bursík, Ježek. 

Čtyři Dvory: Hučík – Pavlík (90. Polesný), Pecha, Matušek, Jindrle (90. Jirák), Houška, Řepa, Janeček (89. Písko), Hofmann, Čermák, Trča. 

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Miroslav Holer