Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lídr soutěže nakonec na domácí nevyzrál. Lišov přehrál Meteor Tábor 3:1

 
úterý, 18. října 2022, 16:34

Lišov - Meteor i přes domácí porážku s českobudějovickou Lokomotivou zůstal v průběžném vedení skupiny a od začátku zápasu měl snahu výpadek bodů dohnat. Domácí si naopak po sedmibodové „šňůrce“ oprávněně brousili zuby i na lídra. Trochu k tomu přispěl i fakt, že vinou covidu hráli s Meteorem doma jen dvakrát zatímco v Táboře čtyřikrát.

Zápas byl od začátku velmi živý, oboustranně i fotbalový, útoky se valily na obě branky, a tak se více jak stovka diváků dobře bavila. Ve 3. minutě na dlouhou Koláčkovu diagonálu za obranu naběhl Pechoč, jenž po převzetí míče obalamutil obránce, ale na jeho centr po zemi podél brány nikdo z domácích nereagoval. Vzápětí se rodila šance hostů, když Sedláček vyvedl míč z poloviny hřiště, posunul jej Širokému, jehož střelu srazil Koláček. Ve 13. minutě posunul míč opět Široký na Lachouta, jeho střelu ukryl do koše Brtna. Následně vyhodil míč Klabouchovi, ten jej poslal křížem za obranu, kde jej ukořistil rychlý J. Šachl. Sice utekl obraně, ale jeho centr byl sražen do rohu.

V 18. minutě zahrával trestný kop od tribuny Široký, levou nohou zatočil míč do branky. Skákalo po něm několik hráčů hostů i domácích, vítězem se stal Brtna, který nebojácně z této skrumáže míč vyboxoval daleko do pole. Ve 20. minutě po autu Klaboucha získal míč Bouchal, po několika kličkách jej přistrčil Hlaváčovi, ten bez přípravy tvrdou střelou narovnal Nerudova záda a Šedivý v bráně si oddychl. Ve 28. minutě se už domácí dočkali, když od jejich střídačky zahrával trestný kop Kovačič, míč ve vápně vysoko vyhlavičkoval Fiala. Padající míč mezi malé vápno a penaltu nejdříve našel Červenka a hlavičkou jej směroval do vinglu Šedivého branky. Ten byl proti a obětavě míč vyboxoval vedle tyče asi půl metru před brankovou čáru, nejrychleji u něj byl domácí Leština, který jej z otočky tlačil do branky, trefil přitom bránícího Pípala, od něhož se odrazil za čáru, čímž se poprvé výrazně zapsal do děje zápasu - 1:0.

V 37. minutě Kovačič pozlobil několika kličkami a ze strany našel centrem na penaltě Červenku, jehož výjimečně zradilo zpracování míče. V 39. minutě pronikal s míčem do velkého vápna hostující Velek a po poslední kličce vlevo nastřelil pouze boční síť. Ve 43. minutě po spolupráci Klaboucha s Kovačičem tvrdě vystřelil Pechoč, míč ale bravurně vyrazil Šedivý. Vzápětí z posledního protiútoku vystrašil Brtnu Janošík, když v běhu nečekaně vystřelil a míč asi z dvaceti metrů skončil na tyči. Tím velmi zajímavý poločas skončil.

Druhý poločas začal stejně divoce, jako první skončil. Nejprve pohotově bez přípravy tvrdě vystřelil Kovačič, míč letěl těsně vedle pravé šibenice. Z následného protiútoku se prosazoval z pravé strany Neruda, míč po jeho křižné přihrávce minul na penaltě Sedláček a po chvilce zakončil střelou k tyči Široký, nicméně Brtna míč perfektně zpacifikoval. Posléze zaujalo několik zahraných rohových kopů na obou stranách, bez většího efektu. V 58. minutě po trochu teatrálním pádu zahrávali hosté trestný kop asi ze dvaceti metrů a Kollárik se uvedl utěšeným obstřelem zdi - 1:1.

v 63. minutě po trestném kopu Bouchala proskákal odražený míč obranou ke Kandlovi, který jej pohotově z první trefil, ale překopl branku. Obdobná situace byla o chvíli později, když Koláček dlouhým nákopem míče do šestnáctky hostů způsobil zmatek, míč propadl na malém vápně a Červenka po pohotové otočce překopl branku. V 69. minutě po hezké kombinaci Velka a Sedláčka Brtna zlikvidoval dobrou šanci Lachouta. Pak už přišla rozhodující situace celého zápasu, když dlouhý Brtnův výkop prodloužil hlavou Bouchal, míč za obranou hostů vybojoval Červenka a postupoval sám do šestnáctky, těsně před ní byl zfaulován Pípalem. Po odpískání si rozhodčí upřesnili průběh situace a kapitán hostí musel do sprch.

Kapitán domácích Bouchal převzal další osud zápasu do svých rukou, postavil si míč na místo přestupku a ani zeď mu nezabránila, aby přesnou střelou téměř vymetl šibenici bezmocného Šedivého - 2:1. O chvíli později bylo domácím ještě lépe, když vystřídavší hráči završili skóre utkání. Na dlouhý míč za obranu naběhl Kandl, kličkou vpravo se vyhnul obránci, ale už se dostal z dobrého střeleckého úhlu. Míč podržel a po dobrém náběhu Račáka mu jej předložil mezi penaltu a hranici šestnáctky, ten trefil míč z voleje přímo k tyči a uzavřel skóre na 3:1.   

"Odehráli jsme povedený zápas s velice těžkým soupeřem. Jsme spokojeni s hrou i s výsledkem. Poděkování patří hráčům za velice kvalitně odpracovaný zápas,“ pochválil své svěřence spokojený lišovský kouč Jiří Beneda.  

SK Lišov – FK Meteor Tábor 3:1 (1:0)

Branky: 29. V. Leština, 76. Bouchal, 82. Račák – 59. Kollárik. Rozhodčí: Macháček – Bartůněk, Svoboda. ŽK: 3:0 (Koláček, Pechoč, Červenka). ČK: 0:1 (75. Pípal). Diváci: 62.

SK Lišov: Brtna – Shýbal, Leština, Koláček – Klabouch (60. Kandl), Červenka, Kovačič, Hlaváč (84. Mandík) – Pechoč (89. Beneda), Šachl (73. Račák), Bouchal. Trenér: Beneda

FK Meteor Tábor: Šedivý – Štumfol (46. Kollárik), Fiala, Štrincl, Sedláček (86. Benedikt), Pípal, Lachout, Široký, Neruda, Janošík, Velek (77. Pecka).

Napsal(a) Jiří Hart | Foto David Hulák