Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští fotbalisté potvrdili s nováčkem z Mladé Vožice roli favorita

 
pondělí, 17. října 2022, 21:37

Chýnov - Fotbalisté Chýnova v dalším utkání I. A třídy porazili nováčka z Mladé Vožice. O zisku tří bodů rozhodli už do přestávky. Hosté dosáhli alespoň čestného úspěchu až v závěrečných minutách.

Domácí fotbalisté, kteří nastoupili opět bez své zraněné brankářské jedničky Průši, neponechali nic náhodě a hned od prvních minut si vynutili územní převahu. Již ve 2. minutě se probil do šance domácí Král, ale brankář hostů Sarvadi mu včasným vyběhnutím zabránil ve skórování. V 6. minutě střílel ze dvaceti metrů domácí Ursacher a Sarvadi se opět vyznamenal. Ve 12. minutě pak unikl po levé straně  domácí Vlastimil Hruška, před brankou hledal Krále, ale ten měl míč na dlouhou nohu a ani tentokrát se skóre ještě neměnilo. Ve 14. minutě se dostali ke slovu i hosté, ale se střelou Pisaříka si domácí gólman Filip Zadražil bez problémů poradil.

V 17. minutě a o minutu později se ale již domácí dostali zaslouženě hned do dvougólového vedení, když se dvakrát po sobě prosadil v koncovce důrazný útočník Král, a na ukazateli skóre se rozsvítilo během dvou minut 2:0. Ve 26. minutě měl další gól na hlavě na malém vápně trestuhodně neobsazený domácí stoper Doubrava, ale jeho hlavička po rohovém kopu Mládka trefila jen náruč vožického brankáře.

Poté se dostali do velmi dobrých příležitostí ještě chýnovští Rytíř a Kavka, ale jejich střely v síti neskončily. Ve 42. minutě mohli výsledek hosté korigovat, ale střelu Želivského na poslední chvíli zblokoval vracející se Mareš. A tak se skóre měnilo až ve 44. minutě, kdy se prosadil po přihrávce od Krále domácí Vlastimil Hruška, a obloučkem překonal Sarvádiho - 3:0.

Druhý poločas začal dalším náporem domácích a ve 49. minutě vykopávali vožičtí zadáci hlavičku Václava Hrušky z brankové čáry za již překonaným Sarvadim. V 50. minutě se ale již skóre opět měnilo ve prospěch domácích, když se v pokutovém území prosadil k dorážce opět pohotový Král a dovršil tak svůj hattrick - 4:0. Hned po té jej trenéři domácích z trávníku stáhli, aby jej pošetřili na další utkání. Jeho náhradník Pták se pak hned po minutě svého pobytu na hřišti dostal k zakončení a trefil jen spojnici tyčí za přihlížejícím vožickým brankářem. V 56. minutě se dostali do brejku také hosté a střídající Bartoň vyzkoušel prudkou střelou pod břevno pozornost domácího brankáře. V 62. minutě si tentýž hráč vypracoval největší gólovou šanci hostů v utkání, ale z deseti metrů trestuhodně přestřelil Zadražilovu branku.

V 84. minutě pak postupoval na hostujícího brankáře domácí Pták, ale ten jeho obstřel na zadní tyč vystihl a vyrazil na rohový kop. Hosté se v závěru ale přece jen dočkali gólu, když se prosadil v 87. minutě střídající Křepelka a upravil na konečných 4:1. Stínem zápasu bylo ve druhém poločase nezaviněné zranění kolene vožického Bartoně, který musel odjet na lékařské vyšetření do táborské nemocnice.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Jsme opět spokojeni a do 60. minuty utkání měl náš výkon velmi dobré parametry. Poté jsme nechali své opory Krále a Václavu Hrušku odpočívat, do hry se dostalo všech pět náhradníků, ale hra již byla taková rozháraná a zápas se víceméně jen dohrával. V týdnu se musíme dobře připravit na těžké utkání v Táboře na Meteoru."

Luboš Smutný (trenér Mladé Vožice): "Chýnovští nám dali velkou lekci z efektivity a plně zužitkovali své dlouholeté zkušenosti z účasti v I. A třídě. A ať jsme se připravovali v týdnu na mého dobrého kamaráda Kuriho (Davida Krále) jak nejlépe jsme mohli, tak nám stejně nasázel za padesát minut tři góly, což mě samozřejmě mrzí."

FC Chýnov – TJ Sokol Mladá Vožice 4:1 (3:0)

Góly: 17., 18. a 50. Král, 44. Hruška - 87. Křepelka. Rozhodčí: Kaštánek - Ondřej, Petričák. ŽK: 1:1 (Mareš - Struska). Rohové kopy: 12:5. Diváků: 140.    

FC Chýnov: F. Zadražil – Ursacher (61. Lhoták), Doubrava, Rytíř, Mareš (78. Štiller) –  Vl. Hruška, Mládek, Václ. Hruška (73. J. Hladík), J. Hruška (67. Štrouf) - Král (51. Pták), Kavka. Trenér Petr Holota.

Mladá Vožice: Sarvadi – Teplo, Prokeš (46. Brandys), Struska, Smetana (16. Kášek) – Pisařík, Dvořák, Št. Kukla, M. Želivský – R. Želivský (46. Bartoň, 73. T. Kukla ml.), T. Kukla (79. Křepelka). Trenér Luboš Smutný.  

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama