Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor poprvé doma prohrál

 
pátek, 14. října 2022, 10:37

Tábor - V osmém kole 1. A třídy se utkaly týmy Meteoru Tábor a Lokomotivy České Budějovice. Meteor, který hájil první příčku, ovšem nedokázal navázat na dobré výsledky z předchozích zápasů a proti Lokomotivě překvapivě prohrál, když předvedl festival neproměněných šancí.

Úvod střetnutí patřil jednoznačně domácím, kteří se však pro střele od Lachouta a dvou střel od Pípala z dobrých pozic neprosadili. V 15. minutě se do dvou šancí dostal Neruda, ale obě jeho střely ze strany brankář Roden vyrazil.

Ve 23. minutě se hosté poprvé v zápase dostali blíže k bráně Meteoru, když měli možnost zahrávat rohový kop, jenomže s tím si domácí obrana poradila. O chvíli později se po přiťuknutí od Kollárika dostal do zakončení Sedláček, ale jeho střela z rohu vápna se mezi tyče nevešla. O chvíli později měl obrovskou možnost na vstřelení branky Sedláček, kterému však zakončení obětavě chytil jeden z obránců.

Další šance na sebe nenechala dlouho čekat, bohužel pro domácí se však Štumfolovo zakončení odrazilo od spoluhráče ven z brány a následnou bombu Lachouta vyrazil dobře postavený Roden na roh. Po rohu se k zajímavé hlavičce dostal Pípal, jenomže znovu minul bránu. Další možnost ke skórování měl Meteor ve 35. minutě, ale Široký nedokázal trefit branku po dobré nahrávce od Nerudy. Ve 39. minutě už domácí vedli, když se prosadil krásnou střelou zpoza pokutového území Lachout. V závěru poločasu se dostali k zakončení také hosté, ale Šedivý si střelu v klidu pohlídal.

Do šaten tak šli v mírně lepší náladě domácí, kteří vedli, i kvůli spoustě zahozených šancí, hubeným náskokem 1:0.

Hned v začátku druhé půle měl dobrou možnost na navýšení náskoku Široký, který však pobídku od Fialy nenasměroval do brány. V 50. minutě narýsoval Kollárik pěknou přihrávku na Štrincla, kterého zradil první dotek. O chvíli později si Sedláček na polovině hřiště vyměnil míč s Nerudou a postupoval na brankáře, kterého nedokázal přelstít.

V 65. minutě to dobrou střelou z vápna zkoušel také Velek, ale ani on nevyzrál na Rodena. V 68. minutě se zrodil zcela ojedinělý protiútok, který ale bohužel pro domácí skončil vyrovnávacím gólem Janů. Domácí poté hru ještě více otevřeli ve snaze vstřelit gól, ale šanci si po dalším brejku vytvořila Lokomotiva. Míč však v síti neskončil.

V 85. minutě se zrodil další protiútok Lokomotivy, který vznikl po nedůrazu domácích hráčů na polovině hřiště, a skončil opět brankou, tentokrát zásluhou Martínka – 1:2. V poslední minutě zápasu měl Meteor možnost zahrávat volný přímý kop, míč si vzal na starosti Lachout, jenomže Roden neuvěřitelným zákrokem podržel svůj tým. V úplném závěru se Lokomotivě podařila ještě jedna brejková situace, po které míč do sítě uklidil Novák.

Lokomotiva si tak z Tábora odvezla překvapivé vítězství a bodově se dotáhla na Meteor, pro který byl tento zápas velikou lekcí z produktivity. Příští týden se Meteor představí v Lišově a Lokomotiva na domácím trávníku vyzve Slavii ČB.

FK Meteor Tábor – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:3 (1:0)

Góly: 39. Lachout - 68. Janů, 88. Martínek, 90. Novák. Rozhodčí: Valeš - Mráz, Hrušková. ŽK: 0:2 (Novák, Martínek). Diváků: 60.

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková